Gebze'de sakin, İzmit'de coşkulu 1 Mayıs

Gebze 02.05.2019 - 09:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze'de sakin, İzmit'de coşkulu 1 Mayıs

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Kocaeli ve Gebze’de kutlandı. Adeta bayram yeri gibi olan Kocaeli'de, Emekçiler bu özel günü adına yakışır şekilde kutladı. Gebze'de ise 1 Mayıs sakin geçti.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Gebze ve İzmit'de coşku içerisinde kutlandı. 1 Mayıs’ta Gebze Bölgesi’nde ki işçi ve emekçiler, bu anlamlı günü Kent Meydanı’nda sakin  kutladı. Gebze trafo Meydanı’nda EMEP'in toplanan işçiler, gruplar halinde yürüyerek 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’na ilerledi. 1 Mayıs buluşmasında bir araya gelen işçiler, emek, alın teri ve hakkaniyetli çalışma vurgusu yaptılar. İŞÇİLER TALEPLERİNİ İLETTİ Tüm dünyada İşçi Bayramı olarak 1 Mayıs,  Kocaeli’de 2 merkezde kutlandı. Sendikalar İzmit’te yapılan 1 Mayıs kutlamalarına katılım gösterirken, kutlanmaların diğer merkezi ise Gebze oldu. EMEP’in öncülünde yapılan 1 Mayıs kutlamalarına işçi ve emekçilerin yanında siyasi partiler de yer aldı. Gebze’de 1 Mayıs coşku içerisinde olaysız bir şekilde geçerken, Trafo Meydanı’ndan Kent Meydanı’na akın eden işçiler taleplerini dile getirdiler. İşçilerin kıdem tazminatına dokunulmamasını, ekonomik krizin faturasının emekçilerin ödememesini isteyerek, tüm siyasi partilere bu konuda çağrıda bulundu. KOCAELİ BAYRAM YERİ OLDU Sanayi ve işçi şehri Kocaeli’nin merkez ilçesi İzmit’te kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramına yaklaşık 100 bin kişi katıldı. Coşkunun hiç dinmediği kutlamalara türküler halaylar eşlik etti. Türk-İş Konfederasyonu 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını bu yıl ilimizin merkez ilçesi İzmit’te kutladı. Türk-İş’e bağlı sendika üye temsilcileri İzmit’e akın etti. İşçiler önce Doğu Kışla Parkı’nda toplandı. Ardından hep birlikte Milli İrade Meydanı (eski Perşembe Pazarı) alanına yürüdü. Emniyet güçlerinin alanda geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlenirken 2 bin polis, 501 jandarma personeli de güvenlik için hazır bekledi.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Kocaeli ve Gebze’de kutlandı. Adeta bayram yeri gibi olan Kocaeli'de, Emekçiler bu özel günü adına yakışır şekilde kutladı. Gebze'de ise 1 Mayıs sakin geçti.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Gebze ve İzmit'de coşku içerisinde kutlandı. 1 Mayıs’ta Gebze Bölgesi’nde ki işçi ve emekçiler, bu anlamlı günü Kent Meydanı’nda sakin  kutladı. Gebze trafo Meydanı’nda EMEP'in toplanan işçiler, gruplar halinde yürüyerek 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’na ilerledi. 1 Mayıs buluşmasında bir araya gelen işçiler, emek, alın teri ve hakkaniyetli çalışma vurgusu yaptılar.

İŞÇİLER TALEPLERİNİ İLETTİ

Tüm dünyada İşçi Bayramı olarak 1 Mayıs,  Kocaeli’de 2 merkezde kutlandı. Sendikalar İzmit’te yapılan 1 Mayıs kutlamalarına katılım gösterirken, kutlanmaların diğer merkezi ise Gebze oldu. EMEP’in öncülünde yapılan 1 Mayıs kutlamalarına işçi ve emekçilerin yanında siyasi partiler de yer aldı. Gebze’de 1 Mayıs coşku içerisinde olaysız bir şekilde geçerken, Trafo Meydanı’ndan Kent Meydanı’na akın eden işçiler taleplerini dile getirdiler. İşçilerin kıdem tazminatına dokunulmamasını, ekonomik krizin faturasının emekçilerin ödememesini isteyerek, tüm siyasi partilere bu konuda çağrıda bulundu.

KOCAELİ BAYRAM YERİ OLDU

Sanayi ve işçi şehri Kocaeli’nin merkez ilçesi İzmit’te kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramına yaklaşık 100 bin kişi katıldı. Coşkunun hiç dinmediği kutlamalara türküler halaylar eşlik etti. Türk-İş Konfederasyonu 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını bu yıl ilimizin merkez ilçesi İzmit’te kutladı. Türk-İş’e bağlı sendika üye temsilcileri İzmit’e akın etti. İşçiler önce Doğu Kışla Parkı’nda toplandı. Ardından hep birlikte Milli İrade Meydanı (eski Perşembe Pazarı) alanına yürüdü. Emniyet güçlerinin alanda geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlenirken 2 bin polis, 501 jandarma personeli de güvenlik için hazır bekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.