GÖRGÜN’DEN DAVET VAR

Gebze 08.05.2017 - 18:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

GÖRGÜN’DEN DAVET VAR

Dünyanın en büyük 5 savunma sanayi fuarı arasında yer alan Uluslararası Savunma Sanayisi Fuarı (IDEF) kapılarını 13'üncü kez bugün açıyor. Fuarda, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün yönetim kurulu üyeliğini yaptığı ASELSAN stat açacak. Görgün’den standa davet var.

 Savunma teknolojilerinin yanında enerji, ulaşım, sağlık ve gelecek nesil hücresel haberleşme gibi alanlarda savunma sanayimizin en önemli kuruluşu olan ASELSAN’ın yönetim kurulu üyeliğinde bulunan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’den fuara davet var. Bölgemizin bilim ve eğitimindeki zirvedeki ismi Prof.Dr. Haluk Görgün “ İstanbul'da Uluslararası Savunma Fuarı IDEF açılıyor. Fuara ve özellikle yönetim kurulu üyeliğini yaptığım ve fuarda yerini alacak olan Aselsan standına bekliyoruz”dedi. Fuarda, bu yıl 50'yi aşkın ülkeden yaklaşık 800 firma savunma, güvenlik, denizcilik, havacılık ve uzay sanayisi alanlarında en modern araç, malzeme ve sistemlerini tanıtacak. İki yılda bir düzenlenen IDEF, savunma sanayisiyle doğrudan ilişkili firmalar dışında, diğer sanayi dallarından da çok sayıda üretici firmayı ağırlayacak. En çok resmi heyet ağırlayan savunma sanayisi fuarları arasında yer alan IDEF'e, 67 ülke ve 2 uluslararası kuruluştan 124 heyetin katılması öngörülüyor. TÜBİTAK'TAN 16 PROJE Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Arif Ergin, Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) ile Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü'nün (SAGE) geliştirdiği toplam 16 projenin sergileneceğini ve sözleşmelerinin imzalanacağını bildirdi. Ergin, IDEF'te TÜBİTAK BİLGEM'in geliştirdiği ve sözleşmesinin imzalanacağı 6 projeden en dikkat çekeninin, Gerçek Zamanlı İşletim Sistemi (GİS) olduğunu dile getirerek, sistemin kullanımına yönelik ASELSAN ve TUSAŞ ile 5 yıllık işbirliği sözleşmesi imzalanacağını kaydetti. SAGE'nin geliştirdiği 10 proje kapsamında ise beş alternatif işbirliği modelinin imza altına alınacağı belirtildi.  ASELSAN'DAN YENİ NESİL ZIRHLI SİSTEM ASELSAN, yeni nesil zırhlı muharebe sistemi geliştirdi. Korhan adı verilen sistem IDEF'TE, yerli ve yabancı katılımcılara tanıtılacak. Yüksek ateş gücüne sahip olan, gelişmiş hedef tespit ve takip sistemleriyle donatılan Korhan sisteminde ana silah olarak yüksek atım hızına sahip 35 milimetre top kullanılıyor. Topun üretimi milli imkânlarla Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından yapılıyor. Sistem ayrıca ASELSAN tarafından yurtiçinde geliştirilmiş olan ve herhangi bir dış bağımlılık olmaksızın Türkiye'de üretilen 35 milimetre parçacıklı mühimmatı kullanma kabiliyetine sahip bulunuyor. Korhan, akıllı mühimmat kullanımı yoluyla sütre arkasında bulunan hedeflere karşı yüksek etkinlik gösteriyor. Sistem, kendisine ve içinde bulunduğu birliğe karşı tehdit oluşturan helikopterler, uçaklar ve insansız hava araçlarına karşı da öz savunmasını yapabiliyor. DEF 2017 13’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, 09-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında Büyükçekmece/İstanbul’da bulunan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecektir.  
Dünyanın en büyük 5 savunma sanayi fuarı arasında yer alan Uluslararası Savunma Sanayisi Fuarı (IDEF) kapılarını 13'üncü kez bugün açıyor. Fuarda, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün yönetim kurulu üyeliğini yaptığı ASELSAN stat açacak. Görgün’den standa davet var.

 Savunma teknolojilerinin yanında enerji, ulaşım, sağlık ve gelecek nesil hücresel haberleşme gibi alanlarda savunma sanayimizin en önemli kuruluşu olan ASELSAN’ın yönetim kurulu üyeliğinde bulunan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’den fuara davet var. Bölgemizin bilim ve eğitimindeki zirvedeki ismi Prof.Dr. Haluk Görgün “ İstanbul'da Uluslararası Savunma Fuarı IDEF açılıyor. Fuara ve özellikle yönetim kurulu üyeliğini yaptığım ve fuarda yerini alacak olan Aselsan standına bekliyoruz”dedi. Fuarda, bu yıl 50'yi aşkın ülkeden yaklaşık 800 firma savunma, güvenlik, denizcilik, havacılık ve uzay sanayisi alanlarında en modern araç, malzeme ve sistemlerini tanıtacak. İki yılda bir düzenlenen IDEF, savunma sanayisiyle doğrudan ilişkili firmalar dışında, diğer sanayi dallarından da çok sayıda üretici firmayı ağırlayacak. En çok resmi heyet ağırlayan savunma sanayisi fuarları arasında yer alan IDEF'e, 67 ülke ve 2 uluslararası kuruluştan 124 heyetin katılması öngörülüyor.

TÜBİTAK'TAN 16 PROJE

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Arif Ergin, Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) ile Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü'nün (SAGE) geliştirdiği toplam 16 projenin sergileneceğini ve sözleşmelerinin imzalanacağını bildirdi. Ergin, IDEF'te TÜBİTAK BİLGEM'in geliştirdiği ve sözleşmesinin imzalanacağı 6 projeden en dikkat çekeninin, Gerçek Zamanlı İşletim Sistemi (GİS) olduğunu dile getirerek, sistemin kullanımına yönelik ASELSAN ve TUSAŞ ile 5 yıllık işbirliği sözleşmesi imzalanacağını kaydetti. SAGE'nin geliştirdiği 10 proje kapsamında ise beş alternatif işbirliği modelinin imza altına alınacağı belirtildi.

 ASELSAN'DAN YENİ NESİL ZIRHLI SİSTEM

ASELSAN, yeni nesil zırhlı muharebe sistemi geliştirdi. Korhan adı verilen sistem IDEF'TE, yerli ve yabancı katılımcılara tanıtılacak. Yüksek ateş gücüne sahip olan, gelişmiş hedef tespit ve takip sistemleriyle donatılan Korhan sisteminde ana silah olarak yüksek atım hızına sahip 35 milimetre top kullanılıyor. Topun üretimi milli imkânlarla Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından yapılıyor. Sistem ayrıca ASELSAN tarafından yurtiçinde geliştirilmiş olan ve herhangi bir dış bağımlılık olmaksızın Türkiye'de üretilen 35 milimetre parçacıklı mühimmatı kullanma kabiliyetine sahip bulunuyor. Korhan, akıllı mühimmat kullanımı yoluyla sütre arkasında bulunan hedeflere karşı yüksek etkinlik gösteriyor. Sistem, kendisine ve içinde bulunduğu birliğe karşı tehdit oluşturan helikopterler, uçaklar ve insansız hava araçlarına karşı da öz savunmasını yapabiliyor. DEF 2017 13’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, 09-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında Büyükçekmece/İstanbul’da bulunan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecektir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.