Gebzeli Ulutaş ODTÜ’de Sempozyum verdi!

Gebze 09.01.2019 - 11:23, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebzeli Ulutaş ODTÜ’de Sempozyum verdi!

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde farklı bilim dallarından uzmanlar koku ve tat konusunu kendi uzmanlık alanları açısından değerlendirdi.

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde farklı bilim dallarından uzmanlar koku ve tat konusunu kendi uzmanlık alanları açısından değerlendirdi.  Gebzeli Çevre Mühendisi Dr. Kadir Ulutaş kokunun insan davranışları üzerindeki etkisine vurgu yaparak “2013 yılında yayınlanan Koku Oluşturan Emisyonların Kontrolü Hakkında Yönetmelik ile birlikte kokunun çevresel açıdan değerlendirilmesinde yasal bir boyut kazanılmıştır” dedi.  ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde farklı bilim dallarından uzmanlar tarafından gerçekleştirilen sempozyuma, akademisyenler, hekimler, eczacı ve kimyagerler, çevre mühendisleri, şefler, ev hanımları, üniversite ve lise öğrencilerinden oluşan yoğun bir dinleyici kitlesi katıldı. BİLGİ PAYLAŞIMI YAPTI "Koku ve Tat Alma Bozuklukları", "Tat Koku İlişkisi", "Alerji ve Koku", "Sinir Sistemi ve Koku", "Beyin Dalgaları ve Koku", "Koku Kirliliği", "Hayvanlarda Koku" başlıklarının işlendiği sempozyumda alanında uzman 30 doktor bir araya gelerek konuya multidisipliner bir açıdan değerlendirdi.  Sempozyumu düzenleyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Esin Yalçınkaya, tat ve koku konusunda herkesin anlayabileceği bir bilim dili oluşturmak istediklerini belirtti. Sempozyuma katılan Gebze Belediyesi’nde görevli Kocaeli Hizmet-İş Sendikası Kültür Sanat Komite Başkanı Çevre Mühendisi Dr. Kadir Ulutaş koku kirliği ile ilgili yasal düzenlemeler hakkında bilgi vererek uygulamaları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.
ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde farklı bilim dallarından uzmanlar koku ve tat konusunu kendi uzmanlık alanları açısından değerlendirdi.

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde farklı bilim dallarından uzmanlar koku ve tat konusunu kendi uzmanlık alanları açısından değerlendirdi.  Gebzeli Çevre Mühendisi Dr. Kadir Ulutaş kokunun insan davranışları üzerindeki etkisine vurgu yaparak “2013 yılında yayınlanan Koku Oluşturan Emisyonların Kontrolü Hakkında Yönetmelik ile birlikte kokunun çevresel açıdan değerlendirilmesinde yasal bir boyut kazanılmıştır” dedi.  ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde farklı bilim dallarından uzmanlar tarafından gerçekleştirilen sempozyuma, akademisyenler, hekimler, eczacı ve kimyagerler, çevre mühendisleri, şefler, ev hanımları, üniversite ve lise öğrencilerinden oluşan yoğun bir dinleyici kitlesi katıldı.

BİLGİ PAYLAŞIMI YAPTI

"Koku ve Tat Alma Bozuklukları", "Tat Koku İlişkisi", "Alerji ve Koku", "Sinir Sistemi ve Koku", "Beyin Dalgaları ve Koku", "Koku Kirliliği", "Hayvanlarda Koku" başlıklarının işlendiği sempozyumda alanında uzman 30 doktor bir araya gelerek konuya multidisipliner bir açıdan değerlendirdi.  Sempozyumu düzenleyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Esin Yalçınkaya, tat ve koku konusunda herkesin anlayabileceği bir bilim dili oluşturmak istediklerini belirtti. Sempozyuma katılan Gebze Belediyesi’nde görevli Kocaeli Hizmet-İş Sendikası Kültür Sanat Komite Başkanı Çevre Mühendisi Dr. Kadir Ulutaş koku kirliği ile ilgili yasal düzenlemeler hakkında bilgi vererek uygulamaları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.