Güçlü bağışıklık için kefirin!

Darıca 08.02.2019 - 08:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Güçlü bağışıklık için kefirin!

Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü, Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için vatandaşların kefirin kullanmasını tavsiye etti.

Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü, Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için vatandaşların kefirin kullanmasını tavsiye etti. İlçe Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklama da Kefirin ile ilgili şu bilgilere yer verildi: “Kafkaslar'ın gençlik sırrı, uzun ve sağlıklı yaşam iksiri olarak kabul edilen kefir, kış aylarında düşen bağışıklık sisteminin de en önemli kalkanlarından biridir. İçeriğindeki probiyotikler yani “dost bakteriler” sayesinde vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan kefir, sütün kefir taneleriyle mayalandırılması sonucu elde ediliyor. Doğal bileşiminde bulunan fosfor, potasyum, sodyum, klor, magnezyum gibi mineraller, A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, folik asit gibi vitaminler ve esansiyel amino asitler ile dengeli beslenmede önemli rol oynayan kefir, bağışıklık sisteminin yanı sıra sindirim sistemini de güçlendirmeye destek oluyor. TANSİYONDA VE KİLO KONTROLÜNDE ETKİLİ -İçerdiği protein ve kalsiyum sayesinde kilo kontrolüne de yardımcı olan kefir, diyetteki yağların emilimini destekleyerek kolestrolü kontrol altında tutmaya katkıda bulunuyor. -Yiyeceklerle alınan toksik (zehirli) maddelerin vücuttan atılmasına ve kabızlık, ishal ve bağırsak tahrişleri gibi rahatsızlıkların ortadan kalkmasına destek oluyor. -Ayrıca yüksek kan basıncının düşmesine ve kalsiyumun bağırsaklardan emilimini artırarak osteoporoz riskinin azalmasına yardımcı oluyor. Her yaşta, günün her saatinde tüketebilen kefir; içine meyve ya da meyve suyu katılarak tercih edilebileceği gibi yoğurt, peynir, puding ve tatlılarda da kullanılabiliyor.
Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü, Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için vatandaşların kefirin kullanmasını tavsiye etti.

Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü, Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için vatandaşların kefirin kullanmasını tavsiye etti. İlçe Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklama da Kefirin ile ilgili şu bilgilere yer verildi: “Kafkaslar'ın gençlik sırrı, uzun ve sağlıklı yaşam iksiri olarak kabul edilen kefir, kış aylarında düşen bağışıklık sisteminin de en önemli kalkanlarından biridir.

İçeriğindeki probiyotikler yani “dost bakteriler” sayesinde vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan kefir, sütün kefir taneleriyle mayalandırılması sonucu elde ediliyor. Doğal bileşiminde bulunan fosfor, potasyum, sodyum, klor, magnezyum gibi mineraller, A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, folik asit gibi vitaminler ve esansiyel amino asitler ile dengeli beslenmede önemli rol oynayan kefir, bağışıklık sisteminin yanı sıra sindirim sistemini de güçlendirmeye destek oluyor.

TANSİYONDA VE KİLO KONTROLÜNDE ETKİLİ

-İçerdiği protein ve kalsiyum sayesinde kilo kontrolüne de yardımcı olan kefir, diyetteki yağların emilimini destekleyerek kolestrolü kontrol altında tutmaya katkıda bulunuyor.

-Yiyeceklerle alınan toksik (zehirli) maddelerin vücuttan atılmasına ve kabızlık, ishal ve bağırsak tahrişleri gibi rahatsızlıkların ortadan kalkmasına destek oluyor.

-Ayrıca yüksek kan basıncının düşmesine ve kalsiyumun bağırsaklardan emilimini artırarak osteoporoz riskinin azalmasına yardımcı oluyor. Her yaşta, günün her saatinde tüketebilen kefir; içine meyve ya da meyve suyu katılarak tercih edilebileceği gibi yoğurt, peynir, puding ve tatlılarda da kullanılabiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.