HALKIN MALIDIR, SATILAMAZ

Gebze 26.04.2016 - 10:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

HALKIN MALIDIR, SATILAMAZ

Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılan Hünkar Çayırı ile ilgili CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan tepki gösterdi. Yerin Büyükşehir’e tahsisini isteyen Tarhan, “Hünkar Çayırı’nı satmak tarihe ihanettir.”dedi. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın satışa çıkardığı Hünkar Çayırı’nda basın açıklaması yaptı. Tarhan, İlçe Başkanları, meclis Üyeleri ve parti yöneticileriyle beraber Hünkar Çayırı’na giderek, satışın ihanet olduğunu söyledi. “Hünkar Çayırı halkın malıdır, satılamaz” diyen Tarhan, tarihi mekanın Kocaeli Büyükşehir’e devrini istedi. TARHAN’DAN SORULAR Hünkar Çayırı'nın Devlet Malzeme Ofisi'nde olan mülkiyet hakkının Özelleştirme İdaresi'ne nasıl geçtiğini soran Tarhan, 1'nci derece SİT alanı olan Hünkar Çayırı’nın satışına sert tepki, gösterdi. Konuyu TBMM’de gündeme getirdiğini hatırlatan Tarhan, “Tarihi açıdan bu kadar değerli bir alanın talanına göz yumulmaması için Kültür ve Turizm Bakanı'nı da sürece müdahil olmaya çağırdım. Hünkar Çayırı'nın mülkiyeti Devlet Malzeme Ofisi'ne ne zaman geçmiştir, DMO'dan sonra bu alan Özelleştirme İdaresi'ne ne zaman ve nasıl geçmiştir, Yasalara göre mutlak koruma alanı içinde olan Hünkar Çayırı nasıl oluyor da satışa çıkarılabiliyor, "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu nasıl oluyor da 1'nci derece SİT alanı olan yani mutlak koruma alanı içinde olan Hünkar Çayırı'nın satışına sessiz kalıyor?"diye sordu. HÜNKAR ÇAYIRI’NIN SATILMASI İHANETTİR Hükümetin Körfez’de yapılan Köprüye Osman Gazi isminin verirken, Fatih’in vefat ettiği yerin satılmasının samimiyetsizlik olduğuna dikkati çeken, yeşil alanların satılarak bölgenin nefes alacak yerini kalmadığını öne süren Tarhan, “Üstelik burada sözü edilen tarihi ve kültürel mirasımızdır Hünkar Çayırı halkındır ve halkın kalmalıdır. Bizim geçmişimize, çocuklarımızın geleceğine ve bu kente karşı sorumluluklarımız var. Kocaeli halkı burayı kaybetmemelidir. Hünkar Çayırı'nın satılması hem tarihe, hem de doğaya ihanettir. Bu ihanete karşı birlikte verilecek mücadele pek çok yanlışı durdurabilir" dedi. BÜYÜKŞEHİR'E DEVREDİLMELİ Tahsin Tarhan, 31 Aralık 2020 tarihine kadar özelleştirilmesi tamamlanması istenen Hünkar Çayırı'na ilişkin kararın geri çekilmesi için hukuki yollara başvurmanın çözüm olmayacağını, Bakanlar Kurulu kararı ile kararın geri alınabileceğini kaydetti. Hünkar Çayırı'nın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi gerektiğini savunan Tahsin Tarhan bunu hem yerel yönetimlerin güçlenmesi hem de ilgili alanda alınacak kararların yerelde takibi için savunduğunu dile getirdi.

Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılan Hünkar Çayırı ile ilgili CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan tepki gösterdi. Yerin Büyükşehir’e tahsisini isteyen Tarhan, “Hünkar Çayırı’nı satmak tarihe ihanettir.”dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın satışa çıkardığı Hünkar Çayırı’nda basın açıklaması yaptı. Tarhan, İlçe Başkanları, meclis Üyeleri ve parti yöneticileriyle beraber Hünkar Çayırı’na giderek, satışın ihanet olduğunu söyledi. “Hünkar Çayırı halkın malıdır, satılamaz” diyen Tarhan, tarihi mekanın Kocaeli Büyükşehir’e devrini istedi.

TARHAN’DAN SORULAR

Hünkar Çayırı'nın Devlet Malzeme Ofisi'nde olan mülkiyet hakkının Özelleştirme İdaresi'ne nasıl geçtiğini soran Tarhan, 1'nci derece SİT alanı olan Hünkar Çayırı’nın satışına sert tepki, gösterdi. Konuyu TBMM’de gündeme getirdiğini hatırlatan Tarhan, “Tarihi açıdan bu kadar değerli bir alanın talanına göz yumulmaması için Kültür ve Turizm Bakanı'nı da sürece müdahil olmaya çağırdım. Hünkar Çayırı'nın mülkiyeti Devlet Malzeme Ofisi'ne ne zaman geçmiştir, DMO'dan sonra bu alan Özelleştirme İdaresi'ne ne zaman ve nasıl geçmiştir, Yasalara göre mutlak koruma alanı içinde olan Hünkar Çayırı nasıl oluyor da satışa çıkarılabiliyor, "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu nasıl oluyor da 1'nci derece SİT alanı olan yani mutlak koruma alanı içinde olan Hünkar Çayırı'nın satışına sessiz kalıyor?"diye sordu.

HÜNKAR ÇAYIRI’NIN SATILMASI İHANETTİR

Hükümetin Körfez’de yapılan Köprüye Osman Gazi isminin verirken, Fatih’in vefat ettiği yerin satılmasının samimiyetsizlik olduğuna dikkati çeken, yeşil alanların satılarak bölgenin nefes alacak yerini kalmadığını öne süren Tarhan, “Üstelik burada sözü edilen tarihi ve kültürel mirasımızdır Hünkar Çayırı halkındır ve halkın kalmalıdır. Bizim geçmişimize, çocuklarımızın geleceğine ve bu kente karşı sorumluluklarımız var. Kocaeli halkı burayı kaybetmemelidir. Hünkar Çayırı'nın satılması hem tarihe, hem de doğaya ihanettir. Bu ihanete karşı birlikte verilecek mücadele pek çok yanlışı durdurabilir" dedi.

BÜYÜKŞEHİR'E DEVREDİLMELİ

Tahsin Tarhan, 31 Aralık 2020 tarihine kadar özelleştirilmesi tamamlanması istenen Hünkar Çayırı'na ilişkin kararın geri çekilmesi için hukuki yollara başvurmanın çözüm olmayacağını, Bakanlar Kurulu kararı ile kararın geri alınabileceğini kaydetti. Hünkar Çayırı'nın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi gerektiğini savunan Tahsin Tarhan bunu hem yerel yönetimlerin güçlenmesi hem de ilgili alanda alınacak kararların yerelde takibi için savunduğunu dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.