Kentleri ancak gençler şekillendirir

Darıca 18.02.2019 - 09:39, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Kentleri ancak gençler şekillendirir

CHP Darıca Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Ozan Kaşıkçı 31 Mart 2019’da yapılması planlanan yerel seçimler için kişisel çalışmaları ile adayına ve partisine ivme kazandırdı.

Gençlerin siyaset sahnesinde daha aktif rol almasının altını çizen Kaşıkçı, “Kentleri geleceğe ancak gençler hazır hale getirebilir. ” dedi. Kentler için gençlerin proje üretmeye başladığını söyleyen Kaşıkçı “ Gençlerin mahalli idarelerde daha aktif rol almasına yönelik çalışmaların en bariz örneği Darıca’da uygulandı. Hem adayımız hem de meclis üyesi dosyası veren aday adaylarımız hep genç olarak nitelendirilecek yaşta. Gençler ülkemizin gelecekteki kentlerini hazırlayacak en önemli unsurlardır. Sadece CHP adına değil memleketin tüm gençleri adına bunun bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum” dedi.  Gençlerin kent yönetimlerinde aktif görev almak için yeterli bilgi birikiminin olduğunu söyleyen Kaşıkçı şöyle devam etti: “30 yıl önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Dinçer 30 yaşında Ankara’yı yönettiyse bugünün yeni kuşağı da bunu yapabilir. Türkiye’de yerel yönetimlerde 20 bin kadar meclis üyesi var. Bunların çok az bir kısmı genç ve sayıları yüzde 4’lere tekabül ediyor. Bunun yukarıya çekilmesi noktasında da elimizden geleni yapacağız. Sadece CHP adına değil memleketin tüm gençleri adına bunun bir ihtiyaç olduğunu görüyoruz.” ‘GENÇLERİ MERKEZE ALMAYAN PARTİ İKTİDARA GELEMEZ’ Siyaset sahnesinde gençlere söz hakkının sadece gençlikle ilgili konularla sınırlı tutulduğunu belirten Kaşıkçı son olarak şöyle konuştu: “Gençler sadece gençlikle alakalı meselelerde konuşmalılar bakışının çok yanlış olduğunu düşünüyoruz ve bunu tamamıyla reddediyoruz. Siyasetin odağına, ana hattına gençleri almayan hiçbir siyasi partinin, biz de dahil, iktidara gelemeyeceğini düşünüyoruz. Gençler sadece gençlikle ilgili fikirleri değil memleketin tüm sorunlarına dair bir irade ortaya koyabilmeliler. Bu noktada da yerel seçimlerin bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Gençler gelsinler katılsınlar ve kentleri beraber yönetelim.” Dedi.
CHP Darıca Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Ozan Kaşıkçı 31 Mart 2019’da yapılması planlanan yerel seçimler için kişisel çalışmaları ile adayına ve partisine ivme kazandırdı.

Gençlerin siyaset sahnesinde daha aktif rol almasının altını çizen Kaşıkçı, “Kentleri geleceğe ancak gençler hazır hale getirebilir. ” dedi. Kentler için gençlerin proje üretmeye başladığını söyleyen Kaşıkçı “ Gençlerin mahalli idarelerde daha aktif rol almasına yönelik çalışmaların en bariz örneği Darıca’da uygulandı. Hem adayımız hem de meclis üyesi dosyası veren aday adaylarımız hep genç olarak nitelendirilecek yaşta. Gençler ülkemizin gelecekteki kentlerini hazırlayacak en önemli unsurlardır. Sadece CHP adına değil memleketin tüm gençleri adına bunun bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum” dedi.  Gençlerin kent yönetimlerinde aktif görev almak için yeterli bilgi birikiminin olduğunu söyleyen Kaşıkçı şöyle devam etti: “30 yıl önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Dinçer 30 yaşında Ankara’yı yönettiyse bugünün yeni kuşağı da bunu yapabilir. Türkiye’de yerel yönetimlerde 20 bin kadar meclis üyesi var. Bunların çok az bir kısmı genç ve sayıları yüzde 4’lere tekabül ediyor. Bunun yukarıya çekilmesi noktasında da elimizden geleni yapacağız. Sadece CHP adına değil memleketin tüm gençleri adına bunun bir ihtiyaç olduğunu görüyoruz.”

GENÇLERİ MERKEZE ALMAYAN PARTİ İKTİDARA GELEMEZ’

Siyaset sahnesinde gençlere söz hakkının sadece gençlikle ilgili konularla sınırlı tutulduğunu belirten Kaşıkçı son olarak şöyle konuştu: “Gençler sadece gençlikle alakalı meselelerde konuşmalılar bakışının çok yanlış olduğunu düşünüyoruz ve bunu tamamıyla reddediyoruz. Siyasetin odağına, ana hattına gençleri almayan hiçbir siyasi partinin, biz de dahil, iktidara gelemeyeceğini düşünüyoruz. Gençler sadece gençlikle ilgili fikirleri değil memleketin tüm sorunlarına dair bir irade ortaya koyabilmeliler. Bu noktada da yerel seçimlerin bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Gençler gelsinler katılsınlar ve kentleri beraber yönetelim.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.