Hürriyet; "Kurumlar Ne Yapacağını Bilmiyor"

Kocaeli 09.01.2018 - 13:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Hürriyet; "Kurumlar Ne Yapacağını Bilmiyor"

Taşeron işçilerden istenen feragatname ve sulh sözleşmeleri ile ilgili konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Hürriyet, “Taşeron uzun dönemdir bizim gündemimizde olan bir konu. Türkiye gündemine biz taşımıştık. Geçtiğimiz hafta KHK ile taşerona kadro adı altında düzenleme yaptılar. Düzenlemede eksik yetersiz, muğlak noktalar var. Neden eksik olduğunu geçen hafta açıklamaştık. KHK tam anlamıyla kadro sağlamıyor. Eşit işe, eşit ücret anlayışıyla düzenlenmemiş. İçerisinde belirsiz konular var. Bir sınavdan bahsediliyor. Sınavı geçemeyen ne olacak bundan bahsedilmemiş. Örneğin işçi başvurdu ve başvurusu kabul edilmedi o zaman ne olacak. Bunlar çok belirsiz. Bakan 1 milyon kişiden bahsediyor yani ailelerle 5 milyon kişiden bahsediliyor” ifadelerini kullandı. 'İŞÇİLER İMZALAMAK ZORUNDA DEĞİL' “Kurumlar ne yapacaklarını bilmiyor” diyen Hürriyet, “Sürekli soru soruyorlar bakanlığa. Meclisten kaçırarak KHK ile düzenledikleri bu uygulamalar bize sıkıntı olarak geriye dönüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesine feragatname ulaştı. Kadroya sulh sözleşme içinde kadroya geçtiği taktirde geçmişten gelen feragat edeceğini belirten bir sulh sözleşmesinden bahsediyoruz. Lütuf değil haktır taşerona kadro. Hiçbir işçimiz feragatname adı altında bir ibraname imzalamak zorunda değildir. Önlerine ne şekilde konuşursa konulsun hiçbir şekilde imzalamasınlar. İmzalarlarsa hem haklarını alamazlar hem de karşılarına vekalet ücreti çıkmış olur” şeklinde konuştu

Taşeron işçilerden istenen feragatname ve sulh sözleşmeleri ile ilgili konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Hürriyet, “Taşeron uzun dönemdir bizim gündemimizde olan bir konu. Türkiye gündemine biz taşımıştık. Geçtiğimiz hafta KHK ile taşerona kadro adı altında düzenleme yaptılar. Düzenlemede eksik yetersiz, muğlak noktalar var. Neden eksik olduğunu geçen hafta açıklamaştık. KHK tam anlamıyla kadro sağlamıyor. Eşit işe, eşit ücret anlayışıyla düzenlenmemiş. İçerisinde belirsiz konular var. Bir sınavdan bahsediliyor. Sınavı geçemeyen ne olacak bundan bahsedilmemiş. Örneğin işçi başvurdu ve başvurusu kabul edilmedi o zaman ne olacak. Bunlar çok belirsiz. Bakan 1 milyon kişiden bahsediyor yani ailelerle 5 milyon kişiden bahsediliyor” ifadelerini kullandı.

'İŞÇİLER İMZALAMAK ZORUNDA DEĞİL'
“Kurumlar ne yapacaklarını bilmiyor” diyen Hürriyet, “Sürekli soru soruyorlar bakanlığa. Meclisten kaçırarak KHK ile düzenledikleri bu uygulamalar bize sıkıntı olarak geriye dönüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesine feragatname ulaştı. Kadroya sulh sözleşme içinde kadroya geçtiği taktirde geçmişten gelen feragat edeceğini belirten bir sulh sözleşmesinden bahsediyoruz. Lütuf değil haktır taşerona kadro. Hiçbir işçimiz feragatname adı altında bir ibraname imzalamak zorunda değildir. Önlerine ne şekilde konuşursa konulsun hiçbir şekilde imzalamasınlar. İmzalarlarsa hem haklarını alamazlar hem de karşılarına vekalet ücreti çıkmış olur” şeklinde konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.