Kocaeli yemekleri Gastronomi Kongresine damgasını vurdu

Kocaeli 22.09.2018 - 09:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Kocaeli yemekleri Gastronomi Kongresine damgasını vurdu

KOÜ’nün düzenlediği 3.Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi’nde Büyükşehir’in kurduğu stantta Kocaeli yemekleri büyük ilgi gördü

    Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) tarafından düzenlenen 3.Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi’nde Kocaeli yöresel yemekleri ilgi gördü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan stantta yöresel yemekler, ünlü şeflere ve akademisyenlere ikram edildi. Katılımcılara İzmit pişmaniyesinin yapımı görsel bir şovla sunuldu, akademisyenler ve şeflerle birlikte pişmaniye çekildi. Ülke genelinde gastronomi konusunda çalışmalar yapan akademisyenler ve ünlü şeflere, Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan Bilge Şehir Kocaeli Yemekleri kitabı hediye edildi.   BİLGE ŞEHİR KOCAELİ YEMEKLERİ KİTABI HEDİYE EDİLDİ Farklı ülke, kültür ve disiplinlerdeki akademisyenlerin çalışmalarının sunulduğu yüksek katılımlı kongrede, Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan stantta akademisyenlere Kocaeli’nin yöresel yemekleri ikram edildi. Kentin her köşesinde yapılan, hikayesi olan birbirinden lezzetli 148 adet yemek tarifi Büyükşehir tarafından yayınlanan “Bilge Şehir Kocaeli Yemekleri’’ kitabında toplanmıştı. Ülkemizin çeşitli üniversitelerinden gelerek Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresine katılan akademisyenlere Bilge Şehir Kocaeli Yemekleri kitabı kurulan stantta hediye edildi. Bilge Şehir Kocaeli Yemekleri kitabı köklü bir geçmişi bulunan Kocaeli yemek kültürünün akademik camiaya tanıtılmasını sağlarken, akademisyenler tarafından ilgi ve takdirle karşılandı.   PİŞMANİYE ÇEKİLDİ 3.Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi’nde yöresel kıyafetlerle akademisyenlere Kocaeli yöresel yemeklerinden tadımlıklar ikram edildi. İlimizin meşhur tatlısı pişmaniyenin de çekildiği stantta ilimize ait tatlar gastronomi alanında çalışma yürüten akademisyenlerce beğeniyle tadıldı. Çağlar boyunca farklı kültürlere ev sahipliği yapan Kocaeli’nin zengin yemek kültürü akademisyenlere sunulurken, ünlü şefler ve akademisyenler kentimize ait yemeklerin hikayeleri, içerikleri konusunda bilgi sahibi oldu.
KOÜ’nün düzenlediği 3.Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi’nde Büyükşehir’in kurduğu stantta Kocaeli yemekleri büyük ilgi gördü

 

 

Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) tarafından düzenlenen 3.Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi’nde Kocaeli yöresel yemekleri ilgi gördü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan stantta yöresel yemekler, ünlü şeflere ve akademisyenlere ikram edildi. Katılımcılara İzmit pişmaniyesinin yapımı görsel bir şovla sunuldu, akademisyenler ve şeflerle birlikte pişmaniye çekildi. Ülke genelinde gastronomi konusunda çalışmalar yapan akademisyenler ve ünlü şeflere, Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan Bilge Şehir Kocaeli Yemekleri kitabı hediye edildi.

 

BİLGE ŞEHİR KOCAELİ YEMEKLERİ KİTABI HEDİYE EDİLDİ

Farklı ülke, kültür ve disiplinlerdeki akademisyenlerin çalışmalarının sunulduğu yüksek katılımlı kongrede, Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan stantta akademisyenlere Kocaeli’nin yöresel yemekleri ikram edildi. Kentin her köşesinde yapılan, hikayesi olan birbirinden lezzetli 148 adet yemek tarifi Büyükşehir tarafından yayınlanan “Bilge Şehir Kocaeli Yemekleri’’ kitabında toplanmıştı. Ülkemizin çeşitli üniversitelerinden gelerek Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresine katılan akademisyenlere Bilge Şehir Kocaeli Yemekleri kitabı kurulan stantta hediye edildi. Bilge Şehir Kocaeli Yemekleri kitabı köklü bir geçmişi bulunan Kocaeli yemek kültürünün akademik camiaya tanıtılmasını sağlarken, akademisyenler tarafından ilgi ve takdirle karşılandı.

 

PİŞMANİYE ÇEKİLDİ

3.Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi’nde yöresel kıyafetlerle akademisyenlere Kocaeli yöresel yemeklerinden tadımlıklar ikram edildi. İlimizin meşhur tatlısı pişmaniyenin de çekildiği stantta ilimize ait tatlar gastronomi alanında çalışma yürüten akademisyenlerce beğeniyle tadıldı. Çağlar boyunca farklı kültürlere ev sahipliği yapan Kocaeli’nin zengin yemek kültürü akademisyenlere sunulurken, ünlü şefler ve akademisyenler kentimize ait yemeklerin hikayeleri, içerikleri konusunda bilgi sahibi oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.