Kızılay’a Ahbaplık Ettiler

Gebze 30.01.2020 - 11:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Kızılay’a Ahbaplık Ettiler

Ahbap Gebze yine farkındalık oluşturan bir projeye imza atarak geçtiğimiz hafta sonu Gebze Kent Meydanında Türk Kızılay’ına destek olmak amacıyla “Kan ve Kök Hücre Bağışı” etkinliği düzenledi. Tamamı Ahbap gönüllülerinden oluşan bir grup, Türk Kızılay’ı yelekleri giyerek insanlara bilgilendirici broşürler eşliğinde kan ve kök hücre bağışının önemini anlattılar. Kan ve kök hücre bağışına yönlendirdikleri bağışçılar sayesinde gün içinde 65 ünite kan ve 5 kök hücre bağışına vesile oldular.     Ahbap Gebze Şehir Başkanı Ecevit Can’a "Ahbap Nedir?" diye sorduk;  “Ahbap, Anadolu kültür hazinesinin birleştirici ve dönüştürücü birikimini, çağdaş bilgi ve teknolojinin olanaklarıyla geliştirerek geleceğe taşımak üzerine kurulu, dayanışmaya, paylaşmaya ve sevgi üzerinden aidiyete dayalı değer sistemleri ile çalışan, bir işbirliği hareketidir. Bu anlamda bir süre önce aynı düşünceleri paylaştığımız gönüllü arkadaşlarımızla birlikte Ahbap Gebze’nin oluşumunu tamamlayarak şehir statüsü kazandık ve çalışmalarımıza başladık. Bu  zamana kadar farkındalık oluşturmak üzere birçok projeye imza attık ve atmaya da devam edeceğiz.“ dedi.     Kan ve kök hücre bağışı ile ilgili görüşlerini sorduğumuz Ahbap gönüllüleri ise; “Hepimiz bu platform altında insanların hayatlarına dokunmanın mutluluğunu yaşıyoruz, bir de hayat kurtarmanın mutluluğunu yaşamak için fırsatımız var. Daha önce de birçok kez yaptığımız gibi, Ahbaplar olarak kan ve kök hücre bağışı etkinliği düzenledik. Binlerce insana umut olabilmek ne güzel!" dediler.

Ahbap Gebze yine farkındalık oluşturan bir projeye imza atarak geçtiğimiz hafta sonu Gebze Kent Meydanında Türk Kızılay’ına destek olmak amacıyla “Kan ve Kök Hücre Bağışı” etkinliği düzenledi. Tamamı Ahbap gönüllülerinden oluşan bir grup, Türk Kızılay’ı yelekleri giyerek insanlara bilgilendirici broşürler eşliğinde kan ve kök hücre bağışının önemini anlattılar. Kan ve kök hücre bağışına yönlendirdikleri bağışçılar sayesinde gün içinde 65 ünite kan ve 5 kök hücre bağışına vesile oldular.

 

 

Ahbap Gebze Şehir Başkanı Ecevit Can’a "Ahbap Nedir?" diye sorduk;

 “Ahbap, Anadolu kültür hazinesinin birleştirici ve dönüştürücü birikimini, çağdaş bilgi ve teknolojinin olanaklarıyla geliştirerek geleceğe taşımak üzerine kurulu, dayanışmaya, paylaşmaya ve sevgi üzerinden aidiyete dayalı değer sistemleri ile çalışan, bir işbirliği hareketidir. Bu anlamda bir süre önce aynı düşünceleri paylaştığımız gönüllü arkadaşlarımızla birlikte Ahbap Gebze’nin oluşumunu tamamlayarak şehir statüsü kazandık ve çalışmalarımıza başladık. Bu  zamana kadar farkındalık oluşturmak üzere birçok projeye imza attık ve atmaya da devam edeceğiz.“ dedi.

 

 

Kan ve kök hücre bağışı ile ilgili görüşlerini sorduğumuz Ahbap gönüllüleri ise; “Hepimiz bu platform altında insanların hayatlarına dokunmanın mutluluğunu yaşıyoruz, bir de hayat kurtarmanın mutluluğunu yaşamak için fırsatımız var. Daha önce de birçok kez yaptığımız gibi, Ahbaplar olarak kan ve kök hücre bağışı etkinliği düzenledik. Binlerce insana umut olabilmek ne güzel!" dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.