Gebze TÜGVA’dan “Enderun Sohbetleri”ne devam

Gebze 29.10.2017 - 10:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gebze TÜGVA’dan “Enderun Sohbetleri”ne devam

TÜGVA-Türkiye Gençlik Vakfı Gebze Temsilciliği aylık olarak düzenlediği Enderun Sohbetleri'nde Gazeteci Yazar Mehmet Akif Ersoy'u ağırladı.

TÜGVA-Türkiye Gençlik Vakfı Gebze Temsilciliği aylık olarak düzenlediği Enderun Sohbetleri'nde Gazeteci Yazar Mehmet Akif Ersoy'u ağırladı. “Ortadoğu’da Son Gelişmeler ve Türkiye" konulu programda güncel Kuzey Irak ve Suriye meselelerine değinen Ersoy, farklı bakış açısıyla Ortadoğu’nun konuşulmayan ve yansıtılmayan yönlerini keyifli bir sunumla aktardı. Ortadoğu konusunda en deneyimli gazetecilerden olan  Mehmet Akif Ersoy’a Gebzeliler yoğun ilgi gösterdi. TÜGVA Gebze Temsilciliğinde düzenlenen programda salonda yer kalmadı. GAZETECİ-YAZAR MEHMET AKİF ERSOY KİMDİR? 2009’da 6 News kanalında haberciliğe başladı. 2010 yılının Mayıs-Aralık döneminde TRT Türk’ün Addis Ababa (Etiyopya) temsilciliğini yürüttü; 2011’de önce Kenya ve Somali’de görev yaptı, ardından TRT Türk’ün Trablus (Libya) ve Sana (Yemen) muhabiri, Şam (Suriye) ve Erbil (Irak) temsilcisi olarak çalıştı. Libya’da bulunduğu dönemde Muammer Kaddafi ile öldürülmeden önce yaptığı son röportaj bir gazetecilik başarısı olarak dünya basınında geniş yankı buldu. 2012 yılı Ocak ayında başlayan TRT’nin Kahire (Mısır) temsilciliği görevi sırasında İsrail’in Bulut Sütunu Operasyonu’nu Gazze’de takip etti. Aynı yıl Suriye iç savaşını Halep’te izledi. Kahire’deki görevini 2 yıl boyunca sürdüren Ersoy, askerî darbeden birkaç ay sonra Türkiye’ye döndü. 2013’te TRT Arapça kanalının koordinatör yardımcılığını yürüttü. TRT İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı 2014 yılı Temmuz ayında İsrail’in yoğun bombardımanı altında kalan Gazze’ye giderek TRT dışında Türkiye’deki birçok ulusal haber kanalına yaklaşık bir ay boyunca canlı yayın yaptı. 2015 yılında Kaddafi’nin çöküşünü anlatan “Zenga Zenga” belgeseli, TRT’de yayınlandı. Aynı yılın sonlarında Diyanet İşleri Başkanlığı’na Ortadoğu ve İslam coğrafyasıyla ilişkilerden sorumlu Başkan Müşaviri olarak atandı. Profesyonel kariyerinin yanı sıra üniversiteler ve düşünce kuruluşlarında sayısız konferans ve seminer verdi. Şu an TRT Haber ekibinde yer almaktadır.
TÜGVA-Türkiye Gençlik Vakfı Gebze Temsilciliği aylık olarak düzenlediği Enderun Sohbetleri'nde Gazeteci Yazar Mehmet Akif Ersoy'u ağırladı.

TÜGVA-Türkiye Gençlik Vakfı Gebze Temsilciliği aylık olarak düzenlediği Enderun Sohbetleri'nde Gazeteci Yazar Mehmet Akif Ersoy'u ağırladı. “Ortadoğu’da Son Gelişmeler ve Türkiye" konulu programda güncel Kuzey Irak ve Suriye meselelerine değinen Ersoy, farklı bakış açısıyla Ortadoğu’nun konuşulmayan ve yansıtılmayan yönlerini keyifli bir sunumla aktardı. Ortadoğu konusunda en deneyimli gazetecilerden olan  Mehmet Akif Ersoy’a Gebzeliler yoğun ilgi gösterdi. TÜGVA Gebze Temsilciliğinde düzenlenen programda salonda yer kalmadı.

GAZETECİ-YAZAR MEHMET AKİF ERSOY KİMDİR?

2009’da 6 News kanalında haberciliğe başladı. 2010 yılının Mayıs-Aralık döneminde TRT Türk’ün Addis Ababa (Etiyopya) temsilciliğini yürüttü; 2011’de önce Kenya ve Somali’de görev yaptı, ardından TRT Türk’ün Trablus (Libya) ve Sana (Yemen) muhabiri, Şam (Suriye) ve Erbil (Irak) temsilcisi olarak çalıştı. Libya’da bulunduğu dönemde Muammer Kaddafi ile öldürülmeden önce yaptığı son röportaj bir gazetecilik başarısı olarak dünya basınında geniş yankı buldu. 2012 yılı Ocak ayında başlayan TRT’nin Kahire (Mısır) temsilciliği görevi sırasında İsrail’in Bulut Sütunu Operasyonu’nu Gazze’de takip etti. Aynı yıl Suriye iç savaşını Halep’te izledi. Kahire’deki görevini 2 yıl boyunca sürdüren Ersoy, askerî darbeden birkaç ay sonra Türkiye’ye döndü. 2013’te TRT Arapça kanalının koordinatör yardımcılığını yürüttü. TRT İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı 2014 yılı Temmuz ayında İsrail’in yoğun bombardımanı altında kalan Gazze’ye giderek TRT dışında Türkiye’deki birçok ulusal haber kanalına yaklaşık bir ay boyunca canlı yayın yaptı. 2015 yılında Kaddafi’nin çöküşünü anlatan “Zenga Zenga” belgeseli, TRT’de yayınlandı. Aynı yılın sonlarında Diyanet İşleri Başkanlığı’na Ortadoğu ve İslam coğrafyasıyla ilişkilerden sorumlu Başkan Müşaviri olarak atandı. Profesyonel kariyerinin yanı sıra üniversiteler ve düşünce kuruluşlarında sayısız konferans ve seminer verdi. Şu an TRT Haber ekibinde yer almaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.