GÖRGÜN: “YAPILMASI GEREKENLERİ YAPARIZ”

Gebze 05.10.2016 - 11:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

GÖRGÜN: “YAPILMASI GEREKENLERİ YAPARIZ”

GTÜ Rektörü Prof.Dr. Görgün FETÖ ile mücadelede en ufak şüpheye dahi yer vermiyor.

Gebze teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Haluk Görgün yaptığı açıklama da vekaleten yapılan dekan atamalarında işleyişin sıkıntısız bir şekilde devam ettiğini belirtirken, Genel sekreter hakkındaki soruşturma için de “Ufacık bir şey olsa sadece görevden alınma değil, KHK ile meslekten atılma konusunda yapılması gerekenleri yaparız. Belgesi olan getirsin.”dedi.   Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Haluk Görgün, Dekan Atamaları ve FETÖ soruşturmalarıyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Hatırlanacağı üzere YÖK 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası tüm Üniversitelerde ki Dekanları tedbiren görevden almıştı. Vekâleten yürütülen Dekanlık görevleriyle ilgili sorularımızı yanıtlayan Görgün, işleyişte hiçbir sıkıntının yaşanmadığını belirtti. Görgün, “Bu acelesi olan bir süreç değil. Her Üniversiteye vekaleten görevlendirme yapıldı. Mevcut dekanlar tedbiren görevden alandı ama kamuoyunda bütün Dekanlar FETÖ’cü şeklinde yanlış bir algı oluştu. Vekaleten atamalarda zaten YÖK bilgisi dahilinde yapıldı. Fakültelerde işleyiş sürüyor.”dedi.   ÖNCELİK GÜVENLİK Dekan atamalarından önce ülke güvenliğinin geldiğini dile getiren Görgün, “Birinci önceliğimiz güvenlik, ulusumuzun, milletimizin, devletimizin bekasıdır. Süreç birkaç uzayabilir. Bize Dekan seçimi için YÖK tarafından bir takvim verilmedi, zaten acelesi de yok. İşleyiş devam ediyor, sadece asaleten atamalar yapılmadı, şu anda bir sıkıntı yok. Bana göre YÖK bu süreci çok iyi yönetti. Çok hassas günlerden geçiyoruz. Bence YÖK, iyi ve tedbirli devam ediyor. Normalleşme süreci de başladı.”diye konuştu. BELGESİ OLAN GETİRSİN Genel Sekreter Cevat Yaman’ın FETÖ şüphesi ve bazı gazetelerde çıkan haberler nedeniyle görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili de konuşan Görgün, “ Çok ciddi bir süreç ilettik. Çok titiz davrandık, çünkü bu haber bir ihbar niteliğindeydi. Emniyet birimleriyle derhal soruşurduk. Daha önce çalıştığı birimlerde soruşturduk. Haber yapan gazeteye yazılar yazdık. Birinci süreçte görevden almadık çünkü farklı algılanabilirdi. Haberin gerçek olmadığı çok konuşuluyordu, elde ettiğimiz bilgilerde bunu ortaya koydu. Biz yine de inisiyatif kullanarak ikinci bir inceleme başlattık ki, elinde belge olan getirsin diye. Buradan tekrar ilan ediyorum. Elinde belge olan kişiler varsa getirsin. Bu mücadelede biz çok samimi ilerliyoruz. Her şeyi ilk yapan Üniversitelerden bir tanesiyiz bu FETÖ konusunda. Ufacık bir şey olsa sadece görevden alınma değil, KHK ile meslekten atılma konusunda yapılması gerekenleri yaparız. Hala görüyoruz ki elimize bir şey ulaşmadı. Varsa belge tekrar getirin.”şeklinde konuştu.
GTÜ Rektörü Prof.Dr. Görgün FETÖ ile mücadelede en ufak şüpheye dahi yer vermiyor.

Gebze teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Haluk Görgün yaptığı açıklama da vekaleten yapılan dekan atamalarında işleyişin sıkıntısız bir şekilde devam ettiğini belirtirken, Genel sekreter hakkındaki soruşturma için de “Ufacık bir şey olsa sadece görevden alınma değil, KHK ile meslekten atılma konusunda yapılması gerekenleri yaparız. Belgesi olan getirsin.”dedi.

 

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Haluk Görgün, Dekan Atamaları ve FETÖ soruşturmalarıyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Hatırlanacağı üzere YÖK 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası tüm Üniversitelerde ki Dekanları tedbiren görevden almıştı. Vekâleten yürütülen Dekanlık görevleriyle ilgili sorularımızı yanıtlayan Görgün, işleyişte hiçbir sıkıntının yaşanmadığını belirtti. Görgün, “Bu acelesi olan bir süreç değil. Her Üniversiteye vekaleten görevlendirme yapıldı. Mevcut dekanlar tedbiren görevden alandı ama kamuoyunda bütün Dekanlar FETÖ’cü şeklinde yanlış bir algı oluştu. Vekaleten atamalarda zaten YÖK bilgisi dahilinde yapıldı. Fakültelerde işleyiş sürüyor.”dedi.  

ÖNCELİK GÜVENLİK

Dekan atamalarından önce ülke güvenliğinin geldiğini dile getiren Görgün, “Birinci önceliğimiz güvenlik, ulusumuzun, milletimizin, devletimizin bekasıdır. Süreç birkaç uzayabilir. Bize Dekan seçimi için YÖK tarafından bir takvim verilmedi, zaten acelesi de yok. İşleyiş devam ediyor, sadece asaleten atamalar yapılmadı, şu anda bir sıkıntı yok. Bana göre YÖK bu süreci çok iyi yönetti. Çok hassas günlerden geçiyoruz. Bence YÖK, iyi ve tedbirli devam ediyor. Normalleşme süreci de başladı.”diye konuştu.

BELGESİ OLAN GETİRSİN

Genel Sekreter Cevat Yaman’ın FETÖ şüphesi ve bazı gazetelerde çıkan haberler nedeniyle görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili de konuşan Görgün, “ Çok ciddi bir süreç ilettik. Çok titiz davrandık, çünkü bu haber bir ihbar niteliğindeydi. Emniyet birimleriyle derhal soruşurduk. Daha önce çalıştığı birimlerde soruşturduk. Haber yapan gazeteye yazılar yazdık. Birinci süreçte görevden almadık çünkü farklı algılanabilirdi. Haberin gerçek olmadığı çok konuşuluyordu, elde ettiğimiz bilgilerde bunu ortaya koydu. Biz yine de inisiyatif kullanarak ikinci bir inceleme başlattık ki, elinde belge olan getirsin diye. Buradan tekrar ilan ediyorum. Elinde belge olan kişiler varsa getirsin. Bu mücadelede biz çok samimi ilerliyoruz. Her şeyi ilk yapan Üniversitelerden bir tanesiyiz bu FETÖ konusunda. Ufacık bir şey olsa sadece görevden alınma değil, KHK ile meslekten atılma konusunda yapılması gerekenleri yaparız. Hala görüyoruz ki elimize bir şey ulaşmadı. Varsa belge tekrar getirin.”şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.