Klimalara yüklendik!

Darıca 30.06.2017 - 15:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Klimalara yüklendik!

Özellikle Darıca’da Pazar gününden başlayan ve bugüne kadar süren genel arıza nedenli  elektrik kesintilerinin hava sıcaklığına bağlı olarak klimaların yoğun çalışması neden olarak gösteriliyor. Normalin üstüne çıkan sıcaklar tüketimi artırdı. Yetkililer, 'Herkes klimalara yüklendi, enerji sıkıntısı doğabilir' uyarısı yaptı. Günlük elektrik tüketimi 1000 megawatt (MW) arttı. 'Herkes klimalara yüklendi, enerji sıkıntısı doğabilir' diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yarın için halka tasarruf çağrısı yaptı, sanayi kuruluşlarına gece çalışmasını önerdi. Normal şartlarda günlük elektrik tüketimi 25-26 bin MW olan Türkiye'de aşırı sıcaklar nedeniyle, son 10 gündür bu rakam 27 bin MW'ı aştı. TASARRUF ÇAĞRISI Bölgemiz genelinde klimalara aşırı derecede yüklenilmesi tüketimi artıran en önemli faktör. Klimalar teknik nedenlerle sistemi sıkıntıya sokuyor. Bakanlık yetkilileri, özellikle sıcakların bu düzeyde devam etmesi halinde sistemin bu yüke dayanamayacağından endişe ediyor. Doğalgaz santrallerinin verimsiz çalışması ve revizyon nedeniyle 842 MW'lık üretimin devre dışı kalması da endişe yaratıyor. Elektrik kesintilerinin önüne geçmek için bakanlık tasarruf yapılmasını istiyor. Büyük güçle çalışan klimaların sistemle teknik olarak uyumlu hale getirilmesi öneriliyor. Klimaların 19 derece yerine 23 derecede çalıştırılması da sistemi rahatlatacak.Bir diğer tasarruf çağrısı da sanayi kuruluşlarına, özellikle demir-çelik üreticilerine. Bakanlık, demir-çelik üreticilerinden elektrik tüketiminin düştüğü gece saatlerinde çalışmalarını istiyor.  

Özellikle Darıca’da Pazar gününden başlayan ve bugüne kadar süren genel arıza nedenli  elektrik kesintilerinin hava sıcaklığına bağlı olarak klimaların yoğun çalışması neden olarak gösteriliyor. Normalin üstüne çıkan sıcaklar tüketimi artırdı. Yetkililer, 'Herkes klimalara yüklendi, enerji sıkıntısı doğabilir' uyarısı yaptı. Günlük elektrik tüketimi 1000 megawatt (MW) arttı. 'Herkes klimalara yüklendi, enerji sıkıntısı doğabilir' diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yarın için halka tasarruf çağrısı yaptı, sanayi kuruluşlarına gece çalışmasını önerdi. Normal şartlarda günlük elektrik tüketimi 25-26 bin MW olan Türkiye'de aşırı sıcaklar nedeniyle, son 10 gündür bu rakam 27 bin MW'ı aştı.

TASARRUF ÇAĞRISI

Bölgemiz genelinde klimalara aşırı derecede yüklenilmesi tüketimi artıran en önemli faktör. Klimalar teknik nedenlerle sistemi sıkıntıya sokuyor. Bakanlık yetkilileri, özellikle sıcakların bu düzeyde devam etmesi halinde sistemin bu yüke dayanamayacağından endişe ediyor. Doğalgaz santrallerinin verimsiz çalışması ve revizyon nedeniyle 842 MW'lık üretimin devre dışı kalması da endişe yaratıyor. Elektrik kesintilerinin önüne geçmek için bakanlık tasarruf yapılmasını istiyor. Büyük güçle çalışan klimaların sistemle teknik olarak uyumlu hale getirilmesi öneriliyor. Klimaların 19 derece yerine 23 derecede çalıştırılması da sistemi rahatlatacak.Bir diğer tasarruf çağrısı da sanayi kuruluşlarına, özellikle demir-çelik üreticilerine. Bakanlık, demir-çelik üreticilerinden elektrik tüketiminin düştüğü gece saatlerinde çalışmalarını istiyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.