GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

KO-MEK’ten istihdama çözüm!

Kocaeli 18.02.2020 - 10:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

KO-MEK’ten istihdama çözüm!

KO-MEK İklimlendirme ve Soğutma Sistemleri branşında sektörün ihtiyaç duyduğu vasıflı işçi yetişiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, işçi-işveren arasındaki vasıflı eleman sorununa açtığı istihdam branşlarıyla çözüm üretmeye devam ediyor. KO-MEK bu kapsamdaki istihdam branşlarına şimdi de İklimlendirme ve Soğutma Sistemlerini ekledi. Bu branşta yetişecek olan vatandaşlar, sektörün talep ettiği nitelikleri elde ederek, iklimlendirme alanında iş bulma şansına kavuşacak. KURSA YOĞUN İLGİ VAR KO-MEK’in istihdama katkı sunan yeni branşı, Serdar KO-MEK Kurs Merkezi’nde devam ediyor. Soğutma ve İklimlendirme sektöründe vasıflı eleman kimliği ile iş bulmak isteyen çok sayıda vatandaş kursa yoğun ilgi gösteriyor. HEM TEORİK HEM PRATİK EĞİTİM Eğitimler teorik ve pratik olmak üzere iki aşamada gerçekleştiriliyor. Teorik eğitim kapsamında kursiyerlere, “İklimlendirme cihazları montaj malzemelerinin hazırlanması ve montaj yeri kriterleri, komponentlerin tanıtılması, cihazların arızaları ve gaz kaynakları, iklimlendirme cihazlarının çalışma prensipleri, elektrik ve gaz devre şemalarının incelenmesi, cihazların çalışma şekilleri ve kullanım alanları, iklimlendirme cihazlarının ilk devreye alınması ve test işlemleri ile cihazların montajının yapılması ve izolasyonu” konularında geniş kapsamlı bilgi aktarılıyor. KO-MEK EĞİTİMİNİN FARKI Kursiyerlere verilen teorik eğitimler KO-MEK’te pratik eğitimlerle destekleniyor. Söz konusu eğitim kararlılığı yeni açılan ve istihdam açısından büyük önem taşıyan Soğutma ve İklimlendirme Branşı için de uygulanıyor. Kursiyerler, branşlarıyla ilgili aldıkları teorik eğitimi pratik eğitimlerle hayata geçirme fırsatı yakalıyor. Bu kapsamda kursiyerler uzman eğitmenlerinin gözetiminde klima üzerinde pratik eğitim yaptı. Arızalı klimayı söken ve arızayı tespit eden kursiyerler, aldıkları eğitimleri uygulayarak sorunu başarı ile giderdi. BRANŞIN GENİŞ YELPAZEDEKİ İŞ ALANLARI Sıcaktan veya soğuktan olumsuz olarak etkilenmemesi gereken canlıların ya da maddelerin korunmasına yönelik teknolojik faaliyetler yürüten kişi vasfına sahip olacak olan kursiyerler için sektör önemli ölçüde iş imkânı sunuyor. Bilindiği gibi evde, okulda, hastanede, fabrikada hatta ulaşım amacıyla kullandığınız araçlarda bile artık soğutma ve iklimlendirme sistemleri kullanılıyor. Bu alanda eğitim alan bir birey,  soğuk hava depolarında, araba sanayinde, beyaz eşya üreten firmalarda,  kamu kurum kuruluşlarında yer alan soğutma ve klima sistemlerinin bakım, onarım, montaj, demontaj işlemlerinin yapılması alanlarında rahatlıkla iş bulabiliyor.

KO-MEK İklimlendirme ve Soğutma Sistemleri branşında sektörün ihtiyaç duyduğu vasıflı işçi yetişiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, işçi-işveren arasındaki vasıflı eleman sorununa açtığı istihdam branşlarıyla çözüm üretmeye devam ediyor. KO-MEK bu kapsamdaki istihdam branşlarına şimdi de İklimlendirme ve Soğutma Sistemlerini ekledi. Bu branşta yetişecek olan vatandaşlar, sektörün talep ettiği nitelikleri elde ederek, iklimlendirme alanında iş bulma şansına kavuşacak.

KURSA YOĞUN İLGİ VAR

KO-MEK’in istihdama katkı sunan yeni branşı, Serdar KO-MEK Kurs Merkezi’nde devam ediyor. Soğutma ve İklimlendirme sektöründe vasıflı eleman kimliği ile iş bulmak isteyen çok sayıda vatandaş kursa yoğun ilgi gösteriyor.

HEM TEORİK HEM PRATİK EĞİTİM

Eğitimler teorik ve pratik olmak üzere iki aşamada gerçekleştiriliyor. Teorik eğitim kapsamında kursiyerlere, “İklimlendirme cihazları montaj malzemelerinin hazırlanması ve montaj yeri kriterleri, komponentlerin tanıtılması, cihazların arızaları ve gaz kaynakları, iklimlendirme cihazlarının çalışma prensipleri, elektrik ve gaz devre şemalarının incelenmesi, cihazların çalışma şekilleri ve kullanım alanları, iklimlendirme cihazlarının ilk devreye alınması ve test işlemleri ile cihazların montajının yapılması ve izolasyonu” konularında geniş kapsamlı bilgi aktarılıyor.

KO-MEK EĞİTİMİNİN FARKI

Kursiyerlere verilen teorik eğitimler KO-MEK’te pratik eğitimlerle destekleniyor. Söz konusu eğitim kararlılığı yeni açılan ve istihdam açısından büyük önem taşıyan Soğutma ve İklimlendirme Branşı için de uygulanıyor. Kursiyerler, branşlarıyla ilgili aldıkları teorik eğitimi pratik eğitimlerle hayata geçirme fırsatı yakalıyor. Bu kapsamda kursiyerler uzman eğitmenlerinin gözetiminde klima üzerinde pratik eğitim yaptı. Arızalı klimayı söken ve arızayı tespit eden kursiyerler, aldıkları eğitimleri uygulayarak sorunu başarı ile giderdi.

BRANŞIN GENİŞ YELPAZEDEKİ İŞ ALANLARI

Sıcaktan veya soğuktan olumsuz olarak etkilenmemesi gereken canlıların ya da maddelerin korunmasına yönelik teknolojik faaliyetler yürüten kişi vasfına sahip olacak olan kursiyerler için sektör önemli ölçüde iş imkânı sunuyor. Bilindiği gibi evde, okulda, hastanede, fabrikada hatta ulaşım amacıyla kullandığınız araçlarda bile artık soğutma ve iklimlendirme sistemleri kullanılıyor. Bu alanda eğitim alan bir birey,  soğuk hava depolarında, araba sanayinde, beyaz eşya üreten firmalarda,  kamu kurum kuruluşlarında yer alan soğutma ve klima sistemlerinin bakım, onarım, montaj, demontaj işlemlerinin yapılması alanlarında rahatlıkla iş bulabiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.