'Kan değişimi olacak'

21.04.2017 - 09:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

'Kan değişimi olacak'

"BU YIL İÇİNDE İLÇE KONGRELERİ TAMAMLANACAK" DİYEN BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM, MESAJ VERDİ

  Referandumdan sonra AK parti'de gözler kongrelere çevrilirken Başbakan Yıldırım'dan önemli açıklama geldi. "Bu yıl içinde il ilçe teşkilatlarındaki kongre sürecimizi tamamlayacağız. Bir kan değişikliği bir can değişikliği olacak" diyen Başbakan, il başkanlarına  da "Bölgenizdeki durumu tahlil eden, ayrıntılı bir raporu en kısa zamanda genel merkeze iletmenizi istiyorum" talimatı verdi. AK Parti, 16 Nisan referandumunun ardından önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da il başkanlarıyla geniş bir toplantı yaptı ve önemli mesajlar verdi. Referandumun tartışıldığı ve sonuçların değerlendirildiği toplantıda kongreler ve AK Parti'deki kan değişimiyle ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Toplantıya AK Parti Kocaeli il Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de katıldı. BU YIL İLÇE KONGRELERİ TAMAMLANACAK Bu yıl içinde il ve ilçe kongrelerinin tamamlanacağını kaydeden Başbakan Yıldırım “AK Parti zaten bir kongre sürecine girmiştir. Bu yıl içinde il ilçe teşkilatlarındaki kongre sürecimizi tamamlayacağız. Bir kan değişikliği bir can değişikliği olacak. Sonra 2018’den sonra da yerel seçimlere ağırlık vereceğiz. Süreç böyle işleyecek. Kesin sonuçların ilanıyla Cumhurbaşkanımızın partisiyle ilişiği tekrar yasal olarak kurulabilecek. 2018’de olağan kongremizi yapacağız. 3 Kasım 2019 Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlığımızı sürdüreceğiz. Kan değişikliği yapacağız” dedi. İL BAŞKANLARINDAN RAPOR İSTEDİ İl Başkanlarına kongre sürecini hatırlatan Başbakan Yıldırım, onlardan  “son durumu değerlendiren ayrıntılı rapor”  istedi. Başbakan Yıldırım “Bölgenizdeki durumu tahlil eden, ayrıntılı bir raporu en kısa zamanda genel merkeze iletmenizi istiyorum." dedi. Erken seçim iddialarında da açıklık getiren Başbakan “2019’da iki seçim var. Yerel seçimler ve birleştirilmiş Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri. Bunun dışında gündemde herhangi bir seçim yok.” diye konuştu. KONGRE TAKVİMİ BAŞLIYOR Ankara’dan döndükten sonra konuşan ve Kongre takvimi hakkında bilgi veren AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan da kongre takviminin başlayacağını açıklayıp, “AK Parti 2017 kongre takvimi başlayacak. 2018 Şubat’ın da il kongresi olacaktır. Muhtemelen bir hafta içinde kongre takvimi belli olacak. İlçe kongreleri yapılacak.” dedi.
"BU YIL İÇİNDE İLÇE KONGRELERİ TAMAMLANACAK" DİYEN BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM, MESAJ VERDİ

 

Referandumdan sonra AK parti'de gözler kongrelere çevrilirken Başbakan Yıldırım'dan önemli açıklama geldi. "Bu yıl içinde il ilçe teşkilatlarındaki kongre sürecimizi tamamlayacağız. Bir kan değişikliği bir can değişikliği olacak" diyen Başbakan, il başkanlarına  da "Bölgenizdeki durumu tahlil eden, ayrıntılı bir raporu en kısa zamanda genel merkeze iletmenizi istiyorum" talimatı verdi.

AK Parti, 16 Nisan referandumunun ardından önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da il başkanlarıyla geniş bir toplantı yaptı ve önemli mesajlar verdi. Referandumun tartışıldığı ve sonuçların değerlendirildiği toplantıda kongreler ve AK Parti'deki kan değişimiyle ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Toplantıya AK Parti Kocaeli il Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de katıldı.

BU YIL İLÇE KONGRELERİ TAMAMLANACAK

Bu yıl içinde il ve ilçe kongrelerinin tamamlanacağını kaydeden Başbakan Yıldırım “AK Parti zaten bir kongre sürecine girmiştir. Bu yıl içinde il ilçe teşkilatlarındaki kongre sürecimizi tamamlayacağız. Bir kan değişikliği bir can değişikliği olacak. Sonra 2018’den sonra da yerel seçimlere ağırlık vereceğiz. Süreç böyle işleyecek. Kesin sonuçların ilanıyla Cumhurbaşkanımızın partisiyle ilişiği tekrar yasal olarak kurulabilecek. 2018’de olağan kongremizi yapacağız. 3 Kasım 2019 Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlığımızı sürdüreceğiz. Kan değişikliği yapacağız” dedi.

İL BAŞKANLARINDAN RAPOR İSTEDİ

İl Başkanlarına kongre sürecini hatırlatan Başbakan Yıldırım, onlardan  “son durumu değerlendiren ayrıntılı rapor”  istedi. Başbakan Yıldırım “Bölgenizdeki durumu tahlil eden, ayrıntılı bir raporu en kısa zamanda genel merkeze iletmenizi istiyorum." dedi. Erken seçim iddialarında da açıklık getiren Başbakan “2019’da iki seçim var. Yerel seçimler ve birleştirilmiş Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri. Bunun dışında gündemde herhangi bir seçim yok.” diye konuştu.

KONGRE TAKVİMİ BAŞLIYOR

Ankara’dan döndükten sonra konuşan ve Kongre takvimi hakkında bilgi veren AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan da kongre takviminin başlayacağını açıklayıp, “AK Parti 2017 kongre takvimi başlayacak. 2018 Şubat’ın da il kongresi olacaktır. Muhtemelen bir hafta içinde kongre takvimi belli olacak. İlçe kongreleri yapılacak.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.