GTÜ Ödüllendirdi!

Gebze 31.12.2015 - 11:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

GTÜ Ödüllendirdi!

GTÜ’de Girişimci yarışmasının ödülleri verildi. Rektör Haluk Görgün, “Şu anda Teknoloji Transfer Ofisimizde tırtıl diye adlandırdığımız ön kuluçka merkezi kurgulandı. Bunun içinde öğrencilerimizin şirketleşme yönünde adım attığı 14 tane girişim mevcut"dedi.  Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Bilişim Vadisi'nde güçlü bir ortaklık yapılarının bulunduğunu belirterek, "Yüzde 15 olan ortaklık yapımız şimdi yüzde 27'lere çıktı" dedi. Görgün, GTÜ toplantı salonunda düzenlenen Girişimcilik Yarışması Ödül Töreni'nde, üniversite olarak girişimciliğe önem verdiklerini, fikri olan, ürün geliştirmek isteyenlere ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Bu kapsamda Teknoloji Transfer Ofisini kurduklarını anlatan Görgün, bölgenin sahip olduğu TÜBİTAK MAM, TSE ve diğer kurumların doğal bir inovasyon sürecini oluşturduğunu kaydetti. PROJE TEZLERİ Görgün, üniversitenin bu noktada önemli bir konumda yer aldığını dile getirerek, "Fikri ve sınai mülkiyet haklar yönergesini hazırladık. Fakültelerimiz de dekan hocalarımızla sözleşerek eğitim programlarına mutlaka girişimcilik, fikri ve sınai mülkiyet haklar ve patent derslerinin konulmasını kurguladık. Proje alan öğrencilerimizin proje tezlerini tez formatında değil de arzu edenlerin patent yazma formatında yazabilmelerinin önünü açtık" şeklinde konuştu. ÖN KULUÇKA MERKEZİMİZİ KURDUK Bu sayede mezun olan öğrencilerin patentlerin incelenmesi ve değerlendirilmesi hususunda tecrübe kazandığına işaret eden Görgün, şöyle devam etti: "Ön kuluçka merkezimizi kurduk. Bilişim Vadisi'nde güçlü bir ortaklık yapımız var. Yüzde 15 olan ortaklık yapımız şimdi yüzde 27'lere çıktı. Orada var olan değerlerimizi biraz daha üniversitemizin menfaati yönünde değerlendirme şansı yakaladık. Orada kurgulayacağımız ön kuluçka çalışmalarımız da olacak. Şu anda Teknoloji Transfer Ofisimizde tırtıl diye adlandırdığımız ön kuluçka merkezi kurgulandı. Bunun içinde öğrencilerimizin şirketleşme yönünde adım attığı 14 tane girişim mevcut." Konuşmanın ardından girişimcilik eğitimini tamamlayarak projeleriyle dereceye girenlere, ödüllerini Rektör Görgün ve diğer protokol üyeleri verdi.

GTÜ’de Girişimci yarışmasının ödülleri verildi. Rektör Haluk Görgün, “Şu anda Teknoloji Transfer Ofisimizde tırtıl diye adlandırdığımız ön kuluçka merkezi kurgulandı. Bunun içinde öğrencilerimizin şirketleşme yönünde adım attığı 14 tane girişim mevcut"dedi.

 Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Bilişim Vadisi'nde güçlü bir ortaklık yapılarının bulunduğunu belirterek, "Yüzde 15 olan ortaklık yapımız şimdi yüzde 27'lere çıktı" dedi. Görgün, GTÜ toplantı salonunda düzenlenen Girişimcilik Yarışması Ödül Töreni'nde, üniversite olarak girişimciliğe önem verdiklerini, fikri olan, ürün geliştirmek isteyenlere ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Bu kapsamda Teknoloji Transfer Ofisini kurduklarını anlatan Görgün, bölgenin sahip olduğu TÜBİTAK MAM, TSE ve diğer kurumların doğal bir inovasyon sürecini oluşturduğunu kaydetti.

PROJE TEZLERİ

Görgün, üniversitenin bu noktada önemli bir konumda yer aldığını dile getirerek, "Fikri ve sınai mülkiyet haklar yönergesini hazırladık. Fakültelerimiz de dekan hocalarımızla sözleşerek eğitim programlarına mutlaka girişimcilik, fikri ve sınai mülkiyet haklar ve patent derslerinin konulmasını kurguladık. Proje alan öğrencilerimizin proje tezlerini tez formatında değil de arzu edenlerin patent yazma formatında yazabilmelerinin önünü açtık" şeklinde konuştu.

ÖN KULUÇKA MERKEZİMİZİ KURDUK

Bu sayede mezun olan öğrencilerin patentlerin incelenmesi ve değerlendirilmesi hususunda tecrübe kazandığına işaret eden Görgün, şöyle devam etti: "Ön kuluçka merkezimizi kurduk. Bilişim Vadisi'nde güçlü bir ortaklık yapımız var. Yüzde 15 olan ortaklık yapımız şimdi yüzde 27'lere çıktı. Orada var olan değerlerimizi biraz daha üniversitemizin menfaati yönünde değerlendirme şansı yakaladık. Orada kurgulayacağımız ön kuluçka çalışmalarımız da olacak. Şu anda Teknoloji Transfer Ofisimizde tırtıl diye adlandırdığımız ön kuluçka merkezi kurgulandı. Bunun içinde öğrencilerimizin şirketleşme yönünde adım attığı 14 tane girişim mevcut." Konuşmanın ardından girişimcilik eğitimini tamamlayarak projeleriyle dereceye girenlere, ödüllerini Rektör Görgün ve diğer protokol üyeleri verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.