GOSB'da Verimlilik toplantısı!

Gebze 12.02.2019 - 09:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

GOSB'da Verimlilik toplantısı!

Sanayi ve Teknoloji bakanlığı tarafından pilot bölge seçilen Gebze organize Sanayi Bölgesi’nde verimlilik destek programı geliştirilmesi projesinin tanıtım ve değerlendirme toplantısı GOSB Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Türkiye’nin ve Kocaeli’nin önemli sanayi bölgelerinden GOSB’un pilot bölge olarak seçildiği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Verimlilik Destek Programı Geliştirilmesi Projesi”nin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı GOSB Konferans Salonu’nda yapıldı. GOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ümit Şişmanoğlu’nun açılış konuşması ile başlayan toplantı, Yalın Enstitü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın İpbüken, Kocaeli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın ve Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreteri Mehmet Barış Turabi’nin açılış konuşmaları ile devam etti. SUNUM YAPILDI Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi ve Verimlilik Genel Müdürlüğü Verimlilik Uygulamaları Dairesi Başkanı Dr. Mustafa Kemal Akgül’ün “Sanayide Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Projeleri” hakkında yaptığı sunumunun ardından, Yalın Enstitü Derneği Kurucu Üyesi ve Genel Sekreteri Ülkü Kulaç tarafından proje tanıtımı ve Yalın Üretim Kazanımları sunumu gerçekleştirildi. Sunum sonrasında yapılan soru – cevap bölümünün ardından, firma temsilcilerinin proje yetkilileri ile gerçekleştirdikleri ikili görüşmelerle toplantı sona erdi. VERİMLİLİK DESTEK PROGRAMI Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından “Verimlilik Destek Programı Geliştirilmesi Projesi” başlatıldı. Proje kapsamında pilot uygulama bölgesi olarak GOSB seçilmiştir. Yalın Enstitü Derneği İktisadi İşletmesi (YED) GOSB’daki belirli sayıda firmada yalın düşünce ve yalın üretim teknikleri konularında teşhis, eğitim, danışmanlık ve uygulama hizmetleri verilecek.   Projenin tüm finansmanı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı VGM tarafından karşılanmakta. Proje, GOSB içinden belirlenecek toplam 12 firmada, Şubat-Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Paylaşım ve bilgilendirmeler, OSB kapsamındaki tüm firmalara açık olacak ve GOSB Bölge Müdürlüğü katkıları ile yürütülecek. Yalın Üretim, israfı yok ederek her tür kaynak kullanımında verimi artıran, kaliteli, uygun maliyetli ürün ve hizmetlerin müşterinin istediği zamanda sunulmasını sağlayan, tüm çalışanları bu hedefe katkıda bulunmaya yönelten bir yönetim anlayışını içeriyor.
Sanayi ve Teknoloji bakanlığı tarafından pilot bölge seçilen Gebze organize Sanayi Bölgesi’nde verimlilik destek programı geliştirilmesi projesinin tanıtım ve değerlendirme toplantısı GOSB Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Türkiye’nin ve Kocaeli’nin önemli sanayi bölgelerinden GOSB’un pilot bölge olarak seçildiği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Verimlilik Destek Programı Geliştirilmesi Projesi”nin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı GOSB Konferans Salonu’nda yapıldı. GOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ümit Şişmanoğlu’nun açılış konuşması ile başlayan toplantı, Yalın Enstitü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın İpbüken, Kocaeli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın ve Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreteri Mehmet Barış Turabi’nin açılış konuşmaları ile devam etti.

SUNUM YAPILDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi ve Verimlilik Genel Müdürlüğü Verimlilik Uygulamaları Dairesi Başkanı Dr. Mustafa Kemal Akgül’ün “Sanayide Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Projeleri” hakkında yaptığı sunumunun ardından, Yalın Enstitü Derneği Kurucu Üyesi ve Genel Sekreteri Ülkü Kulaç tarafından proje tanıtımı ve Yalın Üretim Kazanımları sunumu gerçekleştirildi. Sunum sonrasında yapılan soru – cevap bölümünün ardından, firma temsilcilerinin proje yetkilileri ile gerçekleştirdikleri ikili görüşmelerle toplantı sona erdi.

VERİMLİLİK DESTEK PROGRAMI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından “Verimlilik Destek Programı Geliştirilmesi Projesi” başlatıldı. Proje kapsamında pilot uygulama bölgesi olarak GOSB seçilmiştir. Yalın Enstitü Derneği İktisadi İşletmesi (YED) GOSB’daki belirli sayıda firmada yalın düşünce ve yalın üretim teknikleri konularında teşhis, eğitim, danışmanlık ve uygulama hizmetleri verilecek.   Projenin tüm finansmanı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı VGM tarafından karşılanmakta. Proje, GOSB içinden belirlenecek toplam 12 firmada, Şubat-Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Paylaşım ve bilgilendirmeler, OSB kapsamındaki tüm firmalara açık olacak ve GOSB Bölge Müdürlüğü katkıları ile yürütülecek. Yalın Üretim, israfı yok ederek her tür kaynak kullanımında verimi artıran, kaliteli, uygun maliyetli ürün ve hizmetlerin müşterinin istediği zamanda sunulmasını sağlayan, tüm çalışanları bu hedefe katkıda bulunmaya yönelten bir yönetim anlayışını içeriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.