Gür: “Siyaseti ahlaklı yaparız!”

Çayırova 20.05.2018 - 11:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gür: “Siyaseti ahlaklı yaparız!”

Saadet Partisi Çayırova İlçe Bakanı Yusuf Aksu, AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Ali Osman Gür’ün Saadet Partisi’ne hakaret ettiği iddia etmişti. Başkan Gür, iddialar üzerine yazılı bir açıklama yaparak, “Biz siyaseti ahlak çerçevesinde yaparız.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi Çayırova İlçe Bakanı Yusuf Aksu, AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Ali Osman Gür’ün Garipler Camisi’nde cami cemaatiyle sohbet ederken kullandığı cümlelerde, Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu hakkında hakaret ve küfür içeren sözler kullandığını iddia etmişti. AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Ali Osman Gür de kendisinin hakaret ve küfür içeren sözler kullanmadığını belirten yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Gür, “Aziz halkımız, Bizler vatandaşlarımıza hizmeti canhıraş bir şekilde taşımaya gayret ediyoruz. PRENSİPLERİMİZ DIŞINDA Seçim arefesine girdiğimiz bu dönemde değerli Milli Görüş hareketinin öncü ve unutulmaz lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın kurmuş olduğu Saadet Partisi'nin mevcut Genel Başkanına yönelik yakışıksız ifade kullandığım iddiası bizim izlediğimiz siyaset çizgisinden hem uzak hem de prensiplerimiz dışındadır. Her şeyden önce Nisa Suresi 148. Ayetinde Rabbim, zulme uğrayanlar dışında, kötü sözün açıkça söylenmesini men etmiştir. Biz müslümanların her ne şartlarda olursa olsun kötü sözle hiç bir zaman ilişiği olamaz. DAVET EDİYORUM Kim izzeti istiyorsa, artık bütün izzet Allah'ındır. Güzel söz O'na yükselir. Bizler de bu anlayışla siyaseti her zaman ahlaki bir hareket çerçevesinde yaparız. Köklü bir geçmişi olan Saadet Partisinin Genel başkanına da bir söz söylememiz mümkün değildir. Değerli Saadet Parti'li kardeşlerimiz Garipler camiinde beni yanlış anladılarsa da onlardan da Özür dilerim. Yaklaşan bu seçim sürecinde her zamankinden daha fazla kardeşlik hukuku içinde hareket edip, Saff Suresi'nde Allah'ın bize emrettiği gibi saflarımızı kenetlenmiş binalar gibi sağlam tutmalıyız. Bu meyanda, sevgili Saadet Parti'li kardeşlerimizi teşkilatımızda ağırlayıp çay ikramında bulunmak isterim.
Saadet Partisi Çayırova İlçe Bakanı Yusuf Aksu, AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Ali Osman Gür’ün Saadet Partisi’ne hakaret ettiği iddia etmişti. Başkan Gür, iddialar üzerine yazılı bir açıklama yaparak, “Biz siyaseti ahlak çerçevesinde yaparız.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi Çayırova İlçe Bakanı Yusuf Aksu, AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Ali Osman Gür’ün Garipler Camisi’nde cami cemaatiyle sohbet ederken kullandığı cümlelerde, Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu hakkında hakaret ve küfür içeren sözler kullandığını iddia etmişti. AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Ali Osman Gür de kendisinin hakaret ve küfür içeren sözler kullanmadığını belirten yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Gür, “Aziz halkımız, Bizler vatandaşlarımıza hizmeti canhıraş bir şekilde taşımaya gayret ediyoruz.

PRENSİPLERİMİZ DIŞINDA

Seçim arefesine girdiğimiz bu dönemde değerli Milli Görüş hareketinin öncü ve unutulmaz lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın kurmuş olduğu Saadet Partisi'nin mevcut Genel Başkanına yönelik yakışıksız ifade kullandığım iddiası bizim izlediğimiz siyaset çizgisinden hem uzak hem de prensiplerimiz dışındadır. Her şeyden önce Nisa Suresi 148. Ayetinde Rabbim, zulme uğrayanlar dışında, kötü sözün açıkça söylenmesini men etmiştir. Biz müslümanların her ne şartlarda olursa olsun kötü sözle hiç bir zaman ilişiği olamaz.

DAVET EDİYORUM

Kim izzeti istiyorsa, artık bütün izzet Allah'ındır. Güzel söz O'na yükselir. Bizler de bu anlayışla siyaseti her zaman ahlaki bir hareket çerçevesinde yaparız. Köklü bir geçmişi olan Saadet Partisinin Genel başkanına da bir söz söylememiz mümkün değildir. Değerli Saadet Parti'li kardeşlerimiz Garipler camiinde beni yanlış anladılarsa da onlardan da Özür dilerim. Yaklaşan bu seçim sürecinde her zamankinden daha fazla kardeşlik hukuku içinde hareket edip, Saff Suresi'nde Allah'ın bize emrettiği gibi saflarımızı kenetlenmiş binalar gibi sağlam tutmalıyız. Bu meyanda, sevgili Saadet Parti'li kardeşlerimizi teşkilatımızda ağırlayıp çay ikramında bulunmak isterim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.