Gelecek yine güzel günler

Kocaeli 09.04.2020 - 12:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gelecek yine güzel günler

REFİK SILA GÜVENÇ YAZDI.. OKUMADAN GEÇMEYİN..

Son günlerde sevdiklerimize sarılamadan, yüzümüzde maskeyle onlardan birkaç adım uzak durarak stresli ve beklentili günler yaşıyoruz. Gözümüz kulağımız haber bültenlerinde, son dakika gelişmelerinde ve yetkililerin verdiği Coronavirüs bilgilerinde. Hemen her gün uğradığımız dükkânlar kapalı, gittiğimiz berber dükkânından şimdilerde ses seda yok. Dedelerimizin, ninelerimizin sesini telefonla duyabiliyor, ne yazık ki yakınlarımıza hasret günler geçiriyoruz. ** Her şeyin bir sonu var. Güzelliklerin, aşkların, zaferlerin ve mutlulukların. Pek tabi kavgaların, ayrılıkların, yalnızlıkların ve elbette hastalıkların da sonu gelecek. Bu salgın öyle ya da böyle bir gün sona erecek. Dersler çıkararak, sevdiklerimize daha fazla sarılarak, şükretmeyi bilip, kendimize biraz daha inanarak bugünleri atlatacağız. Köşe başındaki dükkânlar kepenk açacak, gazeteler mutlu haberler yazacak, yaşlılarımızın elini öpüp, onlarla birlikte yaşamaya kaldığımız yerden devam edeceğiz. ** İnsanlık tarihinde nice salgınlar, nice hastalıklar yaşanmış. Her birisi günün birinde çekip gitmiş, insanlar yaşamlarına kaldığı yerden devam etmiş. Coronavirüs belası da tarihe gömülecek, insanlar bir daha kazanacak. Önemli olan o güne kadar ne yaptığımız ve ne yapacağımız. Bu belayı olabildiğince az kayıpla atlatıp normal yaşantımıza dönmek en büyük beklentimiz. Kurallar, alınan önlemler her geçen gün artıyor ve bunların her biri salgının önünü alabilmek adına yapılıyor. ** Yaşama tutunmaya, “bu da geçer” demeye, ayakta kalmaya mecburuz. Tüm bunları hem kendimiz hem de bizi sevenler için yapmalıyız. Salgına karşı ilk günkü gibi değiliz, bir defa daha bilinçliyiz, konuya yabancı değiliz. Sabahtan akşama kadar televizyon izliyor, internette dolaşıyor ve haberler okuyoruz. Salgın ilk günkü kadar yeni değil. Bu durum hepimiz için bir avantaj. Tabii ki sağlık kurallarına uymayı ve çevremizdeki insanların da uymasını sağlamayı başarabilirsek… ** Salgın sona erecek. Hatta onu unutacağız. Yaşamlarımıza yeni duygular, yeni hadiseler katacağız. Her şeyin iyi olacağına, Sezen Aksu’nun yeni şarkılar söyleyeceğine, şimdi kapalı olan dükkânların açılacağına ve sevdiklerimize sarılacağımıza inanmamız gerek. Bugünlerde yanınızda olan herkese teşekkür edin. Biraz daha kıymet bilin. Hayat her sabah yenileniyor. Güneş yine doğuyor, güneş hep doğuyor. Geceler biter elbet, hep sabah olur. Gelecek yine güzel günler, siz sabahlara inanın…
REFİK SILA GÜVENÇ YAZDI.. OKUMADAN GEÇMEYİN..

Son günlerde sevdiklerimize sarılamadan, yüzümüzde maskeyle onlardan birkaç adım uzak durarak stresli ve beklentili günler yaşıyoruz. Gözümüz kulağımız haber bültenlerinde, son dakika gelişmelerinde ve yetkililerin verdiği Coronavirüs bilgilerinde. Hemen her gün uğradığımız dükkânlar kapalı, gittiğimiz berber dükkânından şimdilerde ses seda yok. Dedelerimizin, ninelerimizin sesini telefonla duyabiliyor, ne yazık ki yakınlarımıza hasret günler geçiriyoruz.

**

Her şeyin bir sonu var. Güzelliklerin, aşkların, zaferlerin ve mutlulukların. Pek tabi kavgaların, ayrılıkların, yalnızlıkların ve elbette hastalıkların da sonu gelecek. Bu salgın öyle ya da böyle bir gün sona erecek. Dersler çıkararak, sevdiklerimize daha fazla sarılarak, şükretmeyi bilip, kendimize biraz daha inanarak bugünleri atlatacağız. Köşe başındaki dükkânlar kepenk açacak, gazeteler mutlu haberler yazacak, yaşlılarımızın elini öpüp, onlarla birlikte yaşamaya kaldığımız yerden devam edeceğiz.

**

İnsanlık tarihinde nice salgınlar, nice hastalıklar yaşanmış. Her birisi günün birinde çekip gitmiş, insanlar yaşamlarına kaldığı yerden devam etmiş. Coronavirüs belası da tarihe gömülecek, insanlar bir daha kazanacak. Önemli olan o güne kadar ne yaptığımız ve ne yapacağımız. Bu belayı olabildiğince az kayıpla atlatıp normal yaşantımıza dönmek en büyük beklentimiz. Kurallar, alınan önlemler her geçen gün artıyor ve bunların her biri salgının önünü alabilmek adına yapılıyor.

**

Yaşama tutunmaya, “bu da geçer” demeye, ayakta kalmaya mecburuz. Tüm bunları hem kendimiz hem de bizi sevenler için yapmalıyız. Salgına karşı ilk günkü gibi değiliz, bir defa daha bilinçliyiz, konuya yabancı değiliz. Sabahtan akşama kadar televizyon izliyor, internette dolaşıyor ve haberler okuyoruz. Salgın ilk günkü kadar yeni değil. Bu durum hepimiz için bir avantaj. Tabii ki sağlık kurallarına uymayı ve çevremizdeki insanların da uymasını sağlamayı başarabilirsek…

**

Salgın sona erecek. Hatta onu unutacağız. Yaşamlarımıza yeni duygular, yeni hadiseler katacağız. Her şeyin iyi olacağına, Sezen Aksu’nun yeni şarkılar söyleyeceğine, şimdi kapalı olan dükkânların açılacağına ve sevdiklerimize sarılacağımıza inanmamız gerek. Bugünlerde yanınızda olan herkese teşekkür edin. Biraz daha kıymet bilin. Hayat her sabah yenileniyor. Güneş yine doğuyor, güneş hep doğuyor. Geceler biter elbet, hep sabah olur. Gelecek yine güzel günler, siz sabahlara inanın…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.