GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Gebze’de öncelik ‘Çocuklar!’

Gebze 20.02.2020 - 11:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze’de öncelik ‘Çocuklar!’

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler Başkanlığında 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu Koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıda eğitim çalışmalarının hız kesmeden devam edileceği belirtilirken cinsel içerikli suçlar konusunda çocukların ve ailelerin farkındalığının artırılmasına yönelik ilgili kurumların işbirliğine karar verildi. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler Başkanlığında 2020 yılının birincisi düzenlenen “5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu İlçe Koordinasyon Toplantısı” Gebze Kaymakamlık Makamı Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Cumhuriyet Savcısı Nuray Yaşar, İlçe Jandarma Komutan Vekili Muharrem Poyrazoğlu, İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amiri Ergün Tınastepe, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan, Gençlik ve Spor Müdürü Gökhan Yavaşer, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Kadriye Aydemir, İŞKUR Müdürü Nurullah Karataş, Kütüphane Müdürü Tevhide Buğan, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdür Yardımcısı Sevilay Eşen, Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak, Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Atlı, Gebze Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Umur, Gebze Sosyal Hizmet Merkezinden Sosyolog Kübra Demiral ve Nergis Kasa, SYDV Müdür Vekili Veli Barulay, Kocaeli Barosundan Avukat Güler Şahin Gençay da katıldı. “MOBİL EKİP” PLANI GÖZDEN GEÇİRİLDİ Toplantıda sokakta çalışan – çalıştırılan, dilenen – dilendirilen çocuklar ile ilgili bugüne kadar yapılan iş ve işlemler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Çocukların sokakta çalışmasının engellenmesi amacıyla oluşturulan “Mobil Ekip” birimlerinin çalışma planı gözden geçirilerek yeniden düzenlendi. FARKINDALIKLAR ARTTIRILACAK Gebze’de yaşayan Suriye uyruklu çocukların eğitime kazandırılması amacıyla kurumların organize bir şekilde çalışması ve sonuçlarının takip edilerek eğitimden mahrum olan çocuk kalmaması amacıyla gerekli kurumlarca görüşler dile getirildi. Çocuklara ve ailelere mahremiyet eğitimi konusunda doğru bir şekilde bilgi verilmesinin öneminin vurgulandığı toplantıda  bunun için kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon çalışmalarının yapılması kararlaştırıldı. Eğitim ile ilgili çalışmaların hız kesmeden devam edeceği hususunda görüş birliğine varıldı. Ayrıca cinsel içerikli suçlar konusunda çocukların ve ailelerin farkındalığının artırılmasına yönelik ilgili kurumların işbirliğinde eğitim planlamalarının yapılması kararlaştırıldı.

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler Başkanlığında 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu Koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıda eğitim çalışmalarının hız kesmeden devam edileceği belirtilirken cinsel içerikli suçlar konusunda çocukların ve ailelerin farkındalığının artırılmasına yönelik ilgili kurumların işbirliğine karar verildi.

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler Başkanlığında 2020 yılının birincisi düzenlenen “5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu İlçe Koordinasyon Toplantısı” Gebze Kaymakamlık Makamı Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Cumhuriyet Savcısı Nuray Yaşar, İlçe Jandarma Komutan Vekili Muharrem Poyrazoğlu, İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amiri Ergün Tınastepe, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan, Gençlik ve Spor Müdürü Gökhan Yavaşer, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Kadriye Aydemir, İŞKUR Müdürü Nurullah Karataş, Kütüphane Müdürü Tevhide Buğan, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdür Yardımcısı Sevilay Eşen, Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak, Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Atlı, Gebze Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Umur, Gebze Sosyal Hizmet Merkezinden Sosyolog Kübra Demiral ve Nergis Kasa, SYDV Müdür Vekili Veli Barulay, Kocaeli Barosundan Avukat Güler Şahin Gençay da katıldı.

“MOBİL EKİP” PLANI GÖZDEN GEÇİRİLDİ

Toplantıda sokakta çalışan – çalıştırılan, dilenen – dilendirilen çocuklar ile ilgili bugüne kadar yapılan iş ve işlemler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Çocukların sokakta çalışmasının engellenmesi amacıyla oluşturulan “Mobil Ekip” birimlerinin çalışma planı gözden geçirilerek yeniden düzenlendi.

FARKINDALIKLAR ARTTIRILACAK

Gebze’de yaşayan Suriye uyruklu çocukların eğitime kazandırılması amacıyla kurumların organize bir şekilde çalışması ve sonuçlarının takip edilerek eğitimden mahrum olan çocuk kalmaması amacıyla gerekli kurumlarca görüşler dile getirildi. Çocuklara ve ailelere mahremiyet eğitimi konusunda doğru bir şekilde bilgi verilmesinin öneminin vurgulandığı toplantıda  bunun için kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon çalışmalarının yapılması kararlaştırıldı. Eğitim ile ilgili çalışmaların hız kesmeden devam edeceği hususunda görüş birliğine varıldı. Ayrıca cinsel içerikli suçlar konusunda çocukların ve ailelerin farkındalığının artırılmasına yönelik ilgili kurumların işbirliğinde eğitim planlamalarının yapılması kararlaştırıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.