Kocaeli Emniyeti'nden o iddialara yalanlama

Kocaeli 09.01.2016 - 14:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kocaeli Emniyeti'nden o iddialara yalanlama

2015 yılında Kocaeli Üniversitesi’nden 284 öğrencinin PKK’ya katıldığını ifade eden CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ı İl Emniyet Müdürlüğü yalanladı. Emniyet, “1 kişi dahi PKK’ya katılmamıştır” dedi

2015 yılında Kocaeli Üniversitesi’nden 284 öğrencinin PKK’ya katıldığını ifade eden CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ı İl Emniyet Müdürlüğü yalanladı. Emniyet, “1 kişi dahi PKK’ya katılmamıştır” dedi CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, TBMM’de derin devletin araştırılmasına yönelik yapılan görüşmelerde şok bir iddiada bulunmuş ve 2015 yılında Kocaeli Üniversitesi’nden 284 öğrencinin PKK’ya katıldığını ifade etmişti. “Sadece Kocaeli Üniversitesi’nde 2015'te 284 öğrenci PKK'ya katıldı. Niye katıldı arkadaşlar? 13 yıldır, 14 yıldır devleti siz yönetmiyor musunuz?” diyen Akar, “Eğer siz yönetiyorsanız, bu öğrencilerin, yöredeki gençlerin PKK'ya niçin katıldığını ve gerçekleri anlatmak, o gerçekleri tespit ederek onların çözümlerini de üretmek zorundaydınız. Neredeydiniz siz bunu yaparken? PKK lojistik desteğini artırırken, mühimmat stokunu artırırken siz neredeydiniz?" ifadelerini kullanmıştı.   GEREĞİ YAPILIR Haydar Akar’ın bu vahim iddialarının ardından İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasında, Akar yalanlanırken, şu ifadeler kullanıldı: “Akar’ın meclis konuşmalarının bir bölümünde; ‘Kocaeli Üniversitesi’nde 2015 yılında 284 öğrencinin PKK Terör Örgütüne katıldığını’ beyan ettiği medyaya yansıyan haberlerden anlaşılmıştır.  2015 yılında PKK Terör Örgütü’ne, Kocaeli Üniversitesi’nden herhangi bir katılımın olduğu yönünde güvenlik birimlerimizin elinde bir bilgi ve tespit bulunmamaktadır. Bu noktada, 2015 yılında bölücü terör örgütüne Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden herhangi bir katılım söz konusu değildir. Sayın milletvekilinin elinde herhangi bir bilgi söz konusu ise, paylaşıldığı taktirde gereğinin yapılacağı kesindir.”    Akar'dan açıklama; PKK’ya gidenler emniyetten izin mi alacak? CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Üniversitesi’nden 284 öğrencinin PKK’ya katıldığı yönündeki iddiasının arkasında durdu. Emniyet Müdürlüğü’nün açıklaması üzerine, “Benim muhatabım emniyet değil, siyasiler. Bir bürokratla ağız dalaşına girmen” diyen Akar, iddiasını, emniyet teşkilatından aldığı bilgilere dayandırdığını söyledi. “PKK’ya gidenler emniyete haber mi verecek?” şeklinde bir soru yönelten Akar, “Hendeklerden haberi olmayan, PKK kamplarından haberi olmayan emniyetin, PKK’ya giden gençlerden haberdar olmasını zaten beklemem” dedi. Akar, ileriki günlerde konuyla ilgili geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenleyebileceğini söyledi. 
2015 yılında Kocaeli Üniversitesi’nden 284 öğrencinin PKK’ya katıldığını ifade eden CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ı İl Emniyet Müdürlüğü yalanladı. Emniyet, “1 kişi dahi PKK’ya katılmamıştır” dedi

2015 yılında Kocaeli Üniversitesi’nden 284 öğrencinin PKK’ya katıldığını ifade eden CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ı İl Emniyet Müdürlüğü yalanladı. Emniyet, “1 kişi dahi PKK’ya katılmamıştır” dedi

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, TBMM’de derin devletin araştırılmasına yönelik yapılan görüşmelerde şok bir iddiada bulunmuş ve 2015 yılında Kocaeli Üniversitesi’nden 284 öğrencinin PKK’ya katıldığını ifade etmişti. “Sadece Kocaeli Üniversitesi’nde 2015'te 284 öğrenci PKK'ya katıldı. Niye katıldı arkadaşlar? 13 yıldır, 14 yıldır devleti siz yönetmiyor musunuz?” diyen Akar, “Eğer siz yönetiyorsanız, bu öğrencilerin, yöredeki gençlerin PKK'ya niçin katıldığını ve gerçekleri anlatmak, o gerçekleri tespit ederek onların çözümlerini de üretmek zorundaydınız. Neredeydiniz siz bunu yaparken? PKK lojistik desteğini artırırken, mühimmat stokunu artırırken siz neredeydiniz?" ifadelerini kullanmıştı.
 
GEREĞİ YAPILIR
Haydar Akar’ın bu vahim iddialarının ardından İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasında, Akar yalanlanırken, şu ifadeler kullanıldı: “Akar’ın meclis konuşmalarının bir bölümünde; ‘Kocaeli Üniversitesi’nde 2015 yılında 284 öğrencinin PKK Terör Örgütüne katıldığını’ beyan ettiği medyaya yansıyan haberlerden anlaşılmıştır.  2015 yılında PKK Terör Örgütü’ne, Kocaeli Üniversitesi’nden herhangi bir katılımın olduğu yönünde güvenlik birimlerimizin elinde bir bilgi ve tespit bulunmamaktadır. Bu noktada, 2015 yılında bölücü terör örgütüne Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden herhangi bir katılım söz konusu değildir. Sayın milletvekilinin elinde herhangi bir bilgi söz konusu ise, paylaşıldığı taktirde gereğinin yapılacağı kesindir.” 
 
Akar'dan açıklama; PKK’ya gidenler emniyetten izin mi alacak?
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Üniversitesi’nden 284 öğrencinin PKK’ya katıldığı yönündeki iddiasının arkasında durdu. Emniyet Müdürlüğü’nün açıklaması üzerine, “Benim muhatabım emniyet değil, siyasiler. Bir bürokratla ağız dalaşına girmen” diyen Akar, iddiasını, emniyet teşkilatından aldığı bilgilere dayandırdığını söyledi. “PKK’ya gidenler emniyete haber mi verecek?” şeklinde bir soru yönelten Akar, “Hendeklerden haberi olmayan, PKK kamplarından haberi olmayan emniyetin, PKK’ya giden gençlerden haberdar olmasını zaten beklemem” dedi. Akar, ileriki günlerde konuyla ilgili geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenleyebileceğini söyledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.