HÜNKAR ÇAYIRI TBMM GÜNDEMİNDE

Gebze 20.04.2016 - 10:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

HÜNKAR ÇAYIRI TBMM GÜNDEMİNDE

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a Hünkar Çayırı’nı sordu. Gebze ve Çayırova sınırları içinde bulunan ve Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği yer olan Hünkar Çayırı’nın Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarıldığı iddialarını TBMM’de dile getiren CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Ülkemizin her yerinde yapılaşma günden güne artıyor. Kocaeli’nde de yeşil alanların korunması için her zaman mücadele ediyoruz. Üstelik burada sözü edilen alan tarihi ve kültürel mirasımız. Tarafıma iletilen bilgilere göre, Hünkar Çayırı 1’inci derece sit alanı. Bu durumda olan Hünkar Çayırı mutlak koruma alanı içinde.” Dedi. “HEM TARİHE HEM DE DOĞAYA İHANET” Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nu konuya duyarlı olmaya davet eden CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da sürece müdahil olması gerektiğini ifade etti. Böyle bir alanın satılmasının hem tarihe hem de doğaya ihanet anlamına geleceğini belirten Tarhan, konunun takipçisi olacağını,tarihi ve kültürel değerlerin rant uğruna feda edilmesinin kabul edilemeyeceğini de belirtti.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a Hünkar Çayırı’nı sordu. Gebze ve Çayırova sınırları içinde bulunan ve Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği yer olan Hünkar Çayırı’nın Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarıldığı iddialarını TBMM’de dile getiren CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi;

“Ülkemizin her yerinde yapılaşma günden güne artıyor. Kocaeli’nde de yeşil alanların korunması için her zaman mücadele ediyoruz. Üstelik burada sözü edilen alan tarihi ve kültürel mirasımız. Tarafıma iletilen bilgilere göre, Hünkar Çayırı 1’inci derece sit alanı. Bu durumda olan Hünkar Çayırı mutlak koruma alanı içinde.” Dedi.

“HEM TARİHE HEM DE DOĞAYA İHANET”

Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nu konuya duyarlı olmaya davet eden CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da sürece müdahil olması gerektiğini ifade etti. Böyle bir alanın satılmasının hem tarihe hem de doğaya ihanet anlamına geleceğini belirten Tarhan, konunun takipçisi olacağını,tarihi ve kültürel değerlerin rant uğruna feda edilmesinin kabul edilemeyeceğini de belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.