Hayırseverlerin yardımını bekliyorlar

Darıca 28.07.2015 - 08:18, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Hayırseverlerin yardımını bekliyorlar

Darıca Bir Umut Derneği’nin engellilere yardımları devam ediyor. Darıca Bir Umut Engelliler Derneği Başkanı Melek Arıkan bu konuda ‘engelli vatandaşların eksikliklerinin çok ama dernek olan karşılama imkanımız yok gibi. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Ortaklaşa hareketle ve iletişimimizle birçok engelli vatandaşımıza ulaşabiliriz’ dedi.

Darıca Bir Umut Derneği kurulduğu günden bu ya engelli vatandaşlarımıza umut olmaya devam ediyor. Her ay en az 2 engelli vatandaşımıza hayırseverlerin katkılarıyla akülü tekerlekli sandalye yardımı yapan dernek, manuel tekerlekli sandalye yardımlarının ise ‘kapak toplama’ kampanyası adı altında daha fazla sayıda kişiye ulaştıklarını ifade etti. Bu konuda çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Dernek Başkanı Melek Arıkan, ‘Bir gün bizde engelli olabiliriz. Belki klişeleşmiş bir laf olabilir ama gerçekliğini yitirmemiştir. Düşünün ki insanlar çalışırken bile evlerini zor geçindirirken, normal hayatta önlerine çıkan engellerde zorlanırken, engelli bir vatandaş iki kat daha zorlanıyor.’ dedi.   Hayırseverlerin vatandaşların yardımlarından dolayı çok mutlu olduğunu ileten Arıkan, ‘ne kadar hayırsever yardımı olursa o kadar engellilere ulaşmış oluruz’ mesajını verdi. Darıca’da engellilerin pek çok konuda tek umudu olan Darıca Bir Umut Engelliler Derneği Başkanı Melek Arıkan ‘Kayıtlı olarak yardım ulaşması gereken bir çok engelli vatandaşımız var ama bu konuda maddi yetersizlikler elimizi kolumuzu bağlıyor. Aslında bakarsanız herkesten büyük bütçeler beklemiyoruz. Zaten kuruluş amacımız bile bir birliktelikle hareket etmek. Bu konuda yardım etmek isteyen vatandaşları bir arada topladığımızda bile bir engelli vatandaşımıza umut olma imkanı doğuyor.’ diye ifade etti.   Bugüne kadar yapılan yardımların arkasına bulunan hayırsever vatandaşlarımıza ve biz desteklerini esirgemeyen ve desteğinin sürekli olarak devam etmesini umduğumuz Kaymakamımıza, Devlet kurumlarına ve Belediyeye teşekkürlerini ileten Arıkan, ‘kimseyi hayatımızdan soyutlamayalım, hepimiz bu ülkenin vatandaşıysak, hepimize elimizden geldiğince eşit şartlar sunalım’ dedi. Kurumların yardımlarını araştıran gazetemiz, fakirlik belgesi olduktan sonra yardım imkanlarını seferber ediyorlar. Fakirlik kağıdı/belgesi her ne kadar suistimal edilse de normal şartlarda o belgeyi hak eden bir vatandaşın yaşamını sürdürebilme imkanı da ortadan kalkıyor. Bu konuda maddi imkan yeterlilik oranlarını bir nebze arttırılabilinirse eğer daha çok vatandaşımız çocuklarının yada kendilerinin bu konudaki ihtiyaçlarının devlet tarafından sağlanmasına kavuşabilecek. Bunun çalışması koordineli olarak Darıca Bir Umut Engelliler Derneğiyle yapılması daha çabuk ulaşılabilirlik açısından uygun görülüyor. Yardım etmek isteyen vatandaşlar için Dernek İletişim Numarası: 0531 026 42 24 HABER: UĞUR AYDIN AYDOĞAN
Darıca Bir Umut Derneği’nin engellilere yardımları devam ediyor. Darıca Bir Umut Engelliler Derneği Başkanı Melek Arıkan bu konuda ‘engelli vatandaşların eksikliklerinin çok ama dernek olan karşılama imkanımız yok gibi. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Ortaklaşa hareketle ve iletişimimizle birçok engelli vatandaşımıza ulaşabiliriz’ dedi.

Darıca Bir Umut Derneği kurulduğu günden bu ya engelli vatandaşlarımıza umut olmaya devam ediyor. Her ay en az 2 engelli vatandaşımıza hayırseverlerin katkılarıyla akülü tekerlekli sandalye yardımı yapan dernek, manuel tekerlekli sandalye yardımlarının ise ‘kapak toplama’ kampanyası adı altında daha fazla sayıda kişiye ulaştıklarını ifade etti. Bu konuda çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Dernek Başkanı Melek Arıkan, ‘Bir gün bizde engelli olabiliriz. Belki klişeleşmiş bir laf olabilir ama gerçekliğini yitirmemiştir. Düşünün ki insanlar çalışırken bile evlerini zor geçindirirken, normal hayatta önlerine çıkan engellerde zorlanırken, engelli bir vatandaş iki kat daha zorlanıyor.’ dedi.

 

Hayırseverlerin vatandaşların yardımlarından dolayı çok mutlu olduğunu ileten Arıkan, ‘ne kadar hayırsever yardımı olursa o kadar engellilere ulaşmış oluruz’ mesajını verdi.

Darıca’da engellilerin pek çok konuda tek umudu olan Darıca Bir Umut Engelliler Derneği Başkanı Melek Arıkan ‘Kayıtlı olarak yardım ulaşması gereken bir çok engelli vatandaşımız var ama bu konuda maddi yetersizlikler elimizi kolumuzu bağlıyor. Aslında bakarsanız herkesten büyük bütçeler beklemiyoruz. Zaten kuruluş amacımız bile bir birliktelikle hareket etmek. Bu konuda yardım etmek isteyen vatandaşları bir arada topladığımızda bile bir engelli vatandaşımıza umut olma imkanı doğuyor.’ diye ifade etti.

 

Bugüne kadar yapılan yardımların arkasına bulunan hayırsever vatandaşlarımıza ve biz desteklerini esirgemeyen ve desteğinin sürekli olarak devam etmesini umduğumuz Kaymakamımıza, Devlet kurumlarına ve Belediyeye teşekkürlerini ileten Arıkan, ‘kimseyi hayatımızdan soyutlamayalım, hepimiz bu ülkenin vatandaşıysak, hepimize elimizden geldiğince eşit şartlar sunalım’ dedi.

Kurumların yardımlarını araştıran gazetemiz, fakirlik belgesi olduktan sonra yardım imkanlarını seferber ediyorlar. Fakirlik kağıdı/belgesi her ne kadar suistimal edilse de normal şartlarda o belgeyi hak eden bir vatandaşın yaşamını sürdürebilme imkanı da ortadan kalkıyor. Bu konuda maddi imkan yeterlilik oranlarını bir nebze arttırılabilinirse eğer daha çok vatandaşımız çocuklarının yada kendilerinin bu konudaki ihtiyaçlarının devlet tarafından sağlanmasına kavuşabilecek. Bunun çalışması koordineli olarak Darıca Bir Umut Engelliler Derneğiyle yapılması daha çabuk ulaşılabilirlik açısından uygun görülüyor.

Yardım etmek isteyen vatandaşlar için Dernek İletişim Numarası: 0531 026 42 24

HABER: UĞUR AYDIN AYDOĞAN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.