Halkın gerçek ihtiyaçları karşılanmalı!

Darıca 20.02.2019 - 11:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Halkın gerçek ihtiyaçları karşılanmalı!

EMEP destekli Bağımsız Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Reyhan Başaran, seçim çalışması kapsamında Darıca’da temaslarda bulundu. Gazetemize açıklama yapan Başaran, “Yerel yönetimler şu anlar halkın gerçek ihtiyaçlarını karşılamıyor. Halkın gerçek ihtiyacına yönelik projeler yapacağız.” dedi.

Bağımsız Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Reyhan Başaran, beraberinde EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, Darıca İlçe Başkanı Orhan Kaya ve EMEP yöneticileriyle beraber gazetemizi ziyaret etti. EMEP’in seçimlere parti olarak girememesinden dolayı bağımsız olarak seçimlere girememesinden dolayı bağımsız aday olan Başaran, hedeflerini gazetemize anlattı. Başaran, “Aday olarak çalışmalara başladığımızdan beri çok güzel tepkiler alıyoruz. İşçi kesimlerine, emekçi arkadaşlarımıza dokunuyoruz. Anlattığımız şeyler insanlar tarafından çok güzel karşılanıyor. Halkçı ve demokratik yönetim modeli anlatıyoruz.” dedi. HALKA YÖNELİK PROJELER YAPILMALI Projelerine değinen Başaran, “Kocaeli’de Halk Meclisleri kuracağız. Bu halk meclisleri, Belediye Meclislerinin en üst organı olacaktır. Yerel yönetimler şu anlar halkın gerçek ihtiyaçlarını karşılamıyor. Ranta dayalı çalışmalar söz konusu. Biz halka yönelik çalışmaların içerisinde yer alacağız. İnsanlarımız ihtiyaçlarını kendileri belirlesin ve biz de bu ihtiyaçları karşılayalım istiyoruz. Ülkede bir ekonomik kriz var ve bu kriz her zaman işçi ve emekçi kesimi etkiliyor. Bu sorun tanzim satış gibi geçici çözümlerle giderilmez. Kent yönetimini bu konuda iyi değerlendirip, buna göre politikalar üretmek lazım. Su, Doğalgaz ve Ulaşımı ücretsiz hale getirtmeyi hedefliyoruz. Rantın önünü kestiğiniz zaman bu olabilecek bir şeydir.”diye konuştu. USULSÜZLÜKLER VAR EMEP il Başkanı Arzu Erkan ise, Belediyelerde rantın hakim olduğunu ve usulsüzlüklerin Sayıştay raporlarına yansıdığını ileri, sürerek, “Kocaeli Büyükşehir’in devasa bir bütçesi var ve bu bütçe vatandaşın lehine kullanılmıyor. Eğer halkın yararına çalışmalar yaparsanız, rantiyenin de önü kesilir. Biz emek cephesindeyiz. Bu düzenin değişmesi için CHP’ ile de İttifak görüşmeleri yaptık ancak onlar İYİ Parti ile İttifak yapmayı tercih ettiler. Çünkü onlar da sistem partisi durumunda, emek cephesine yönelik sözleri uygulamada yok.” diye konuştu.
EMEP destekli Bağımsız Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Reyhan Başaran, seçim çalışması kapsamında Darıca’da temaslarda bulundu. Gazetemize açıklama yapan Başaran, “Yerel yönetimler şu anlar halkın gerçek ihtiyaçlarını karşılamıyor. Halkın gerçek ihtiyacına yönelik projeler yapacağız.” dedi.

Bağımsız Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Reyhan Başaran, beraberinde EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, Darıca İlçe Başkanı Orhan Kaya ve EMEP yöneticileriyle beraber gazetemizi ziyaret etti. EMEP’in seçimlere parti olarak girememesinden dolayı bağımsız olarak seçimlere girememesinden dolayı bağımsız aday olan Başaran, hedeflerini gazetemize anlattı. Başaran, “Aday olarak çalışmalara başladığımızdan beri çok güzel tepkiler alıyoruz. İşçi kesimlerine, emekçi arkadaşlarımıza dokunuyoruz. Anlattığımız şeyler insanlar tarafından çok güzel karşılanıyor. Halkçı ve demokratik yönetim modeli anlatıyoruz.” dedi.

HALKA YÖNELİK PROJELER YAPILMALI

Projelerine değinen Başaran, “Kocaeli’de Halk Meclisleri kuracağız. Bu halk meclisleri, Belediye Meclislerinin en üst organı olacaktır. Yerel yönetimler şu anlar halkın gerçek ihtiyaçlarını karşılamıyor. Ranta dayalı çalışmalar söz konusu. Biz halka yönelik çalışmaların içerisinde yer alacağız. İnsanlarımız ihtiyaçlarını kendileri belirlesin ve biz de bu ihtiyaçları karşılayalım istiyoruz. Ülkede bir ekonomik kriz var ve bu kriz her zaman işçi ve emekçi kesimi etkiliyor. Bu sorun tanzim satış gibi geçici çözümlerle giderilmez. Kent yönetimini bu konuda iyi değerlendirip, buna göre politikalar üretmek lazım. Su, Doğalgaz ve Ulaşımı ücretsiz hale getirtmeyi hedefliyoruz. Rantın önünü kestiğiniz zaman bu olabilecek bir şeydir.”diye konuştu.

USULSÜZLÜKLER VAR

EMEP il Başkanı Arzu Erkan ise, Belediyelerde rantın hakim olduğunu ve usulsüzlüklerin Sayıştay raporlarına yansıdığını ileri, sürerek, “Kocaeli Büyükşehir’in devasa bir bütçesi var ve bu bütçe vatandaşın lehine kullanılmıyor. Eğer halkın yararına çalışmalar yaparsanız, rantiyenin de önü kesilir. Biz emek cephesindeyiz. Bu düzenin değişmesi için CHP’ ile de İttifak görüşmeleri yaptık ancak onlar İYİ Parti ile İttifak yapmayı tercih ettiler. Çünkü onlar da sistem partisi durumunda, emek cephesine yönelik sözleri uygulamada yok.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.