Güler, “Toplumun Ortak Değerleridir”

Gebze 19.09.2018 - 09:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Güler, “Toplumun Ortak Değerleridir”

ebze Kaymakamı Mustafa Güler, 19 Eylül Gaziler günü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, 19 Eylül Gaziler günü sebebiyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, “Tarihi boyunca hür ve bağımsız yaşamayı kabul etmiş Milletimiz hak ile batılın mücadelesini asırlardır sürdürmüş ve sürdürmeye de devam etmektedir.” diyen Kaymakam Güler, 19 Eylül tarihi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk kahramanlığının taçlandığı günlerden biridir. Kahraman Türk ordumuz Anadolu halkının ölüm kalım savaşlarından biri olan Sakarya Meydan Muhaberesinde düşmanı bozguna uğratmış onları kaçmaya mecbur bırakmıştır. Vatan topraklarını binlerce şehit vererek korumasını bilmiş, sağ kalan kahramanlarımız ise bu onurlu mücadelede gazilik unvanına erişmişlerdir.” dedi. Güler, “19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ile “Gazilik” ünvanının verildiği günün yıldönümü ülkemizde “Gaziler Günü” olarak kutlanmaktadır.19 Eylül tarihi bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür. Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Vatan ve bayrak sevgisiyle, özürlüğüne ve bağımsızlığına olan sevdası ile Dünyaya emsal olan bu millet tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de kahramanlık destanları yazmaya devam etmektedir. 15 Temmuz 2015 tarihi de bu destanların arasında yerini almış bulunmaktadır. Devletimizin birliğine ve bütünlüğüne kasteden mihraklara karşı canımız pahasına verdiğimiz mücadele bu coğrafyanın bizlere vatan olarak korunmasını sağlamıştır.” dedi. ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ BU TOPLUMUN ORTAK DEĞERİDİR Güler, “Şehit ve Gazilerimiz bu toplumun ortak değeridir, Onlara ne kadar minnet etsek azdır. Yaklaşık bin yıldır nefes aldığımız bu topraklar onların bizlere emanetidir. Bu duygularla başta Kurtuluş Savaşı Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şehitlerimizi yaşayan ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyor, 19 Eylül Gaziler Günü’nüzü kutluyorum.” dedi.
ebze Kaymakamı Mustafa Güler, 19 Eylül Gaziler günü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, 19 Eylül Gaziler günü sebebiyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, “Tarihi boyunca hür ve bağımsız yaşamayı kabul etmiş Milletimiz hak ile batılın mücadelesini asırlardır sürdürmüş ve sürdürmeye de devam etmektedir.” diyen Kaymakam Güler, 19 Eylül tarihi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk kahramanlığının taçlandığı günlerden biridir. Kahraman Türk ordumuz Anadolu halkının ölüm kalım savaşlarından biri olan Sakarya Meydan Muhaberesinde düşmanı bozguna uğratmış onları kaçmaya mecbur bırakmıştır. Vatan topraklarını binlerce şehit vererek korumasını bilmiş, sağ kalan kahramanlarımız ise bu onurlu mücadelede gazilik unvanına erişmişlerdir.” dedi.

Güler, “19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ile “Gazilik” ünvanının verildiği günün yıldönümü ülkemizde “Gaziler Günü” olarak kutlanmaktadır.19 Eylül tarihi bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür. Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Vatan ve bayrak sevgisiyle, özürlüğüne ve bağımsızlığına olan sevdası ile Dünyaya emsal olan bu millet tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de kahramanlık destanları yazmaya devam etmektedir. 15 Temmuz 2015 tarihi de bu destanların arasında yerini almış bulunmaktadır. Devletimizin birliğine ve bütünlüğüne kasteden mihraklara karşı canımız pahasına verdiğimiz mücadele bu coğrafyanın bizlere vatan olarak korunmasını sağlamıştır.” dedi.

ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ BU TOPLUMUN ORTAK DEĞERİDİR

Güler, “Şehit ve Gazilerimiz bu toplumun ortak değeridir, Onlara ne kadar minnet etsek azdır. Yaklaşık bin yıldır nefes aldığımız bu topraklar onların bizlere emanetidir. Bu duygularla başta Kurtuluş Savaşı Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şehitlerimizi yaşayan ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyor, 19 Eylül Gaziler Günü’nüzü kutluyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.