Hıncal Uluç ile haftanın gündemi

05.05.2015 - 08:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Hıncal Uluç ile haftanın gündemi

Fenerbahçe, kolay gibi gözüken Balıkesirspor maçında zorlanmasına rağmen 4-3 kazandı. Sarı lacivertli takımın bu kadar zorlanmasının sebebi sizce neydi?

Şimdi bak bunun analizini yapmak lazım çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nde bunun analizini kimse yapmadı, bütün görüntüleri elinde tutan yayıncı kuruluş dahil. Ki o yayıncı kuruluşta bu ülkenin en iyi yerli iki teknik direktöründen birisi olan Mustafa Denizli var. Balıkesir maçı Fenerbahçe için kolay maç değil. Balıkesir maçı Fenerbahçe için en zor maçtı. Neden? Fenerbahçe'nin en zayıf yeri savunması. Fenerbahçe savunmasının üstüne giden o savunmayı paçavra ediyor. Bursa maçını hatırla. Kim olursa olsun. Fenerbahçe'nin en güçlü yeri neresi? Hücumu. Yani 'Berabere bitireyim, bir puan alayım' diye Fenerbahçe maçını kendi yarı sahanda oynamak, savunmada oynamak dangalaklığın daniskası!  Fenerbahçe'den puan almanın bir yolu var; öbür tarafta oynayacaksın maçı, Fener'in zayıf olduğu yerde. Şimdi diyelim ki bir savaşa çıkıyorsun. Karşıdaki düşmanın iki gücü var, sağda ve solda. Sağdaki gücü zayıf, soldaki gücü kuvvetli. Sen komutan olarak sağa mı saldırırsın yoksa sola mı saldırırsın? Cevap açık, sağa saldırırsın. Fenerbahçe ile oynayanlar Fenerbahçe korkularından ısrarla geriye çekilip kendi yarı sahalarında oyunu kabul ettikleri için Fenerbahçe'nin oyununu oynuyorlar. Fenerbahçe'nin öyle 10 tane adamı var ki; -Volkan'ı bir kenara çıkar- 10'u da golcü. Stoperleri de golcü, Alves de golcü, Egemen de golcü, orta sahaları zaten golcü, kim oynarsa oynasın ister Meireles ister Emre… Forvetleri Türkiye'nin en çok gol atan adamları. Yani tehlikeyi kalenden uzak tutacaksın. Kapandın mı bir şekilde birinden biri gol oluyor. 26 tane şut kaleciye, direğe, auta gidiyor ama bir tanesi içeriye giriyor işte. Senelerden beri bu böyle oluyor ama bunun farkında olan bir tane hoca yok! Yürekler Selanik! Çünkü Fenerbahçe'den puan almayı değil, az gol yemeyi düşünüyorlar. Az gol yerlerse sıyırırlar paçayı! 5-0 yenilirsen oradaki sözleşmen tehlikeye girer, kovulabilirsin ama 1-0 yenilirsen… İşte bu kafayla oynuyorlar! Balıkesir o kafayla oynamadı. Niye? Çünkü Balıkesir, Fenerbahçe maçına küme düşmüş olarak çıktı. Fiilen küme düşmüş. Yani o maçta 3 puandan fazla vermiyorlar.  
Fenerbahçe, kolay gibi gözüken Balıkesirspor maçında zorlanmasına rağmen 4-3 kazandı. Sarı lacivertli takımın bu kadar zorlanmasının sebebi sizce neydi?

Şimdi bak bunun analizini yapmak lazım çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nde bunun analizini kimse yapmadı, bütün görüntüleri elinde tutan yayıncı kuruluş dahil. Ki o yayıncı kuruluşta bu ülkenin en iyi yerli iki teknik direktöründen birisi olan Mustafa Denizli var. Balıkesir maçı Fenerbahçe için kolay maç değil. Balıkesir maçı Fenerbahçe için en zor maçtı. Neden? Fenerbahçe'nin en zayıf yeri savunması. Fenerbahçe savunmasının üstüne giden o savunmayı paçavra ediyor. Bursa maçını hatırla. Kim olursa olsun. Fenerbahçe'nin en güçlü yeri neresi? Hücumu. Yani 'Berabere bitireyim, bir puan alayım' diye Fenerbahçe maçını kendi yarı sahanda oynamak, savunmada oynamak dangalaklığın daniskası! 

Fenerbahçe'den puan almanın bir yolu var; öbür tarafta oynayacaksın maçı, Fener'in zayıf olduğu yerde. Şimdi diyelim ki bir savaşa çıkıyorsun. Karşıdaki düşmanın iki gücü var, sağda ve solda. Sağdaki gücü zayıf, soldaki gücü kuvvetli. Sen komutan olarak sağa mı saldırırsın yoksa sola mı saldırırsın? Cevap açık, sağa saldırırsın. Fenerbahçe ile oynayanlar Fenerbahçe korkularından ısrarla geriye çekilip kendi yarı sahalarında oyunu kabul ettikleri için Fenerbahçe'nin oyununu oynuyorlar. Fenerbahçe'nin öyle 10 tane adamı var ki; -Volkan'ı bir kenara çıkar- 10'u da golcü. Stoperleri de golcü, Alves de golcü, Egemen de golcü, orta sahaları zaten golcü, kim oynarsa oynasın ister Meireles ister Emre… Forvetleri Türkiye'nin en çok gol atan adamları. Yani tehlikeyi kalenden uzak tutacaksın. Kapandın mı bir şekilde birinden biri gol oluyor. 26 tane şut kaleciye, direğe, auta gidiyor ama bir tanesi içeriye giriyor işte. Senelerden beri bu böyle oluyor ama bunun farkında olan bir tane hoca yok! Yürekler Selanik! Çünkü Fenerbahçe'den puan almayı değil, az gol yemeyi düşünüyorlar. Az gol yerlerse sıyırırlar paçayı! 5-0 yenilirsen oradaki sözleşmen tehlikeye girer, kovulabilirsin ama 1-0 yenilirsen… İşte bu kafayla oynuyorlar! Balıkesir o kafayla oynamadı. Niye? Çünkü Balıkesir, Fenerbahçe maçına küme düşmüş olarak çıktı. Fiilen küme düşmüş. Yani o maçta 3 puandan fazla vermiyorlar.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.