Karlı dağlara 'evet' yazdılar!

26.02.2017 - 14:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Karlı dağlara 'evet' yazdılar!

Hakkari’de insan halkasıyla karlı dağlara 'evet' yazıldı Hakkarili sanatçı Aydın Aydın, AK Parti'nin referandum şarkısını yüzlerce vatandaşın katılımı ile birlikte karlı dağlarda seslendirdi. AK Parti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Tanıtım Toplantısı ile 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması için kampanyaya start vererek, partinin kampanya sürecinde meydanlarda çalacağı 3 yeni şarkıyı kamuoyu ile paylaşmıştı. Yüzlerce eser arasında birinci seçilen şarkı sanatçı Aydın Aydın tarafından Hakkari merkeze bağlı Bağışlı köyünde seslendirildi. Yaptığı ilginç kliplerle sürekli gündeme gelen ünlü sanatçı Aydın Aydın, referandum için birinci gelen şarkısını karlı dağlarda akrabaları ile seslendirdi. Yüzlerce köylü ile birlikte dondurucu soğuk havaya rağmen kar kalınlığının iki metreyi bulduğu zirveye çıkan Aydın Aydın, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylaması için yüzlerce eser arasında birinci seçilen Kürtçe şarkısını “Min Digo Erê - Ben ‘evet’ diyorum” seslendirdi. Köylüler ise karlı dağların zirvesinde ‘evet’ halkası oluşturarak sanatçıya destek verdi. Sanatçı Aydın Aydın şarkısını seslendirirken köylüler de halay çekip sanatçıyı alkışladı. Burada konuşan sanatçı Aydın Aydın, "AK Parti’nin referandum için yüzlerce eser arasından Kürtçe şarkımın seçilmesi beni sevindirmiştir. Hakkarili akrabalarımız, yakınlarımız ‘evet’ için yüreğini koydular. Karlı dağlarda ve soğuk havada bütün Türkiye’ye seslerini duyurmak için, ‘evet’ demek için buradalar. Ben bu referanduma sazımla, sesimle ve yazdığım müzikle destek vermek istedim ve özellikle de ‘evet’ diyorum. Çünkü milli irademiz için, güçlü bir Türkiye için, çocuklarımızın geleceği için, yeni bir anayasa için ‘evet’ diyorum” dedi. Daha sonra sanatçı Aydın Aydın ve beraberindeki yüzlerce kişi, kar yığınları içinde halay çekip, halk oylamasına ‘evet’ diyerek alkış tuttular. Dondurucu soğukta yer yer zor anlar yaşayan sanatçı ve beraberindekiler zirve inişinde de referandum halk oylaması için birinci seçilen şarkı eşliğinde iniş yaptılar.  Yüzlerce eser arasında birinci seçilen ve kardeşlik vurgusunun yapıldığı şarkının sözleri ise şöyle: “Ben evet dedim,    Hep beraber evet diyelim,    Herkes halaya kalksın,    Kardeşlik için,    Nisan bahardır kalkın   Vatanınıza sahip çıkın   Onurlu bir yaşam için    Evet deyin, özgür olun    Evet baş üstüne evet    Evet gözüm üstüne evet    ses verin/oy verin evet deyin   Köylerde şehirlerde   Türk Kürt bizler kardeşiz   Yükümüz çok ağırdır   Mazlumların gözü bizdedir   Yerleri başımız üstünedir   Ben evet dedim   Hep beraber evet diyelim”

Hakkari’de insan halkasıyla karlı dağlara 'evet' yazıldı

Hakkarili sanatçı Aydın Aydın, AK Parti'nin referandum şarkısını yüzlerce vatandaşın katılımı ile birlikte karlı dağlarda seslendirdi.

AK Parti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Tanıtım Toplantısı ile 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması için kampanyaya start vererek, partinin kampanya sürecinde meydanlarda çalacağı 3 yeni şarkıyı kamuoyu ile paylaşmıştı. Yüzlerce eser arasında birinci seçilen şarkı sanatçı Aydın Aydın tarafından Hakkari merkeze bağlı Bağışlı köyünde seslendirildi. Yaptığı ilginç kliplerle sürekli gündeme gelen ünlü sanatçı Aydın Aydın, referandum için birinci gelen şarkısını karlı dağlarda akrabaları ile seslendirdi. Yüzlerce köylü ile birlikte dondurucu soğuk havaya rağmen kar kalınlığının iki metreyi bulduğu zirveye çıkan Aydın Aydın, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylaması için yüzlerce eser arasında birinci seçilen Kürtçe şarkısını “Min Digo Erê - Ben ‘evet’ diyorum” seslendirdi.

Köylüler ise karlı dağların zirvesinde ‘evet’ halkası oluşturarak sanatçıya destek verdi. Sanatçı Aydın Aydın şarkısını seslendirirken köylüler de halay çekip sanatçıyı alkışladı. Burada konuşan sanatçı Aydın Aydın, "AK Parti’nin referandum için yüzlerce eser arasından Kürtçe şarkımın seçilmesi beni sevindirmiştir. Hakkarili akrabalarımız, yakınlarımız ‘evet’ için yüreğini koydular. Karlı dağlarda ve soğuk havada bütün Türkiye’ye seslerini duyurmak için, ‘evet’ demek için buradalar. Ben bu referanduma sazımla, sesimle ve yazdığım müzikle destek vermek istedim ve özellikle de ‘evet’ diyorum. Çünkü milli irademiz için, güçlü bir Türkiye için, çocuklarımızın geleceği için, yeni bir anayasa için ‘evet’ diyorum” dedi.

Daha sonra sanatçı Aydın Aydın ve beraberindeki yüzlerce kişi, kar yığınları içinde halay çekip, halk oylamasına ‘evet’ diyerek alkış tuttular. Dondurucu soğukta yer yer zor anlar yaşayan sanatçı ve beraberindekiler zirve inişinde de referandum halk oylaması için birinci seçilen şarkı eşliğinde iniş yaptılar.

 Yüzlerce eser arasında birinci seçilen ve kardeşlik vurgusunun yapıldığı şarkının sözleri ise şöyle:

“Ben evet dedim, 
  Hep beraber evet diyelim, 
  Herkes halaya kalksın, 
  Kardeşlik için, 
  Nisan bahardır kalkın
  Vatanınıza sahip çıkın
  Onurlu bir yaşam için 
  Evet deyin, özgür olun 
  Evet baş üstüne evet 
  Evet gözüm üstüne evet 
  ses verin/oy verin evet deyin
  Köylerde şehirlerde
  Türk Kürt bizler kardeşiz
  Yükümüz çok ağırdır
  Mazlumların gözü bizdedir
  Yerleri başımız üstünedir
  Ben evet dedim
  Hep beraber evet diyelim”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.