Kamuda bürokrasi azaltılacak

12.10.2018 - 09:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Kamuda bürokrasi azaltılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamu hizmetlerinde bürokrasinin azaltılmasına ilişkin genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Resmi Gazete'de yayımlanan genelgede şu ifadelere yer verdi: Kamu hizmetlerinde sorun çözen, çözüm üreten, vatandaş odaklı devlet anlayışı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin önceliğidir. Hizmetlerin süratli ve en iyi şekilde sunulması için devlet ve millet bütünleşmesini zedeleyen davranışlardan kaçınılmalıdır. Kamuya yapılan tüm başvurularda talebin sonuçlandırılması başka bir idari makamın görev alanında kalsa dahi anında incelenecek. Başvurularda talepler ilk başvuru yerinde neticelendirilecek başvuru sahibine işlemler hakkında nihai ve kesin bilgi verilecek.  
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamu hizmetlerinde bürokrasinin azaltılmasına ilişkin genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Resmi Gazete'de yayımlanan genelgede şu ifadelere yer verdi:

Kamu hizmetlerinde sorun çözen, çözüm üreten, vatandaş odaklı devlet anlayışı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin önceliğidir.

Hizmetlerin süratli ve en iyi şekilde sunulması için devlet ve millet bütünleşmesini zedeleyen davranışlardan kaçınılmalıdır.

Kamuya yapılan tüm başvurularda talebin sonuçlandırılması başka bir idari makamın görev alanında kalsa dahi anında incelenecek.

Başvurularda talepler ilk başvuru yerinde neticelendirilecek başvuru sahibine işlemler hakkında nihai ve kesin bilgi verilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.