Kendi işini kurmak isteyen KO-MEK’e akın ediyor

Kocaeli 27.04.2016 - 12:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kendi işini kurmak isteyen KO-MEK’e akın ediyor

Kent Konseyi kadın Meclisi, İŞ-KUR, KOSGEB ve KO-MEK’in ortaklaşa düzenlediği uygulamalı girişimcilik kursları devam ediyor.

Kocaeli’nde her girişimcinin kendi işini kurması için Kent Konseyi Kadın Meclisi, İŞ-KUR, KOSGEB ve KO-MEK; ortaklaşa düzenlediği uygulamalı girişimcilik kursları ile yüzlerce kişiye eğitim veriyor. Daha önce İzmit ve Derince’de toplam 50 kişiye hafta sonu verilen eğitimle sertifika veren KO-MEK, şimdi de hafta içi eğitim almak isteyen Kartepe, Karamürsel ve Çayırova’da 75 kişiye eğitim verecek. Köseköy KO-MEK kurs merkezinde yapılan tanıtım toplantısında girişimcilerle bir araya gelen KOSGEB temsilcileri İrfan Sülü ve Yusuf Aktaş, İŞKUR eğitim uzmanı Ayhan Pehlivansoy ve KO-MEK eğitim birim sorumlusu Nesrin Yücel Birinci katılımcılara eğitimler hakkında bilgi verdi.   KO-MEK EĞİTİM VE SINIF DESTEĞİ SAĞLIYOR KO-MEK’in bu proje içinde eğitim ve derslik kısmını sağlayan taraf olduğunu ifade eden KO-MEK Eğitim Birim Sorumlusu Nesrin Yücel Birinci, “Burada amacımız, mesleki ve girişimcilik eğitimi verdiğimiz kursiyerlere iş fikirlerini hayata geçirerek başarılı işletmeler kurmalarını sağlamaktır. 70 saatlik iş sonunda kendi iş fikirlerinize yönelik iş planlarınızı hazırlayabilecek deneyim kazanmanızı hedefliyoruz” dedi.   KOSGEB’TEN 50 BİN TL HİBE 100 BİN TL KREDİ KOSGEB Temsilcisi İrfan Sülü, yaptığı açıklamada öncelikle; KOSGEB’in Tarım, Hayvancılık, Eğitim ve Hayat koçluğu gibi branşlara destek vermediğini açıkladı. Başvuru sürecini ve proje kabulünün safhalarını açıklayan Sülü, “Eğer işletmeniz onay görürse işletmenizi 3 yıl boyunca kapatamazsınız veya devredemezsiniz, taahhütname imzalanınca süreç başlamış sayılır” dedi. Elden ödemelere destek verilmediğini ifade eden Sülü, harcamaların banka kanalıyla olması gerektiğini belirtti. Sülü açıklamasının devamında, “Bayan girişimciye harcamalarının yüzde 60’ını bay girişimcinin ise yüzde 80’ini geri ödüyoruz bunun yanında 100 bin Türk Lirası geri ödemeli desteğimiz var” dedi.   İŞKUR’DAN KATILIMCIYA GÜNLÜK 20 TL HARÇLIK Daha sonra açıklama yapan İŞKUR Eğitim Uzmanı Ayhan Pehlivansoy, İŞKUR olarak kursa katılmak için taahhütname ve bilgi formu doldurmanın gerekli olduğunu da belirterek; ayrıca kursa katılan her sigortasız katılımcıya günlük 20 Türk Lirası harçlık verileceğini ifade etti.
Kent Konseyi kadın Meclisi, İŞ-KUR, KOSGEB ve KO-MEK’in ortaklaşa düzenlediği uygulamalı girişimcilik kursları devam ediyor.

Kocaeli’nde her girişimcinin kendi işini kurması için Kent Konseyi Kadın Meclisi, İŞ-KUR, KOSGEB ve KO-MEK; ortaklaşa düzenlediği uygulamalı girişimcilik kursları ile yüzlerce kişiye eğitim veriyor. Daha önce İzmit ve Derince’de toplam 50 kişiye hafta sonu verilen eğitimle sertifika veren KO-MEK, şimdi de hafta içi eğitim almak isteyen Kartepe, Karamürsel ve Çayırova’da 75 kişiye eğitim verecek. Köseköy KO-MEK kurs merkezinde yapılan tanıtım toplantısında girişimcilerle bir araya gelen KOSGEB temsilcileri İrfan Sülü ve Yusuf Aktaş, İŞKUR eğitim uzmanı Ayhan Pehlivansoy ve KO-MEK eğitim birim sorumlusu Nesrin Yücel Birinci katılımcılara eğitimler hakkında bilgi verdi.

 

KO-MEK EĞİTİM VE SINIF DESTEĞİ SAĞLIYOR

KO-MEK’in bu proje içinde eğitim ve derslik kısmını sağlayan taraf olduğunu ifade eden KO-MEK Eğitim Birim Sorumlusu Nesrin Yücel Birinci, “Burada amacımız, mesleki ve girişimcilik eğitimi verdiğimiz kursiyerlere iş fikirlerini hayata geçirerek başarılı işletmeler kurmalarını sağlamaktır. 70 saatlik iş sonunda kendi iş fikirlerinize yönelik iş planlarınızı hazırlayabilecek deneyim kazanmanızı hedefliyoruz” dedi.

 

KOSGEB’TEN 50 BİN TL HİBE 100 BİN TL KREDİ

KOSGEB Temsilcisi İrfan Sülü, yaptığı açıklamada öncelikle; KOSGEB’in Tarım, Hayvancılık, Eğitim ve Hayat koçluğu gibi branşlara destek vermediğini açıkladı. Başvuru sürecini ve proje kabulünün safhalarını açıklayan Sülü, “Eğer işletmeniz onay görürse işletmenizi 3 yıl boyunca kapatamazsınız veya devredemezsiniz, taahhütname imzalanınca süreç başlamış sayılır” dedi. Elden ödemelere destek verilmediğini ifade eden Sülü, harcamaların banka kanalıyla olması gerektiğini belirtti. Sülü açıklamasının devamında, “Bayan girişimciye harcamalarının yüzde 60’ını bay girişimcinin ise yüzde 80’ini geri ödüyoruz bunun yanında 100 bin Türk Lirası geri ödemeli desteğimiz var” dedi.

 

İŞKUR’DAN KATILIMCIYA GÜNLÜK 20 TL HARÇLIK

Daha sonra açıklama yapan İŞKUR Eğitim Uzmanı Ayhan Pehlivansoy, İŞKUR olarak kursa katılmak için taahhütname ve bilgi formu doldurmanın gerekli olduğunu da belirterek; ayrıca kursa katılan her sigortasız katılımcıya günlük 20 Türk Lirası harçlık verileceğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.