KOMEK Gebze’de kaynakçı kadın!

Gebze 29.03.2019 - 13:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

KOMEK Gebze’de kaynakçı kadın!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları birbirinden farklı branşlarıyla toplumun her kesiminden vatandaşa eğitim hizmeti vermeyi sürdürüyor. Eğitim kapsamında herkese her alanda hizmetle ulaşarak ‘Burası KO-MEK. Burada kadın işi, erkek işi yok.” dedirtiyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları birbirinden farklı branşlarıyla toplumun her kesiminden vatandaşa eğitim hizmeti vermeyi sürdürüyor. KO-MEK’in en önemli özelliklerinden birini ise hiç kuşkusuz kadın - erkek ayırımına yönelik karşı duruşu oluşturuyor. Zira KO-MEK’te bir kadın kaynakçılık branşı kursiyeri olarak kendini gösterirken, erkekler de yemek pişirmeyi öğrenmek için Aşçılık Branşı’nda eğitim alabiliyor. KADIN – ERKEK KO-MEK’TE EŞİT Kadın ya da erkek, herkes KO-MEK branşlarından yararlanabiliyor. KO-MEK’i farklı kılan, KO-MEK’in branşlarıyla, kadın – erkek eşitliği kavramına anlamlı destek vermesinde yatıyor. Bir kadın kaynak yapmayı öğrenmek isterse, bunun için sadece branşa kayıt yaptırması yeterli oluyor. KO-MEK’in Kaynakçılık branşında eğitim alan Rabia Kara bu güçlü kadınlardan biri olarak öne çıkıyor. Rabia Hanım, “Kadından kaynakçı olur mu” sözüne KO-MEK’ten aldığı eğitimle en güzel yanıtı veriyor. Genç mühendis adayı, mesleğine katkı sunmak amacıyla Gebze Kaynakçılık Atölyesi’nde Örtülü Elektrot ve Ark Kaynağı kursunu bitirdi. Rabia Hanım bununla da yetinmeyerek, bu dönem Argon Kaynağı kursuna başladı. TALEP ERKEK KURSİYERLERDEN GELDİ Bunun yanı sıra erkek kursiyerler yemek yapmayı öğrenmek için KO-MEK kurslarından yararlanıyor. KO-MEK, erkek kursiyerlerden gelen talep doğrultusunda, kısa süre önce Aşçı Çırağı kursu açtı. Kursiyerlere derste ilk olarak besinlerle ilgili teknik bilgi anlatıldı. Bu kapsamda  besinlerin yapısında bulunan, karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineraller besin öğeleri olarak tanımlandı.  Kursiyerler bu çerçevede yağ-protein dengesi ile minarelleri detaylı olarak öğrenme fırsatı yakaladı. Dersin teknik bölümünde ayrıca, sağlıklı pişirme yöntemleri detaylı olarak anlatıldı. ERKEKLER MUTFAKTA Teknik bilgilendirme, pratik uygulama ile desteklendi. Bu aşamada kursiyerler KO-MEK Mutfağına girerek, aldıkları teknik bilgiler ışığında yemek pişirdi. Önlüklerini takan kursiyerler, erkeklerin de en iyi şekilde yemek yapabileceklerini kanıtlandı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları birbirinden farklı branşlarıyla toplumun her kesiminden vatandaşa eğitim hizmeti vermeyi sürdürüyor. Eğitim kapsamında herkese her alanda hizmetle ulaşarak ‘Burası KO-MEK. Burada kadın işi, erkek işi yok.” dedirtiyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları birbirinden farklı branşlarıyla toplumun her kesiminden vatandaşa eğitim hizmeti vermeyi sürdürüyor. KO-MEK’in en önemli özelliklerinden birini ise hiç kuşkusuz kadın - erkek ayırımına yönelik karşı duruşu oluşturuyor. Zira KO-MEK’te bir kadın kaynakçılık branşı kursiyeri olarak kendini gösterirken, erkekler de yemek pişirmeyi öğrenmek için Aşçılık Branşı’nda eğitim alabiliyor.

KADIN – ERKEK KO-MEK’TE EŞİT

Kadın ya da erkek, herkes KO-MEK branşlarından yararlanabiliyor. KO-MEK’i farklı kılan, KO-MEK’in branşlarıyla, kadın – erkek eşitliği kavramına anlamlı destek vermesinde yatıyor. Bir kadın kaynak yapmayı öğrenmek isterse, bunun için sadece branşa kayıt yaptırması yeterli oluyor. KO-MEK’in Kaynakçılık branşında eğitim alan Rabia Kara bu güçlü kadınlardan biri olarak öne çıkıyor. Rabia Hanım, “Kadından kaynakçı olur mu” sözüne KO-MEK’ten aldığı eğitimle en güzel yanıtı veriyor. Genç mühendis adayı, mesleğine katkı sunmak amacıyla Gebze Kaynakçılık Atölyesi’nde Örtülü Elektrot ve Ark Kaynağı kursunu bitirdi. Rabia Hanım bununla da yetinmeyerek, bu dönem Argon Kaynağı kursuna başladı.

TALEP ERKEK KURSİYERLERDEN GELDİ

Bunun yanı sıra erkek kursiyerler yemek yapmayı öğrenmek için KO-MEK kurslarından yararlanıyor. KO-MEK, erkek kursiyerlerden gelen talep doğrultusunda, kısa süre önce Aşçı Çırağı kursu açtı. Kursiyerlere derste ilk olarak besinlerle ilgili teknik bilgi anlatıldı. Bu kapsamda  besinlerin yapısında bulunan, karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineraller besin öğeleri olarak tanımlandı.  Kursiyerler bu çerçevede yağ-protein dengesi ile minarelleri detaylı olarak öğrenme fırsatı yakaladı. Dersin teknik bölümünde ayrıca, sağlıklı pişirme yöntemleri detaylı olarak anlatıldı.

ERKEKLER MUTFAKTA

Teknik bilgilendirme, pratik uygulama ile desteklendi. Bu aşamada kursiyerler KO-MEK Mutfağına girerek, aldıkları teknik bilgiler ışığında yemek pişirdi. Önlüklerini takan kursiyerler, erkeklerin de en iyi şekilde yemek yapabileceklerini kanıtlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.