Gebzeli Öğrencilerden Duygulandıran Davranış!

Gebze 29.12.2017 - 11:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gebzeli Öğrencilerden Duygulandıran Davranış!

Gebze Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Hakkâri’de görev yapmakta olan askerlere moral vermek amacıyla mektup yazdılar.

Gebze Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11 A, 11B, 11Cve 11D sınıfı öğrencileri, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Ayşe Derya Âşık öncülüğünde Hakkâri’de görev yapmakta olan askerlere moral vermek amacıyla mektup yazdılar. Mektuplar, okul idaresi tarafından ilgili adreslere yollandı. Öğrenciler, Hakkâri sınır karakolunda görev yapmakta olan, vatan için kar kış demeden mücadele eden kahraman askerlere bu mektupları yazmış olmalarından dolayı büyük gurur duyduklarını belirttiler. TARİFSİZ DUYGULAR YAŞATTI Okul Müdürü Emin Macit bir açıklama yaparak, “Bu çalışmayı Mehmetcik’in yanlarında olduğumuzu htirmek amacıyla gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz duygu dolu mektuplar yazdı. Askerlerimiz yalnız değil. Öğrencilerimize de askerlik görevinin kutsiyetini aktarmayı amaçladık. Öğrencilerin satırlarında askerliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Hakkari, Serbest ve Üzümlü Hudut karakollarına gönderdikleri mektuplara Serbest karakolunda görev yapmakta olan yiğit Türk neferlerinden kısa sürede gelen cevaplar, öğrencilerimize tarifsiz duygular yaşattı. MEKTUPLARIMIZA CEVAP GELDİ Askerlerimiz,  mektuplarla çok mutlu olduklarını, Türk milletinin her daim arkalarında olduklarını bir kez daha htiklerini belirtmişlerdi. Bir askerimiz mektubunda duygularını şöyle dile getirmişti: ‘Değerli Kardeşim Ramazan, hudutta topraklarımızın güvenliğini sağlamak için yedi gün yirmi dört saat gözümüzü kırpmadan görevimizi en iyi şekilde yapıyorsak, bunu senin ve ailenin ve Türk milletinin dualarıyla yapıyoruz. Biz burada görevimizi yaparken üç duygu ağır basmakta. Bunların ikisi babanın ve dedelerinin anlattıkları sevgi ve özlem üçüncüsü ise aşktır. MEHMETCİĞİMİZİN YANINDAYIZ Aşk dediğimiz de en ağırı, en zoru ama en güzelidir.  VATAN AŞKI. Bu güzel mektubun için öncelikle sana çok teşekkür ederim güzel yürekli kardeşim. Daha sonrasında da babanın ve dedenin güzel sözleri, öğretmeninin bizi mutlu eden bu güzel davranışı için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.’ askerimizin duygu dolu mektubu içimizdeki vatan sevgisini bir kez daha körükledi. Bizler her zaman kahraman Mehmetciğimizin yanındayız.” dedi.  
Gebze Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Hakkâri’de görev yapmakta olan askerlere moral vermek amacıyla mektup yazdılar.

Gebze Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11 A, 11B, 11Cve 11D sınıfı öğrencileri, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Ayşe Derya Âşık öncülüğünde Hakkâri’de görev yapmakta olan askerlere moral vermek amacıyla mektup yazdılar. Mektuplar, okul idaresi tarafından ilgili adreslere yollandı. Öğrenciler, Hakkâri sınır karakolunda görev yapmakta olan, vatan için kar kış demeden mücadele eden kahraman askerlere bu mektupları yazmış olmalarından dolayı büyük gurur duyduklarını belirttiler.

TARİFSİZ DUYGULAR YAŞATTI

Okul Müdürü Emin Macit bir açıklama yaparak, “Bu çalışmayı Mehmetcik’in yanlarında olduğumuzu htirmek amacıyla gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz duygu dolu mektuplar yazdı. Askerlerimiz yalnız değil. Öğrencilerimize de askerlik görevinin kutsiyetini aktarmayı amaçladık. Öğrencilerin satırlarında askerliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Hakkari, Serbest ve Üzümlü Hudut karakollarına gönderdikleri mektuplara Serbest karakolunda görev yapmakta olan yiğit Türk neferlerinden kısa sürede gelen cevaplar, öğrencilerimize tarifsiz duygular yaşattı.

MEKTUPLARIMIZA CEVAP GELDİ

Askerlerimiz,  mektuplarla çok mutlu olduklarını, Türk milletinin her daim arkalarında olduklarını bir kez daha htiklerini belirtmişlerdi. Bir askerimiz mektubunda duygularını şöyle dile getirmişti: ‘Değerli Kardeşim Ramazan, hudutta topraklarımızın güvenliğini sağlamak için yedi gün yirmi dört saat gözümüzü kırpmadan görevimizi en iyi şekilde yapıyorsak, bunu senin ve ailenin ve Türk milletinin dualarıyla yapıyoruz. Biz burada görevimizi yaparken üç duygu ağır basmakta. Bunların ikisi babanın ve dedelerinin anlattıkları sevgi ve özlem üçüncüsü ise aşktır.

MEHMETCİĞİMİZİN YANINDAYIZ

Aşk dediğimiz de en ağırı, en zoru ama en güzelidir.  VATAN AŞKI. Bu güzel mektubun için öncelikle sana çok teşekkür ederim güzel yürekli kardeşim. Daha sonrasında da babanın ve dedenin güzel sözleri, öğretmeninin bizi mutlu eden bu güzel davranışı için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.’ askerimizin duygu dolu mektubu içimizdeki vatan sevgisini bir kez daha körükledi. Bizler her zaman kahraman Mehmetciğimizin yanındayız.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.