Genç Girişimciler TOYOTA'yı gezdi

Gebze 26.09.2019 - 11:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Genç Girişimciler TOYOTA'yı gezdi

TOBB Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu Toyota'nın Sakarya'daki Corolla model araçlarının üretim tesisini gezerek üretim süreci ve fabrikadaki teknoloji hakkında bilgi aldı.

Dünyanın en büyük otomobil fabrikalarından Toyota’yı gezen GGK çevre turunda ilk olarak çevre duyarlılığını anlatan video gösterisi sunumu yapıldı. Etkinlikte Toyota fabrikasının çeşitli bölümlerini gezen GGK yeni üretilen otomobilleri görme fırsatı da buldular. TOBB Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Tufan Şahinkesen ve beraberindeki heyeti bilgilendiren yetkililer, ziyaret ile ilgili olarak, "Fabrika 1 milyon metrekare üzerine kurulu fabrikada 5700 çalışanı ile otomobil sektörünün dev kuruluşu Toyota'da her 80 saniye de bir araç üretiliyor. Kaynak bölümünün 96 ‘sı robotlar sayesinde otomasyonla yönetiliyor." dedi. TESİSLERİ GEZDİ Toyota'nın faaliyetlerini inceleyen Şahinkesen ve ekibi üretim bantları ile üretimdeki aşamaları inceledi. Fabrikayı gezen GGK üretim süreçleri hakkında bilgi aldı. Kurul fabrika yetkilileri ve firma sorumlularıyla da bir araya geldi. Şirket yetkilileri bilgi aktarımında, fabrikanın; kalite, verimlilik, iş güvenliği ve diğer birçok gösterge açısından çok iyi bir seviyede olduğunu, Global Toyota'nın yatırımlarının da bu durumun en büyük kanıtı olduğunu belirtti. 12 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM SAĞLANIYOR Fabrikada çalışan 5 bin 500 kişinin yanında Sakarya'daki yan sanayilerle birlikte sadece Sakarya’da yaklaşık 12 bin kişilik istihdam sağladıklarını ifade eden yetkililer, “Tüm bu ana faaliyet katkılarının dışında 2006 yılından beri Sakarya'ya sosyal sorumluluk projeleriyle de katkı sağlamaya çalışıyoruz. Toplumun ihtiyaçlarını göz önüne alarak eğitim, çevre, trafik ve spor konularında farkındalık, bilinç oluşturmaya ve öğrencilerin gelişimlerine katkıda bulunmaya devam ediyoruz” dedi.  
TOBB Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu Toyota'nın Sakarya'daki Corolla model araçlarının üretim tesisini gezerek üretim süreci ve fabrikadaki teknoloji hakkında bilgi aldı.

Dünyanın en büyük otomobil fabrikalarından Toyota’yı gezen GGK çevre turunda ilk olarak çevre duyarlılığını anlatan video gösterisi sunumu yapıldı. Etkinlikte Toyota fabrikasının çeşitli bölümlerini gezen GGK yeni üretilen otomobilleri görme fırsatı da buldular. TOBB Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Tufan Şahinkesen ve beraberindeki heyeti bilgilendiren yetkililer, ziyaret ile ilgili olarak, "Fabrika 1 milyon metrekare üzerine kurulu fabrikada 5700 çalışanı ile otomobil sektörünün dev kuruluşu Toyota'da her 80 saniye de bir araç üretiliyor. Kaynak bölümünün 96 ‘sı robotlar sayesinde otomasyonla yönetiliyor." dedi.

TESİSLERİ GEZDİ

Toyota'nın faaliyetlerini inceleyen Şahinkesen ve ekibi üretim bantları ile üretimdeki aşamaları inceledi. Fabrikayı gezen GGK üretim süreçleri hakkında bilgi aldı. Kurul fabrika yetkilileri ve firma sorumlularıyla da bir araya geldi. Şirket yetkilileri bilgi aktarımında, fabrikanın; kalite, verimlilik, iş güvenliği ve diğer birçok gösterge açısından çok iyi bir seviyede olduğunu, Global Toyota'nın yatırımlarının da bu durumun en büyük kanıtı olduğunu belirtti.

12 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM SAĞLANIYOR

Fabrikada çalışan 5 bin 500 kişinin yanında Sakarya'daki yan sanayilerle birlikte sadece Sakarya’da yaklaşık 12 bin kişilik istihdam sağladıklarını ifade eden yetkililer, “Tüm bu ana faaliyet katkılarının dışında 2006 yılından beri Sakarya'ya sosyal sorumluluk projeleriyle de katkı sağlamaya çalışıyoruz. Toplumun ihtiyaçlarını göz önüne alarak eğitim, çevre, trafik ve spor konularında farkındalık, bilinç oluşturmaya ve öğrencilerin gelişimlerine katkıda bulunmaya devam ediyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.