Güçlü Evet, Güçlü Türkiye!

Gebze 06.04.2017 - 10:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Güçlü Evet, Güçlü Türkiye!

AK Parti'nin önemi isimlerinden biri olan ve bir dönem Gebze İlçe başkanlığı ile Kocaeli Milletvekilliği yapan Mehmet Ali Okur, Hedef Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Selçuk Koç'a Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni ve neden Evet denilmesi gerektiğini anlattı. Okur, "Güçlü bir Türkiye için Güçlü Evet" diye konuştu. AK Parti Gebze İlçe Başkanlığı ve Kocaeli Milletvekilliği yapan, şuanda da AK Parti Genel Merkezi tarafından Düzce, Sakarya, Eskişehir İllerinin Koordinatörü olarak görevlendirilen Mehmet Ali Okur, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni değerlendirdi. Hedef Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Selçuk Koç'a yeni sistemi ve neden Evet denilmesi gerektiğini anlatan Okur, Güçlü bir Evet çıkacağına inandığını söyledi. KOALİSYONLAR BİTECEK Okur, Türkiye'nin daha istikrarlı ve daha güçlü bir ülke olması için 16 Nisan'da Evet verilmesi gerektiğine vurgu yaparak şöyle konuştu: "Yeni sistemle birlikte istikrara kavuşmuş olacağız. Bu ülke koalisyonlardan çok çekti. Aylık, 3 aylık hükümetler kuruldu. Ama artık yeni sistemle birlikte koalisyonlar son bulacak." MİLLİ İRADE GÜÇLENECEK Yeni sistemle birlikte her türlü vesayetin son bulacağını ve milli iradenin güçleneceğini kaydeden Okur, "Vesayetler sona erecek. Meclis'in doğrudan belirlenmesi ile milli irade güç kazanacak. Milletin ferasetine, basiretine yeterince inanmayanlar milleti yanıltmaktan öteye gidemezler. Milli iradeyi küçümseyenler kaybedecek. 16 Nisan'da milli irade kazanacak, Türkiye kazanacak." dedi. UZLAŞI KÜLTÜRÜ GELİŞECEK 16 Nisan'da Evet çıkmasıyla birlikte uzlaşı kültürünün de gelişeceğini belirten Okur, "Seçimi kazanmak için yüzde 50'nin oyu gerekiyor. Merkez siyaset güçlenecek. Siyasetçiler kendilerini farklı kesimlere açılmak zorunda hissedecek. Siyasette uzlaşma, diyalog kültürü gelişecek. Yüzde 50'yi geçmek için toplumun her kesimiyle kucaklaşmak gerekecek." diye konuştu. GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN EVET Yeni sistemle birlikte Türkiye'nin daha güçlü bir ülke olacağını ifade eden M. Ali Okur, "Ben inanıyorum ki milletimiz güçlü bir Evet diyecektir. Güçlü bir Evet ile Güçlü bir Türkiye'nin önünü açacağız. Yeni sistem sadece içerde değil, dışarıda da Türkiye'ye güç katacak. Fırtınalı ve zor bir dönemden geçiyoruz. Bölgemizde sınırların yeniden masaya koyulduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu fırtınalı dönemden en az hasarla çıkmamız için güçlü bir devlete sahip olmamız gerekiyor. İşte yeni sistemde bu güce kavuşacağız." dedi.

AK Parti'nin önemi isimlerinden biri olan ve bir dönem Gebze İlçe başkanlığı ile Kocaeli Milletvekilliği yapan Mehmet Ali Okur, Hedef Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Selçuk Koç'a Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni ve neden Evet denilmesi gerektiğini anlattı. Okur, "Güçlü bir Türkiye için Güçlü Evet" diye konuştu.

AK Parti Gebze İlçe Başkanlığı ve Kocaeli Milletvekilliği yapan, şuanda da AK Parti Genel Merkezi tarafından Düzce, Sakarya, Eskişehir İllerinin Koordinatörü olarak görevlendirilen Mehmet Ali Okur, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni değerlendirdi. Hedef Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Selçuk Koç'a yeni sistemi ve neden Evet denilmesi gerektiğini anlatan Okur, Güçlü bir Evet çıkacağına inandığını söyledi.

KOALİSYONLAR BİTECEK

Okur, Türkiye'nin daha istikrarlı ve daha güçlü bir ülke olması için 16 Nisan'da Evet verilmesi gerektiğine vurgu yaparak şöyle konuştu: "Yeni sistemle birlikte istikrara kavuşmuş olacağız. Bu ülke koalisyonlardan çok çekti. Aylık, 3 aylık hükümetler kuruldu. Ama artık yeni sistemle birlikte koalisyonlar son bulacak."

MİLLİ İRADE GÜÇLENECEK

Yeni sistemle birlikte her türlü vesayetin son bulacağını ve milli iradenin güçleneceğini kaydeden Okur, "Vesayetler sona erecek. Meclis'in doğrudan belirlenmesi ile milli irade güç kazanacak. Milletin ferasetine, basiretine yeterince inanmayanlar milleti yanıltmaktan öteye gidemezler. Milli iradeyi küçümseyenler kaybedecek. 16 Nisan'da milli irade kazanacak, Türkiye kazanacak." dedi.

UZLAŞI KÜLTÜRÜ GELİŞECEK

16 Nisan'da Evet çıkmasıyla birlikte uzlaşı kültürünün de gelişeceğini belirten Okur, "Seçimi kazanmak için yüzde 50'nin oyu gerekiyor. Merkez siyaset güçlenecek. Siyasetçiler kendilerini farklı kesimlere açılmak zorunda hissedecek. Siyasette uzlaşma, diyalog kültürü gelişecek. Yüzde 50'yi geçmek için toplumun her kesimiyle kucaklaşmak gerekecek." diye konuştu.

GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN EVET

Yeni sistemle birlikte Türkiye'nin daha güçlü bir ülke olacağını ifade eden M. Ali Okur, "Ben inanıyorum ki milletimiz güçlü bir Evet diyecektir. Güçlü bir Evet ile Güçlü bir Türkiye'nin önünü açacağız. Yeni sistem sadece içerde değil, dışarıda da Türkiye'ye güç katacak. Fırtınalı ve zor bir dönemden geçiyoruz. Bölgemizde sınırların yeniden masaya koyulduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu fırtınalı dönemden en az hasarla çıkmamız için güçlü bir devlete sahip olmamız gerekiyor. İşte yeni sistemde bu güce kavuşacağız." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.