İlkçev’de Gündem: Kudüs Ve Yemen!

Gebze 28.11.2018 - 12:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

İlkçev’de Gündem: Kudüs Ve Yemen!

Gebze İlim Kültür Çevre Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (İLKÇEV)’in Geleneksel Salı seminerlerinin bu ayki konuğu, İlahiyatçı-Yazar Yakup Ayaz’dı.

Yoğun bir katılımın olduğu programa, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 1.Hukuk Müşaviri Necmi Özen, Gebze Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü İsmail Kara, Eğitim Bir-Sen Gebze İlçe Başkanı Fazlı Yağmur, Ak Parti Gebze Belediye Başkan Aday adayları, Recep Kaya ve Yavuz Kuş, Ak Parti Darıca Belediye Başkan Aday adayı Çetin Solhan, STK Temsilcileri, Daire ve Okul Müdürleriyle çok sayıda dinleyici katıldı. Program İLKÇEV Başkanı Dr.İlhan Kadıoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Kadıoğlu, Dernek faaliyetleri hakkında bilgi vererek, Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının bu sene 7. düzenledikleri ve konunun “Güzel Ahlak” olduğunu belirterek, amaçlarının Gebze Bölgesindeki öğrencilere ulaşarak onlara kitap okuma alışkanlıklarını kazandırmak ve bununla birlikte Ahlaklı birer kişi olmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Daha sonra Program konuğu Yakup Ayaz kürsüye geldi. Bölgeyi çok iyi bilen uzun süre Mısır’da bulunmuş ve sık sık Kudüs’e gidip gelen Yakup Ayaz, konuşmasına Tarihi süreç ile başladı. Kudüs’ün bütün Semavi dinlerce kutsal kabul edildiğini ve Dinimizce 3 kutsal Mescidinden biri olan Mescid-i Aksa’nın burada olması sebebiyle, tarih boyunca Kudüs’ü almak için sürekli savaşlar yapıldığını bu uğurda bölgesel planların her zaman gündemde olduğunu belirtti. AYAZ, MÜSLÜMANLARI DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRDI Özellikle İsrail Devleti sistemli olarak genişleme planları yaptığını amaçlarının Vaad edilmiş topraklar’ diye tabir edilen Fırat ve Dicle arasında kalan bu verimi toprakları işgal etmek olduğunu belirten Ayaz, Siyonistlerin bu uğurda her türlü entrikalara başvurarak bölgesel savaşlar çıkartıyor ve Ortadoğu’nun özellikle de Filistin’in sürekli kargaşa savaş ve kaos ortamında kalıyor. Bölgede Amerika’nın İsrail, Suudi Arabistan ve Mısır vasıtasıyla diğer ülkelerde kargaşa çıkarttığını bunun da son örneğini Yemen’de gördüklerini belirtti. Yemen’de şu anda bir insanlık katliamı yaşandığını, açlıktan fakirlikten ve saldırılardan birçok masum insanın öldüğünü başta İslam Ülkeleri olmak üzere, bütün dünyanın da bu vahşeti seyrettiklerini belirterek, Müslümanları duyarlı olmaya çağırdı. Daha sonra programın soru-cevap kısmına geçildi, geç saatlere kadar devam eden program, yapılan ikramlarla sona erdi.
Gebze İlim Kültür Çevre Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (İLKÇEV)’in Geleneksel Salı seminerlerinin bu ayki konuğu, İlahiyatçı-Yazar Yakup Ayaz’dı.

Yoğun bir katılımın olduğu programa, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 1.Hukuk Müşaviri Necmi Özen, Gebze Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü İsmail Kara, Eğitim Bir-Sen Gebze İlçe Başkanı Fazlı Yağmur, Ak Parti Gebze Belediye Başkan Aday adayları, Recep Kaya ve Yavuz Kuş, Ak Parti Darıca Belediye Başkan Aday adayı Çetin Solhan, STK Temsilcileri, Daire ve Okul Müdürleriyle çok sayıda dinleyici katıldı.

Program İLKÇEV Başkanı Dr.İlhan Kadıoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Kadıoğlu, Dernek faaliyetleri hakkında bilgi vererek, Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının bu sene 7. düzenledikleri ve konunun “Güzel Ahlak” olduğunu belirterek, amaçlarının Gebze Bölgesindeki öğrencilere ulaşarak onlara kitap okuma alışkanlıklarını kazandırmak ve bununla birlikte Ahlaklı birer kişi olmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Daha sonra Program konuğu Yakup Ayaz kürsüye geldi. Bölgeyi çok iyi bilen uzun süre Mısır’da bulunmuş ve sık sık Kudüs’e gidip gelen Yakup Ayaz, konuşmasına Tarihi süreç ile başladı. Kudüs’ün bütün Semavi dinlerce kutsal kabul edildiğini ve Dinimizce 3 kutsal Mescidinden biri olan Mescid-i Aksa’nın burada olması sebebiyle, tarih boyunca Kudüs’ü almak için sürekli savaşlar yapıldığını bu uğurda bölgesel planların her zaman gündemde olduğunu belirtti.

AYAZ, MÜSLÜMANLARI DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRDI

Özellikle İsrail Devleti sistemli olarak genişleme planları yaptığını amaçlarının Vaad edilmiş topraklar’ diye tabir edilen Fırat ve Dicle arasında kalan bu verimi toprakları işgal etmek olduğunu belirten Ayaz, Siyonistlerin bu uğurda her türlü entrikalara başvurarak bölgesel savaşlar çıkartıyor ve Ortadoğu’nun özellikle de Filistin’in sürekli kargaşa savaş ve kaos ortamında kalıyor. Bölgede Amerika’nın İsrail, Suudi Arabistan ve Mısır vasıtasıyla diğer ülkelerde kargaşa çıkarttığını bunun da son örneğini Yemen’de gördüklerini belirtti. Yemen’de şu anda bir insanlık katliamı yaşandığını, açlıktan fakirlikten ve saldırılardan birçok masum insanın öldüğünü başta İslam Ülkeleri olmak üzere, bütün dünyanın da bu vahşeti seyrettiklerini belirterek, Müslümanları duyarlı olmaya çağırdı. Daha sonra programın soru-cevap kısmına geçildi, geç saatlere kadar devam eden program, yapılan ikramlarla sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.