GTÜ’lü Akademisyenlere TÜBİTAK Desteği

Gebze 03.08.2018 - 17:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

GTÜ’lü Akademisyenlere TÜBİTAK Desteği

Gebze Teknik Üniversitesi Akademisyenleri tarafından hazırlanan ve Araştırma Destek Programları Başkanlığına (ARDEB) önerilen 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı ve 3501 - Kariyer Geliştirme Programı kapsamındaki projeler desteklenmeye hak kazandı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hazırlanan, Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme ve kariyerlerine yeni başlayan doktoralı bilim insanlarının çalışmalarını proje desteği vererek teşvik etmek amacıyla yapılan çağrıya Gebze Teknik Üniversitesi( GTÜ) akademisyenleri de proje önererek katıldı. Yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucu GTÜ akademisyenlerinin projeleri destek almaya hak kazandı. İŞTE DESTEK ALAN AKADEMİSYENLER VE PROJELERİ ‘1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’ kapsamında destek alan akademisyenlerimiz ve araştırma projeleri şöyle: GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vefa Ahsen’in proje başlığı; Yeni imidazolidindion türevlerinin ve platin komplekslerinin sentezi ve insan kanser hücrelerinde anti-tümör etkilerinin araştırılması- GTÜ Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Banu Çetin’in proje başlığı; Kocaeli ve Isparta’da Farklı Mikroçevrelerdeki Mikroplastik Seviyelerinin Belirlenmesi ve Mikroplastiklerin Çeşitli Kirletici Gruplarıyla Olan Korelasyonunun İncelenmesi-  GTÜ Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz’ın proje başlığı; Anot Destekli Katı Oksit Yakıt Hücrelerinin Soğuk Sinterleme Yöntemiyle İlk Kez Üretimi- GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferruh Özcan’ın proje başlığı; Hipotalamik nöronlarda ıre1 kaynaklı yeni tanımlanan sinyal bileşenlerinin er stresi, otofaji, insülin ve leptin sinyalleri üzerine muhtemel etkilerinin araştırılması- GTÜ Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Kayabol’un proje başlığı; Hiperspektral İmgelerde Anomali Saptama için İstatistiksel Yöntemler- GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuri Öztürk’ün proje başlığı; Biyolojik Saat Proteinlerinin Zamana Bağımlı Etkileşimlerinin Keşfedilmesi GTÜ Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Kucur; 5G ve ötesi için dik olmayan çoklu erişim haberleşme teknikleri-GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çetin Kılıç’ın proje başlığı; Spintronik Uygulamalar için Geniş Bant Aralıklı Yarıiletken Nanotellerin Karma Katkılanması KÜBRA AKABALI  
Gebze Teknik Üniversitesi Akademisyenleri tarafından hazırlanan ve Araştırma Destek Programları Başkanlığına (ARDEB) önerilen 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı ve 3501 - Kariyer Geliştirme Programı kapsamındaki projeler desteklenmeye hak kazandı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hazırlanan, Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme ve kariyerlerine yeni başlayan doktoralı bilim insanlarının çalışmalarını proje desteği vererek teşvik etmek amacıyla yapılan çağrıya Gebze Teknik Üniversitesi( GTÜ) akademisyenleri de proje önererek katıldı. Yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucu GTÜ akademisyenlerinin projeleri destek almaya hak kazandı.

İŞTE DESTEK ALAN AKADEMİSYENLER VE PROJELERİ

‘1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’ kapsamında destek alan akademisyenlerimiz ve araştırma projeleri şöyle: GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vefa Ahsen’in proje başlığı; Yeni imidazolidindion türevlerinin ve platin komplekslerinin sentezi ve insan kanser hücrelerinde anti-tümör etkilerinin araştırılması- GTÜ Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Banu Çetin’in proje başlığı; Kocaeli ve Isparta’da Farklı Mikroçevrelerdeki Mikroplastik Seviyelerinin Belirlenmesi ve Mikroplastiklerin Çeşitli Kirletici Gruplarıyla Olan Korelasyonunun İncelenmesi-  GTÜ Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz’ın proje başlığı; Anot Destekli Katı Oksit Yakıt Hücrelerinin Soğuk Sinterleme Yöntemiyle İlk Kez Üretimi- GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferruh Özcan’ın proje başlığı; Hipotalamik nöronlarda ıre1 kaynaklı yeni tanımlanan sinyal bileşenlerinin er stresi, otofaji, insülin ve leptin sinyalleri üzerine muhtemel etkilerinin araştırılması- GTÜ Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Kayabol’un proje başlığı; Hiperspektral İmgelerde Anomali Saptama için İstatistiksel Yöntemler- GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuri Öztürk’ün proje başlığı; Biyolojik Saat Proteinlerinin Zamana Bağımlı Etkileşimlerinin Keşfedilmesi GTÜ Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Kucur; 5G ve ötesi için dik olmayan çoklu erişim haberleşme teknikleri-GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çetin Kılıç’ın proje başlığı; Spintronik Uygulamalar için Geniş Bant Aralıklı Yarıiletken Nanotellerin Karma Katkılanması

KÜBRA AKABALI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.