KAPLAN, “CUMHURBAŞKANI BİLE ÖĞRETMENDEN SONRA GELİR”

Kocaeli 24.11.2016 - 09:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

KAPLAN, “CUMHURBAŞKANI BİLE ÖĞRETMENDEN SONRA GELİR”

    “Ulu önderimiz Mustafa Kemal' Atatürk’ün söylediği gibi, “Bir millet, irfan ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür”. Çok büyük mücadeleler ve çok büyük acılar ile kazandığımız Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kazanımları ancak ve ancak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ile korunabilir. Eğitim sorunlarını çözememiş ve eğitime gereken önemi vermeyen ulusların bağımsızlığından söz etmek ise asla mümkün değildir.   Ancak ne var ki, öğretmenlerimizin ve diğer eğitim emekçilerinin ekonomik, demokratik, sosyal ve özlük haklarıyla ilgili çözüm bekleyen çok sayıda sorunu bulunmaktadır. AK Parti’nin bugüne kadar benimsediği politikalara bakıldığında bırakalım sorunların çözülmesini, daha da derinleşmesi kaçınılmaz görünmektedir.   15 Temmuz darbe girişimi sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığında da cadı avı başlatan hükümet, bir gecede öğretmenleri işsiz, öğrencileri ise öğretmensiz bırakmıştır. Henüz ihraç edilmeyen öğretmenler ise her an işsiz kalabilirim korkusuyla psikolojisi bozuk şekilde mesleklerini icra etmeye çalışmaktadır. Öte yandan hükümet çıkardığı KHK ile yıllarca KPSS’ye çalışan öğretmen adaylarının emeklerini hiçe sayarak, dershane öğretmenlerini sınavsız kadroya alan hükümet öğretmeni öğretmene kırdıracak kadar da pervasız bir tutum içine girmiştir.   Toplumların kalkınmasında ve gelişmesinde motor güç eğitim sistemidir. Öğretmenler de bu sistemin en önemli parçasıdır. Bir toplumun hamurunu yoğuran ve ona şekil veren öğretmenler, toplumların yarınlara güvenle bakabilmeleri, geleceklerini garanti altına alabilmeleri için varlığına ihtiyaç duyulan en önemli kişilerdir. Ancak gelecek kaygısı yaşayan öğretmenlerimiz toplumların yarınlara güvenle bakmasını nasıl sağlayacaktır. Fedakar öğretmenlerimiz, aldığı aylıkla ay sonunu getirmekte zorlanırken, hükümetin yüzde 3-4 zammına evet demek zorunda kalıyor.   Hükümete sesleniyorum; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhurbaşkanı bile öğretmenden sonra gelir” anlayışı ile inşa ettiği eğitim sisteminin baş tacı olan öğretmenlerimizin 24 Kasım tarihini buruk bir şekilde karşılamasına artık bir son verin. Bu önemli günde başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  görevi başında şehit düşen öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Birçok zorluğa rağmen büyük bir özveriyle Cumhuriyetimizi çağdaş uygarlık seviyesine taşıyacak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmeye çalışan tüm öğretmenlerimizin ve bu uğurda yıllarını vermiş tüm emekli öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyorum”    

 

 

“Ulu önderimiz Mustafa Kemal' Atatürk’ün söylediği gibi, “Bir millet, irfan ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür”. Çok büyük mücadeleler ve çok büyük acılar ile kazandığımız Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kazanımları ancak ve ancak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ile korunabilir. Eğitim sorunlarını çözememiş ve eğitime gereken önemi vermeyen ulusların bağımsızlığından söz etmek ise asla mümkün değildir.

 

Ancak ne var ki, öğretmenlerimizin ve diğer eğitim emekçilerinin ekonomik, demokratik, sosyal ve özlük haklarıyla ilgili çözüm bekleyen çok sayıda sorunu bulunmaktadır. AK Parti’nin bugüne kadar benimsediği politikalara bakıldığında bırakalım sorunların çözülmesini, daha da derinleşmesi kaçınılmaz görünmektedir.

 

15 Temmuz darbe girişimi sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığında da cadı avı başlatan hükümet, bir gecede öğretmenleri işsiz, öğrencileri ise öğretmensiz bırakmıştır. Henüz ihraç edilmeyen öğretmenler ise her an işsiz kalabilirim korkusuyla psikolojisi bozuk şekilde mesleklerini icra etmeye çalışmaktadır. Öte yandan hükümet çıkardığı KHK ile yıllarca KPSS’ye çalışan öğretmen adaylarının emeklerini hiçe sayarak, dershane öğretmenlerini sınavsız kadroya alan hükümet öğretmeni öğretmene kırdıracak kadar da pervasız bir tutum içine girmiştir.

 

Toplumların kalkınmasında ve gelişmesinde motor güç eğitim sistemidir. Öğretmenler de bu sistemin en önemli parçasıdır. Bir toplumun hamurunu yoğuran ve ona şekil veren öğretmenler, toplumların yarınlara güvenle bakabilmeleri, geleceklerini garanti altına alabilmeleri için varlığına ihtiyaç duyulan en önemli kişilerdir. Ancak gelecek kaygısı yaşayan öğretmenlerimiz toplumların yarınlara güvenle bakmasını nasıl sağlayacaktır. Fedakar öğretmenlerimiz, aldığı aylıkla ay sonunu getirmekte zorlanırken, hükümetin yüzde 3-4 zammına evet demek zorunda kalıyor.

 

Hükümete sesleniyorum; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhurbaşkanı bile öğretmenden sonra gelir” anlayışı ile inşa ettiği eğitim sisteminin baş tacı olan öğretmenlerimizin 24 Kasım tarihini buruk bir şekilde karşılamasına artık bir son verin. Bu önemli günde başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  görevi başında şehit düşen öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Birçok zorluğa rağmen büyük bir özveriyle Cumhuriyetimizi çağdaş uygarlık seviyesine taşıyacak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmeye çalışan tüm öğretmenlerimizin ve bu uğurda yıllarını vermiş tüm emekli öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyorum”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.