KOCAELİ GELİRDE 4. İL OLDU

Kocaeli 22.01.2016 - 16:23, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

KOCAELİ GELİRDE 4. İL OLDU

TÜİK 2015 illerde yaşam endeksi raporunu açıkladı. Açıklanan verilere göre Kocaeli yaşam kalitesi sıralamasında 23. il olurken gelir ve servet sıralamasında 4. sırada yer aldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ilk defa 'İllerde Yaşam Endeksi' raporunu yayınladı. 2015 yılı verilerine göre derlenen rapor, konut, çalışma hayatı, gelir ve servet, sağlık, eğitim, çevre, güvenlik, sivil katılım, altyapı hizmetlerine erişim, sosyal yaşam ve yaşam memnuniyeti olmak üzere, 11 başlığı içeriyor. Endekste 41 gösterge inceleniyor. Endeks, 0 ile 1 arasında değer alıyor ve 1’e yaklaştıkça daha iyi bir yaşam düzeyini ifade ediyor.   SAĞLIKTA 48. SIRADAYIZ Bu ölçümler sonucunda TÜİK ilk sonuçları açıkladı. Buna göre, Isparta, yaşam endeksinde en yüksek endeks değeri ile ilk sırayı aldı. Isparta’yı sırasıyla Sakarya ve Bolu takip etti. Endekste son sırayı Muş aldı. Muş’u Mardin ve Ağrı takip etti. Raporda Kocaeli’yle ilgili önemli verilere de yer verildi. Kentimiz yaşam kalitesi bakımından 23. il olurken, çalışma hayatında 10, gelir ve servet sıralamasında 4, sağlıkta 48, eğitimde 38, çevre sıralamasında 30, sivil katılımda 2, altyapı hizmetlerine erişimde 10. sırada yer aldı.   SOSYAL YAŞAM YOK Kentimizin en büyük sıkıntı yaşadığı konular ise güvenlik, sosyal yaşam ve yaşam memnuniyeti oldu. Neredeyse hiçbir kültürel aktivitenin yer almadığı, vatandaşların sadece Şehir Tiyatroları’na muhtaç bırakıldığı, eğlence merkezi Barlar Sokağı’nın şehir merkezi dışına taşınmak istendiği kentimizde sosyal yaşam dibe vurmuş durumda. TÜİK sıralamasında sosyal yaşam açısından Kocaeli pek çok Büyükşehir Belediyesi’nin ardında kalarak 33. kent oldu. Yaşam memnuniyeti sıralamasında 57. sırada olan kentimiz, güvenlik açısından ise 70. sıraya girebildi.
TÜİK 2015 illerde yaşam endeksi raporunu açıkladı. Açıklanan verilere göre Kocaeli yaşam kalitesi sıralamasında 23. il olurken gelir ve servet sıralamasında 4. sırada yer aldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ilk defa 'İllerde Yaşam Endeksi' raporunu yayınladı. 2015 yılı verilerine göre derlenen rapor, konut, çalışma hayatı, gelir ve servet, sağlık, eğitim, çevre, güvenlik, sivil katılım, altyapı hizmetlerine erişim, sosyal yaşam ve yaşam memnuniyeti olmak üzere, 11 başlığı içeriyor. Endekste 41 gösterge inceleniyor. Endeks, 0 ile 1 arasında değer alıyor ve 1’e yaklaştıkça daha iyi bir yaşam düzeyini ifade ediyor.

 

SAĞLIKTA 48. SIRADAYIZ

Bu ölçümler sonucunda TÜİK ilk sonuçları açıkladı. Buna göre, Isparta, yaşam endeksinde en yüksek endeks değeri ile ilk sırayı aldı. Isparta’yı sırasıyla Sakarya ve Bolu takip etti. Endekste son sırayı Muş aldı. Muş’u Mardin ve Ağrı takip etti. Raporda Kocaeli’yle ilgili önemli verilere de yer verildi. Kentimiz yaşam kalitesi bakımından 23. il olurken, çalışma hayatında 10, gelir ve servet sıralamasında 4, sağlıkta 48, eğitimde 38, çevre sıralamasında 30, sivil katılımda 2, altyapı hizmetlerine erişimde 10. sırada yer aldı.

 

SOSYAL YAŞAM YOK

Kentimizin en büyük sıkıntı yaşadığı konular ise güvenlik, sosyal yaşam ve yaşam memnuniyeti oldu. Neredeyse hiçbir kültürel aktivitenin yer almadığı, vatandaşların sadece Şehir Tiyatroları’na muhtaç bırakıldığı, eğlence merkezi Barlar Sokağı’nın şehir merkezi dışına taşınmak istendiği kentimizde sosyal yaşam dibe vurmuş durumda. TÜİK sıralamasında sosyal yaşam açısından Kocaeli pek çok Büyükşehir Belediyesi’nin ardında kalarak 33. kent oldu. Yaşam memnuniyeti sıralamasında 57. sırada olan kentimiz, güvenlik açısından ise 70. sıraya girebildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.