İLİM KOLEJİ’NİN TALES BAŞARISI

Darıca 27.05.2019 - 12:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

İLİM KOLEJİ’NİN TALES BAŞARISI

           Matematik düşünce sistemlerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen 4. Ulusal Tales Matematik Yarışmasını 9-10 Mart tarihlerinde okulumuzda uyguladık. Yoğun bir katılımla ve ilgiyle gerçekleşen yarışmada birinci aşamayı başarıyla tamamlayıp Aydın’da final sınavına katılmak için öğrencilerimiz yarıştılar.          4. Ulusal Tales Matematik Yarışması final sınavına katılmak için öğrencilerimiz Mustafa Berk Çelik, Azra Reyyan Duran, Aysın Ayşe Meva Canoğlu, Elif Berra Duran, Atike Gülçin Erol, Dorukan Hayrettin Eğrekçi ve Kemal Emre Koçinali final sınavına katılma hakkını kazanarak Aydın da yapılacak final sınavı için planlar yaptılar.          Matematik öğretmenimiz Faruk Kütük “Matematik sadece bir ders değil aynı zamanda bir yaşam tarzı, doğanın dili, tüm akademik branşların temelini oluştur. Matematik biliminin sevdirilmesi ve özendirilmesi için gençlerimizin bu tür yarışmalarda kendilerini göstermesi ve yeni ufuklara kapılar açmalıdır.” dedi.           Hem sınıf kategorisinde hem de okul birincisi olan öğrencimiz Elif Berra Duran “Her girdiğim sınav bana yeni bakış açıları kazandırıyor. Bundan daha önemlisi ben Matematik dersini sadece bir sınav ve ders olarak görmüyorum, benim için matematik bir eğlence ve can sıkıntısını gideren bir oyundur.” dedi.

           Matematik düşünce sistemlerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen 4. Ulusal Tales Matematik Yarışmasını 9-10 Mart tarihlerinde okulumuzda uyguladık. Yoğun bir katılımla ve ilgiyle gerçekleşen yarışmada birinci aşamayı başarıyla tamamlayıp Aydın’da final sınavına katılmak için öğrencilerimiz yarıştılar.

         4. Ulusal Tales Matematik Yarışması final sınavına katılmak için öğrencilerimiz Mustafa Berk Çelik, Azra Reyyan Duran, Aysın Ayşe Meva Canoğlu, Elif Berra Duran, Atike Gülçin Erol, Dorukan Hayrettin Eğrekçi ve Kemal Emre Koçinali final sınavına katılma hakkını kazanarak Aydın da yapılacak final sınavı için planlar yaptılar.

         Matematik öğretmenimiz Faruk Kütük “Matematik sadece bir ders değil aynı zamanda bir yaşam tarzı, doğanın dili, tüm akademik branşların temelini oluştur. Matematik biliminin sevdirilmesi ve özendirilmesi için gençlerimizin bu tür yarışmalarda kendilerini göstermesi ve yeni ufuklara kapılar açmalıdır.” dedi.

          Hem sınıf kategorisinde hem de okul birincisi olan öğrencimiz Elif Berra Duran “Her girdiğim sınav bana yeni bakış açıları kazandırıyor. Bundan daha önemlisi ben Matematik dersini sadece bir sınav ve ders olarak görmüyorum, benim için matematik bir eğlence ve can sıkıntısını gideren bir oyundur.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.