GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Gebze’nin Kurtuluşu Kutlu Olsun!

Gebze 12.10.2018 - 09:41, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze’nin Kurtuluşu Kutlu Olsun!

12 Ekim Gebze’nin Kurtuluşunun 96’ncı yılı vesilesiyle kutlama programı gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Köşker, Kurtuluş Günleri bizlere, bu toprakları miras bırakan atalarımıza, milletimize ve gelecek nesillere olan görev ve sorumluluklarımızı hatırlatan çok özel günlerdir. Bu sebeple 12 Ekim Gebze’nin Kurtuluş’unun 96’ncı yılı kutlu olsun” dedi.

Gebze’nin Kurtuluşunun 96’ncı yılı her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlanacak. Kutlamaların 12 Ekim Cuma günü saat 10.00’da olacak. Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleşecek olan kutlamalarda ilk olarak Gebze Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi olacak. Ardından lise bahçesinde bulunan Atatürk Anıtına Gebze Belediye Başkanlığı Çelenk’i sunulacak. Çelengin sunulmasından sonra Saygı duruşunda bulunup ve İstiklal Marşı okunacak. Şiirin okunmasından sonra ise Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Sarkuysan Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yüksel Pekdemir yapmasından sonra program son bulacak. İNGİLİZLER TARAFINDAN Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze’nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Köşker mesajında şu ifadeler yer verdi: “1. Dünya Savaşı sonrasında imzalanan Mondros Mütarekesi gereği, yurdumuzun pek çok şehri gibi, Gebze’mizde, düşman işgaline uğradı. Tarihi belgelere göre, 13 Temmuz 1920’de İngiliz kuvvetleri tarafından Gebze işgal edildi. Gazi Mustafa Kemal Paşa liderliğindeki Anadolu’daki Ulusal Direniş Hareketi zaferle sonuçlanınca, 11 Ekim 1922’de işgal devletleriyle Mudanya Ateşkes Anlaşması imzalandı ve Şile-Gebze-Darıca hattı sınırlarımıza dahil edildi. 12 Ekim 1922’de Türk Ordusu’na bağlı 61. Tümen Süvari Bölüğü, Gebze’ye girerek ilçeyi düşman işgalinden kurtarmış oldu. Kurtuluş Günleri bizlere, bu toprakları miras bırakan atalarımıza, milletimize ve gelecek nesillere olan görev ve sorumluluklarımızı hatırlatan çok özel günlerdir. BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ Tarihin her döneminde milli birlik ve bağımsızlığı için destanlar yazan Aziz Türk Milleti; harici ve dahili düşmanlarla da aynı kararlılıkla savaşmayı da bilmiştir. Kurtuluş Savaşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki milletimizin, içinde bulunduğu şartlar ne olursa olsun, bağımsızlık ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğini gösterdiği tarihi bir dönüm noktasıdır. Başta İstiklal Savaşı ve sonrasında yaşadığımız, milletçe yazdığımız 15 Temmuz Destanı göstermiştir ki; birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz taktirde karşımıza çıkan tüm zorlukların üstesinden gelebiliriz. Bizlere bu güzel vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, Gebzeli hemşerilerimin Kurtuluş Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.” dedi.
12 Ekim Gebze’nin Kurtuluşunun 96’ncı yılı vesilesiyle kutlama programı gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Köşker, Kurtuluş Günleri bizlere, bu toprakları miras bırakan atalarımıza, milletimize ve gelecek nesillere olan görev ve sorumluluklarımızı hatırlatan çok özel günlerdir. Bu sebeple 12 Ekim Gebze’nin Kurtuluş’unun 96’ncı yılı kutlu olsun” dedi.

Gebze’nin Kurtuluşunun 96’ncı yılı her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlanacak. Kutlamaların 12 Ekim Cuma günü saat 10.00’da olacak. Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleşecek olan kutlamalarda ilk olarak Gebze Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi olacak. Ardından lise bahçesinde bulunan Atatürk Anıtına Gebze Belediye Başkanlığı Çelenk’i sunulacak. Çelengin sunulmasından sonra Saygı duruşunda bulunup ve İstiklal Marşı okunacak. Şiirin okunmasından sonra ise Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Sarkuysan Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yüksel Pekdemir yapmasından sonra program son bulacak.

İNGİLİZLER TARAFINDAN

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze’nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Köşker mesajında şu ifadeler yer verdi: “1. Dünya Savaşı sonrasında imzalanan Mondros Mütarekesi gereği, yurdumuzun pek çok şehri gibi, Gebze’mizde, düşman işgaline uğradı. Tarihi belgelere göre, 13 Temmuz 1920’de İngiliz kuvvetleri tarafından Gebze işgal edildi. Gazi Mustafa Kemal Paşa liderliğindeki Anadolu’daki Ulusal Direniş Hareketi zaferle sonuçlanınca, 11 Ekim 1922’de işgal devletleriyle Mudanya Ateşkes Anlaşması imzalandı ve Şile-Gebze-Darıca hattı sınırlarımıza dahil edildi. 12 Ekim 1922’de Türk Ordusu’na bağlı 61. Tümen Süvari Bölüğü, Gebze’ye girerek ilçeyi düşman işgalinden kurtarmış oldu. Kurtuluş Günleri bizlere, bu toprakları miras bırakan atalarımıza, milletimize ve gelecek nesillere olan görev ve sorumluluklarımızı hatırlatan çok özel günlerdir.

BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ

Tarihin her döneminde milli birlik ve bağımsızlığı için destanlar yazan Aziz Türk Milleti; harici ve dahili düşmanlarla da aynı kararlılıkla savaşmayı da bilmiştir. Kurtuluş Savaşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki milletimizin, içinde bulunduğu şartlar ne olursa olsun, bağımsızlık ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğini gösterdiği tarihi bir dönüm noktasıdır. Başta İstiklal Savaşı ve sonrasında yaşadığımız, milletçe yazdığımız 15 Temmuz Destanı göstermiştir ki; birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz taktirde karşımıza çıkan tüm zorlukların üstesinden gelebiliriz. Bizlere bu güzel vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, Gebzeli hemşerilerimin Kurtuluş Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.