GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Gebze’nin İkinci Üniversitesi

Gebze 27.07.2018 - 18:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze’nin İkinci Üniversitesi

Gebze’de bulunan GE Türkiye Teknoloji Merkezi ‘Gebze’nin İkinci Üniversitesi’ olarak adlandırılarak içinde barındırdığı olanaklar ile tüm iş arayan gençleri girdabına çekiyor.

Yüksek teknolojinin çoğu, Gebze’deki Türkiye Teknoloji Merkezi (TTC) tarafından geliştiriliyor. TTC, 1970’lerde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından inşa edilen ve Marmara Denizi’ne bakan burun boyunca uzanan Marmara Araştırma Merkezi’nde yer alıyor. Bünyesinde sadece ofisleri, tesisleri ve laboratuvarları ile yüksek teknoloji şirketlerini barındırmasına rağmen bu türden bir doğa rezervi, tamamen bir üniversite kampüsü görünümünde. Buraya küçük bir Silikon Vadisi de diyebiliriz. Marmara Araştırma Merkezi‘nde, mimari ve yaya trafiği açısından üniversite kampüsünü andıran en göze çarpan yapı ise GE Türkiye Teknoloji Merkezi. TOPLAM 400 MÜHENDİS GE Türkiye Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Aybike Molbay, “Üniversite öğrencileri de dâhil olmak üzere burada birçok genci ağırlıyoruz ve özellikle kadın çalışanların yüzdesi de 27 oranıyla diğer bölgelere kıyasla oldukça yüksek. Türkiye’de mühendislik halen oldukça rağbet gören bir meslek. TTC‘de büyük çoğunluğu Türk olmakla birlikte bir çeşitlilik söz konusu.  Avrupa’dan ve Asya’dan da ekibimize katılan toplam 400 mühendis bulunuyor.” diyerek gençleri heyecanlandırıyor. TTC’deki genç iş gücü, dijital ekibinin tam merkezinde adeta merkezin temel taşını oluşturuyor. BİR ÇOK KARİYER PROGRAMLARI Havacılık ve diğer sektörler için dijital çözümler tasarlayan ve geliştiren genç mühendisler, diğer GE şirketleri için geliştirdiği yazılım ürünlerini Predix platformunda da yayımlıyor.  Bu mühendisler için veri, dijital dönüşüm ve analitik gündelik işlerinin bir parçası, beraberinde uygulamalar oluşturup yazıyor ve yapay zekâ teknolojilerini çalışıyorlar. İkincil olarak, makinelerin zekâlarını arttırıp, insanlarla veya gerçek nesnelerle daha gelişmiş bir şekilde etkileşim kurmalarına olanak tanınıyor. Siri’yi kullanan iPhone sahiplerinin ellerinde zaten makine öğreniminin yaygın bir örneği bulunuyor. GE’nin genç mühendisleri için TTC’de Edison Mühendislik Geliştirme Programı gibi birçok kariyer programı mevcut. KÜBRA AKABALI
Gebze’de bulunan GE Türkiye Teknoloji Merkezi ‘Gebze’nin İkinci Üniversitesi’ olarak adlandırılarak içinde barındırdığı olanaklar ile tüm iş arayan gençleri girdabına çekiyor.

Yüksek teknolojinin çoğu, Gebze’deki Türkiye Teknoloji Merkezi (TTC) tarafından geliştiriliyor. TTC, 1970’lerde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından inşa edilen ve Marmara Denizi’ne bakan burun boyunca uzanan Marmara Araştırma Merkezi’nde yer alıyor. Bünyesinde sadece ofisleri, tesisleri ve laboratuvarları ile yüksek teknoloji şirketlerini barındırmasına rağmen bu türden bir doğa rezervi, tamamen bir üniversite kampüsü görünümünde. Buraya küçük bir Silikon Vadisi de diyebiliriz. Marmara Araştırma Merkezi‘nde, mimari ve yaya trafiği açısından üniversite kampüsünü andıran en göze çarpan yapı ise GE Türkiye Teknoloji Merkezi.

TOPLAM 400 MÜHENDİS

GE Türkiye Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Aybike Molbay, “Üniversite öğrencileri de dâhil olmak üzere burada birçok genci ağırlıyoruz ve özellikle kadın çalışanların yüzdesi de 27 oranıyla diğer bölgelere kıyasla oldukça yüksek. Türkiye’de mühendislik halen oldukça rağbet gören bir meslek. TTC‘de büyük çoğunluğu Türk olmakla birlikte bir çeşitlilik söz konusu.  Avrupa’dan ve Asya’dan da ekibimize katılan toplam 400 mühendis bulunuyor.” diyerek gençleri heyecanlandırıyor. TTC’deki genç iş gücü, dijital ekibinin tam merkezinde adeta merkezin temel taşını oluşturuyor.

BİR ÇOK KARİYER PROGRAMLARI

Havacılık ve diğer sektörler için dijital çözümler tasarlayan ve geliştiren genç mühendisler, diğer GE şirketleri için geliştirdiği yazılım ürünlerini Predix platformunda da yayımlıyor.  Bu mühendisler için veri, dijital dönüşüm ve analitik gündelik işlerinin bir parçası, beraberinde uygulamalar oluşturup yazıyor ve yapay zekâ teknolojilerini çalışıyorlar. İkincil olarak, makinelerin zekâlarını arttırıp, insanlarla veya gerçek nesnelerle daha gelişmiş bir şekilde etkileşim kurmalarına olanak tanınıyor. Siri’yi kullanan iPhone sahiplerinin ellerinde zaten makine öğreniminin yaygın bir örneği bulunuyor. GE’nin genç mühendisleri için TTC’de Edison Mühendislik Geliştirme Programı gibi birçok kariyer programı mevcut.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.