Gebze’de uzaktan tercih danışmanlığı

Gebze 20.07.2020 - 10:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze’de uzaktan tercih danışmanlığı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi lise tercihleri Gebze’de de bugün başlıyor. Bu yıl korona virüs gölgesinde yapılacak olan tercih işlemlerinde okulların rehber öğretmenleri öğrencilere uzaktan danışmanlık yapacak. Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının açıklanmasının akabinde, tercih kılavuzu da MEB tarafından erişime açıldı. Tercih işlemleri hakkında detaylı bilgilere ulaşılabilen kılavuz, kapsamlı birçok konuyu da içeriyor. Tercih işlemleri, http://www.meb.gov.tr veya https://eokul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre, öğrenci velisi tarafından 20-29 Temmuz 2020 (17.00'ye kadar) tarihleri arasında yapılacak. LGS sonuçlarının Gebze’de yüksek oranda başarılı geçti. Hatta Gebze’den; Deniz Yenigün Türkiye birincisi oldu. GEBZE SANAYİ KENTİ LGS tercihleri için her okulda korona virüs tedbirleri kapsamında uzaktan tercih merkezleri oluşturuldu. Tercih merkezlerinde okulların rehber öğretmenleri bulunuyor. Rehber öğretmenleri öğrencilerin istekleri doğrultusunda yönlendiriyor. Uzmanlar Gebzeli öğrencilerin meslek liselerine yönelmesi konusunda çağrıda bulundu. Gebze’nin bir sanayi kenti olması sebebi ile nitelikli ara eleman ihtiyacı olduğunu belirten uzmanlar, meslek liselerinde hayat kazanılacağını vurguladı. TERCİHLER NASIL YAPILACAK? LGS tercih kılavuzunun erişime açılmasıyla heyecanlı maratonun da startı verilmiş oldu. Lise tercihi yapacak öğrenciler önce LGS’de ter döktüler. Geçtiğimiz yıl adaylar, ‘Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar' ekranından en fazla beş, ‘Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar' ekranından en fazla beş, ‘Pansiyonlu Okullar' tercih ekranından da en fazla beş olmak üzere toplamda 15 lise tercihinde bulunabildiler. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından e-Okul üzerinden veya herhangi bir ortaokul, imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabildi. Tercihler, mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatıldı. YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK? Yerleştirme yapılacak okullar http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacak. Yerleştirme sonuçları 10 Ağustos 2020 tarihinde ilan edilecek.  

Tüm Türkiye’de olduğu gibi lise tercihleri Gebze’de de bugün başlıyor. Bu yıl korona virüs gölgesinde yapılacak olan tercih işlemlerinde okulların rehber öğretmenleri öğrencilere uzaktan danışmanlık yapacak.

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının açıklanmasının akabinde, tercih kılavuzu da MEB tarafından erişime açıldı. Tercih işlemleri hakkında detaylı bilgilere ulaşılabilen kılavuz, kapsamlı birçok konuyu da içeriyor. Tercih işlemleri, http://www.meb.gov.tr veya https://eokul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre, öğrenci velisi tarafından 20-29 Temmuz 2020 (17.00'ye kadar) tarihleri arasında yapılacak. LGS sonuçlarının Gebze’de yüksek oranda başarılı geçti. Hatta Gebze’den; Deniz Yenigün Türkiye birincisi oldu.

GEBZE SANAYİ KENTİ

LGS tercihleri için her okulda korona virüs tedbirleri kapsamında uzaktan tercih merkezleri oluşturuldu. Tercih merkezlerinde okulların rehber öğretmenleri bulunuyor. Rehber öğretmenleri öğrencilerin istekleri doğrultusunda yönlendiriyor. Uzmanlar Gebzeli öğrencilerin meslek liselerine yönelmesi konusunda çağrıda bulundu. Gebze’nin bir sanayi kenti olması sebebi ile nitelikli ara eleman ihtiyacı olduğunu belirten uzmanlar, meslek liselerinde hayat kazanılacağını vurguladı.

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

LGS tercih kılavuzunun erişime açılmasıyla heyecanlı maratonun da startı verilmiş oldu. Lise tercihi yapacak öğrenciler önce LGS’de ter döktüler. Geçtiğimiz yıl adaylar, ‘Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar' ekranından en fazla beş, ‘Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar' ekranından en fazla beş, ‘Pansiyonlu Okullar' tercih ekranından da en fazla beş olmak üzere toplamda 15 lise tercihinde bulunabildiler. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından e-Okul üzerinden veya herhangi bir ortaokul, imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabildi. Tercihler, mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatıldı.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Yerleştirme yapılacak okullar http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacak. Yerleştirme sonuçları 10 Ağustos 2020 tarihinde ilan edilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.