GTO-GTÜ işbirliği

Gebze 24.03.2015 - 15:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

GTO-GTÜ işbirliği

GEBZE TİCARET ODASI VE GEBZE TEKNİK ÜNİVERSTİESİ ENGELLİLERİN İSTİHDAMI İÇİN ORTAK PROJE YAPACAK

Gebze Ticaret Odası ile Türkiye Beyazay Derneği Çayırova Şubesi, “Engelli Bireylerin İstihdamı ve Toplumdaki Yeri” konulu panel gerçekleştirdi. Panelde konuşan GTO Başkan Nail Çiler, “Engellilerin üreterek toplumda yer edinmelerini sağlamamız gerekiyor. GTO olarak Gebze Teknik Üniversitesiyle ortak bir projeye imza atarak iş dünyası ile dezavantajlı grupları buluşturacağız” dedi. Gebze Ticaret Odası ile Türkiye Beyazay Derneği Çayırova Şubesi, “Engelli Bireylerin İstihdamı ve Toplumdaki Yeri” konulu panel gerçekleştirdi. Panele GTO Başkanı Nail Çiler, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Beyazay Derneği Çayırova Şubesi Başkanı Furkan Eşitti, AK Parti Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Dr. Hakan Höbek, Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hikmet Yaşar, Darıca Bir Umut Engelliler Derneği başkanı Melek Arıkan ve davetliler katıldı. ENGELLİLERLE İŞ DÜNYASINI BULUŞTURACAĞIZ Panelde konuşan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “Bizler sizlerin görmeyen gözü, tutmayan eli olmak zorundayız. Aslında hepimiz birer engelli adayıyız. Engellilerin üreterek toplumda yer edinmelerini sağlamamız gerekiyor. Bizlerin ve devletin en önemli görevi bu olmalı. Biz GTO olarak Gebze Teknik Üniversitemizle ortak bir projeye imza atarak üniversite ve iş dünyası ile dezavantajlı grupları buluşturmak istiyoruz. Her insanın engelli de olsa yapacağı bir iş vardır. Erkesin yeteneğine uygun iş bulunmalıdır. Biz GTO olarak hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz ve her zaman yanınızda olacağız.” dedi. SİSTEMİ ENGELLİLERE GÖRE AYARLAMALIYIZ Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva da panelde yaptığı konuşmada engellilerin cesaretlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Türkiye’de ezberlenmiş problemler ve ezberlenmiş çözümler var. Yeni Türkiye’de yeni çözümler bulmalıyız. Engellilere iş dünyasında fırsatlar verilmeli. Mutlaka her insanın bir yeteneği vardır. Engellilere de yeteneklerine uygun fırsatlar sunulmalı. Engelli yapamaz denilmemeli. Sistemi engellilere göre ayarlamalıyız. Çalışma konusuna, üretme konusunda engellileri de cesaretlendirmemiz gerekiyor.” ENGELL İSİTİHDAMI TOPLUMSAL SORUMLULUK OLMALI Aynı zamanda kendisi de engelli olan AK Parti Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Dr. Hakan Höbek de engelli sorunlarına dikkat çekerek “Engellilerin en büyük sorunu erişilebilirlik. Bir diğer konu da engelli psikolojisi. Engelli psikolojisinden anlayan kişiler çalışma hayatında olmalı. Her insanın yeteneği vardır. Engellilerin de hangi konularda yetenekleri olduğunu ortaya çıkarmalıyız. Engelli istihdamı zorunluluktan yapılıyor. Aslında engelli istihdamının zorunluluktan değil toplumsal sorumluluk anlayışından olması gerektiğini benimsemeliyiz.” diye konuştu.
GEBZE TİCARET ODASI VE GEBZE TEKNİK ÜNİVERSTİESİ ENGELLİLERİN İSTİHDAMI İÇİN ORTAK PROJE YAPACAK

Gebze Ticaret Odası ile Türkiye Beyazay Derneği Çayırova Şubesi, “Engelli Bireylerin İstihdamı ve Toplumdaki Yeri” konulu panel gerçekleştirdi. Panelde konuşan GTO Başkan Nail Çiler, “Engellilerin üreterek toplumda yer edinmelerini sağlamamız gerekiyor. GTO olarak Gebze Teknik Üniversitesiyle ortak bir projeye imza atarak iş dünyası ile dezavantajlı grupları buluşturacağız” dedi.

Gebze Ticaret Odası ile Türkiye Beyazay Derneği Çayırova Şubesi, “Engelli Bireylerin İstihdamı ve Toplumdaki Yeri” konulu panel gerçekleştirdi. Panele GTO Başkanı Nail Çiler, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Beyazay Derneği Çayırova Şubesi Başkanı Furkan Eşitti, AK Parti Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Dr. Hakan Höbek, Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hikmet Yaşar, Darıca Bir Umut Engelliler Derneği başkanı Melek Arıkan ve davetliler katıldı.

ENGELLİLERLE İŞ DÜNYASINI BULUŞTURACAĞIZ

Panelde konuşan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “Bizler sizlerin görmeyen gözü, tutmayan eli olmak zorundayız. Aslında hepimiz birer engelli adayıyız. Engellilerin üreterek toplumda yer edinmelerini sağlamamız gerekiyor. Bizlerin ve devletin en önemli görevi bu olmalı. Biz GTO olarak Gebze Teknik Üniversitemizle ortak bir projeye imza atarak üniversite ve iş dünyası ile dezavantajlı grupları buluşturmak istiyoruz. Her insanın engelli de olsa yapacağı bir iş vardır. Erkesin yeteneğine uygun iş bulunmalıdır. Biz GTO olarak hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz ve her zaman yanınızda olacağız.” dedi.

SİSTEMİ ENGELLİLERE GÖRE AYARLAMALIYIZ

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva da panelde yaptığı konuşmada engellilerin cesaretlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Türkiye’de ezberlenmiş problemler ve ezberlenmiş çözümler var. Yeni Türkiye’de yeni çözümler bulmalıyız. Engellilere iş dünyasında fırsatlar verilmeli. Mutlaka her insanın bir yeteneği vardır. Engellilere de yeteneklerine uygun fırsatlar sunulmalı. Engelli yapamaz denilmemeli. Sistemi engellilere göre ayarlamalıyız. Çalışma konusuna, üretme konusunda engellileri de cesaretlendirmemiz gerekiyor.”

ENGELL İSİTİHDAMI TOPLUMSAL SORUMLULUK OLMALI

Aynı zamanda kendisi de engelli olan AK Parti Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Dr. Hakan Höbek de engelli sorunlarına dikkat çekerek “Engellilerin en büyük sorunu erişilebilirlik. Bir diğer konu da engelli psikolojisi. Engelli psikolojisinden anlayan kişiler çalışma hayatında olmalı. Her insanın yeteneği vardır. Engellilerin de hangi konularda yetenekleri olduğunu ortaya çıkarmalıyız. Engelli istihdamı zorunluluktan yapılıyor. Aslında engelli istihdamının zorunluluktan değil toplumsal sorumluluk anlayışından olması gerektiğini benimsemeliyiz.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.