İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Güneş Uyarısı

Darıca 20.07.2018 - 15:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Güneş Uyarısı

Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü, güneşe çıkma saatlerine özen gösterilmesi konusunda uyarıda bulundu.

Yazın gelmesiyle tatil sezonu da açıldı. Dolup taşan plajlarda bronzlaşma telaşında olanlar, güneşin altında kavruluyor. Olumlu etkilerinin yanı sıra, güneşin cilde zararı yadsınamayacak durumda. Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü de vatandaşların güneşe çıkma saatlerine dikkat etmesi gerektiğini belirterek bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “10.00 ile 16.00 saatleri arası güneş ışınlarının oldukça tehlikeli olduğu saatlerdir. Mümkün olduğunca bu saatler arasında güneşe çıkmamalı, sabahın daha erken saatlerinde ve akşam saatlerinde güneş ışınlarından yararlanmaya özen gösterilmelidir. MUTLAKA GÜNEŞ KREMİ Ten renginiz ne olursa olsun, mutlaka güneş kremi kullanın. Esmer tenliyseniz 15 faktör, beyaz tenliyseniz en az 30 faktör koruyucu krem kullanın. Koruyucu kremler, güneşe direkt temas halinde kullanılmamalıdır. Güneşe çıkmadan yaklaşık 1 saat önce vücudunuzun açıkta kalan yerlerine bol bol koruyucu krem sürün. Bronzlaşmak için kullanılan güneş kremlerini kullanmamaya çalışın; bu kremler cildinizi tahrip ederek yaşlanmayı hızlandırır. Güneş koruyucu krem alırken ultraviyole ışınlara karışı koruyucu filtre içeren kremler olmasına ve sağlık bakanlığından onaylı olmasına dikkat edin. SIVI TÜKETİN Kremlerinizi eczanelerden ve bildiğiniz markalardan alın. Her yıl mutlaka yeni güneş kremi alın ve son kullanım tarihlerini kontrol edin. Güneşe çıkmadan önce bol su için; güneşlenirken de mutlaka sıvı tüketin. Özellikle bebekleri öğlen güneşinden korumaya özen gösterin. Bebek ve çocuklara 50 faktör korumalı güneş koruyucu krem uygulayın; güneşe gözlüksüz ve şapkasız çıkarmayın. Güneşlenme öncesi ve sırası oldukça önemli; ancak sonrasının da önemi unutulmamalı. Duştan sonra fazlasıyla gerilen cildinizi, güneş sonrası bir kremle mutlaka nemlendirin. Nemlenen cildiniz, yaşlanmayı geciktirir; aksi halde genç yaşta kırışık bir cilde sahip olabilirsiniz.” ifadelerine yer verildi. KÜBRA AKABALI
Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü, güneşe çıkma saatlerine özen gösterilmesi konusunda uyarıda bulundu.

Yazın gelmesiyle tatil sezonu da açıldı. Dolup taşan plajlarda bronzlaşma telaşında olanlar, güneşin altında kavruluyor. Olumlu etkilerinin yanı sıra, güneşin cilde zararı yadsınamayacak durumda. Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü de vatandaşların güneşe çıkma saatlerine dikkat etmesi gerektiğini belirterek bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “10.00 ile 16.00 saatleri arası güneş ışınlarının oldukça tehlikeli olduğu saatlerdir. Mümkün olduğunca bu saatler arasında güneşe çıkmamalı, sabahın daha erken saatlerinde ve akşam saatlerinde güneş ışınlarından yararlanmaya özen gösterilmelidir.

MUTLAKA GÜNEŞ KREMİ

Ten renginiz ne olursa olsun, mutlaka güneş kremi kullanın. Esmer tenliyseniz 15 faktör, beyaz tenliyseniz en az 30 faktör koruyucu krem kullanın. Koruyucu kremler, güneşe direkt temas halinde kullanılmamalıdır. Güneşe çıkmadan yaklaşık 1 saat önce vücudunuzun açıkta kalan yerlerine bol bol koruyucu krem sürün. Bronzlaşmak için kullanılan güneş kremlerini kullanmamaya çalışın; bu kremler cildinizi tahrip ederek yaşlanmayı hızlandırır. Güneş koruyucu krem alırken ultraviyole ışınlara karışı koruyucu filtre içeren kremler olmasına ve sağlık bakanlığından onaylı olmasına dikkat edin.

SIVI TÜKETİN

Kremlerinizi eczanelerden ve bildiğiniz markalardan alın. Her yıl mutlaka yeni güneş kremi alın ve son kullanım tarihlerini kontrol edin. Güneşe çıkmadan önce bol su için; güneşlenirken de mutlaka sıvı tüketin. Özellikle bebekleri öğlen güneşinden korumaya özen gösterin. Bebek ve çocuklara 50 faktör korumalı güneş koruyucu krem uygulayın; güneşe gözlüksüz ve şapkasız çıkarmayın. Güneşlenme öncesi ve sırası oldukça önemli; ancak sonrasının da önemi unutulmamalı. Duştan sonra fazlasıyla gerilen cildinizi, güneş sonrası bir kremle mutlaka nemlendirin. Nemlenen cildiniz, yaşlanmayı geciktirir; aksi halde genç yaşta kırışık bir cilde sahip olabilirsiniz.” ifadelerine yer verildi.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.