İşte Türkiye'ye En Çok Yatırım Yapan Ülke

Ekonomi 16.02.2018 - 09:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

İşte Türkiye'ye En Çok Yatırım Yapan Ülke

Türkiye'ye geçen yıl 7 milyar 437 milyon dolarlık doğrudan yabancı yatırım gelirken, miktar bazında yatırımı en çok artan ülke İspanya oldu. Türkiye'ye en çok yatırım yapan ülke ise yine Hollanda. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerinden derlenen bilgilere göre, geçen yıl Türkiye'ye 7 milyar 437 milyon dolarlık doğrudan yabancı yatırım girişi gerçekleşti. Bu rakamda en büyük paya, geçen yıl 4 milyar 964 milyon dolarlık doğrudan yatırım girişi gerçekleştiren Avrupa ülkeleri sahip oldu. Avrupa ülkelerinin doğrudan yatırımları, geçen yıl 2016'ya kıyasla yüzde 2,4 yükselirken, miktar bazında 114 milyon dolarlık artış elde edildi. Bu dönemde, Avrupa'nın ardından Türkiye'ye doğrudan yatırımlarda en büyük paya sahip olan Asyalı ülkelerin yatırımları ise yüzde 22,8 azalışla 1 milyar 734 milyon dolara geriledi. Amerika kıtasında bulunan ülkelerin doğrudan yatırımlarda payının giderek azaldığı görülürken, bu ülkelerden geçen yıl 214 milyon dolarlık yatırım girişi gerçekleşti. Amerika kıtası ülkelerinden gelen doğrudan yatırımlar 2016'da 408 milyon dolar düzeyinde bulunurken, bu da geçen bir yıllık süreçte söz konusu ülkelerin sermaye girişinde yüzde 47,5'lik düşüş yaşandığını gösterdi. Geçen yıl, Afrika'dan 43 milyon dolarlık, Okyanusya'dan 459 milyon dolarlık ve sınıflandırılmayan ülkelerden 23 milyon dolarlık yatırım girişi gerçekleşti.

Türkiye'ye geçen yıl 7 milyar 437 milyon dolarlık doğrudan yabancı yatırım gelirken, miktar bazında yatırımı en çok artan ülke İspanya oldu. Türkiye'ye en çok yatırım yapan ülke ise yine Hollanda.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerinden derlenen bilgilere göre, geçen yıl Türkiye'ye 7 milyar 437 milyon dolarlık doğrudan yabancı yatırım girişi gerçekleşti. Bu rakamda en büyük paya, geçen yıl 4 milyar 964 milyon dolarlık doğrudan yatırım girişi gerçekleştiren Avrupa ülkeleri sahip oldu. Avrupa ülkelerinin doğrudan yatırımları, geçen yıl 2016'ya kıyasla yüzde 2,4 yükselirken, miktar bazında 114 milyon dolarlık artış elde edildi. Bu dönemde, Avrupa'nın ardından Türkiye'ye doğrudan yatırımlarda en büyük paya sahip olan Asyalı ülkelerin yatırımları ise yüzde 22,8 azalışla 1 milyar 734 milyon dolara geriledi. Amerika kıtasında bulunan ülkelerin doğrudan yatırımlarda payının giderek azaldığı görülürken, bu ülkelerden geçen yıl 214 milyon dolarlık yatırım girişi gerçekleşti. Amerika kıtası ülkelerinden gelen doğrudan yatırımlar 2016'da 408 milyon dolar düzeyinde bulunurken, bu da geçen bir yıllık süreçte söz konusu ülkelerin sermaye girişinde yüzde 47,5'lik düşüş yaşandığını gösterdi. Geçen yıl, Afrika'dan 43 milyon dolarlık, Okyanusya'dan 459 milyon dolarlık ve sınıflandırılmayan ülkelerden 23 milyon dolarlık yatırım girişi gerçekleşti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.