Korsan taşımacılıktan hizmet alanda cezaya tabi

Gebze 13.02.2019 - 11:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Korsan taşımacılıktan hizmet alanda cezaya tabi

Gebze Ticaret Odası 22. Meslek Komitesi adına açıklama yapan Zekai Akyıldız personel taşımacılığı yapan firmaların uyarılmasına ilişkin dikkatleri çekti.

Akyıldız açıklamasında, “Personel Taşımacılığı yaptıracak fabrika ve firmaların uyarılması hakkında; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulunun 2007 yılında almış olduğu onaylı karar ile Personel Servis Araçları (P Plaka) Hizmet Yönetmeliği oluşturularak bölgemizde tahdit getirilmiştir. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilgili kurumlara ve meslek odalarına 41 P tasnifine ve bölgeselliğe uymayan araçlarla taşıma sözleşmesi yapılmaması ile ilgili bildirimler yapılmıştır. HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDİYORLAR Ancak, gerek taşımacılık yapan gerçek ve tüzel kişilerin, gerekse meslek odalarının ve denetime yetkili kolluk kuvvetlerinin yaptığı denetimlerde tarafımıza intikal eden şikayetlerden; yasal mevzuat kapsamı dışında izinsiz ve seriden plakalarla korsan taşımacılık yaparak haksız kazanç elde eden taşımacıların olduğu, bu durumda yasal prosedürleri yerine getirerek P Plakaları ile taşımacılık yapan diğer taşımacıları mağdur ettiği, taşıma düzeni ve trafik güvenliği açısından tehlike oluşturduğu anlaşılmaktadır. Bu doğrultuda; Büyükşehir Belediyesi Ekipleri ile Emniyet ve Jandarma kolluk kuvvetlerince koordineli olarak gerekli denetimler yapılmakta ve yasal mevzuata uymayarak korsan taşımacılık yapanlara gerekli işlemler uygulanmaktadır. PROSEDÜRLERİ YERİNE GETİRMİYORLAR Sanayi ve Ticaret Odalarına bağlı olarak faaliyet gösteren fabrika ve firmalar, yasal prosedürleri yerine getirmeyerek taşımacılık yapan firmaların karşılaşacağı olumsuz durumlara taraf olmamaları ve diğer taşımacı esnafının da mağdur olmaması için 41 P tasnifine ve bölgeselliğe uymayan araçlarla personel sözleşmesi yapılmaması konusunda uyarılmalıdır. 7148 sayılı kanunun son paragrafına göre bu tür korsan tabir edilen araçlardan hizmet alan personel de trafik para cezasına maruz kalacaktır. “ dedi.
Gebze Ticaret Odası 22. Meslek Komitesi adına açıklama yapan Zekai Akyıldız personel taşımacılığı yapan firmaların uyarılmasına ilişkin dikkatleri çekti.

Akyıldız açıklamasında, “Personel Taşımacılığı yaptıracak fabrika ve firmaların uyarılması hakkında; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulunun 2007 yılında almış olduğu onaylı karar ile Personel Servis Araçları (P Plaka) Hizmet Yönetmeliği oluşturularak bölgemizde tahdit getirilmiştir. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilgili kurumlara ve meslek odalarına 41 P tasnifine ve bölgeselliğe uymayan araçlarla taşıma sözleşmesi yapılmaması ile ilgili bildirimler yapılmıştır.

HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDİYORLAR

Ancak, gerek taşımacılık yapan gerçek ve tüzel kişilerin, gerekse meslek odalarının ve denetime yetkili kolluk kuvvetlerinin yaptığı denetimlerde tarafımıza intikal eden şikayetlerden; yasal mevzuat kapsamı dışında izinsiz ve seriden plakalarla korsan taşımacılık yaparak haksız kazanç elde eden taşımacıların olduğu, bu durumda yasal prosedürleri yerine getirerek P Plakaları ile taşımacılık yapan diğer taşımacıları mağdur ettiği, taşıma düzeni ve trafik güvenliği açısından tehlike oluşturduğu anlaşılmaktadır. Bu doğrultuda; Büyükşehir Belediyesi Ekipleri ile Emniyet ve Jandarma kolluk kuvvetlerince koordineli olarak gerekli denetimler yapılmakta ve yasal mevzuata uymayarak korsan taşımacılık yapanlara gerekli işlemler uygulanmaktadır.

PROSEDÜRLERİ YERİNE GETİRMİYORLAR

Sanayi ve Ticaret Odalarına bağlı olarak faaliyet gösteren fabrika ve firmalar, yasal prosedürleri yerine getirmeyerek taşımacılık yapan firmaların karşılaşacağı olumsuz durumlara taraf olmamaları ve diğer taşımacı esnafının da mağdur olmaması için 41 P tasnifine ve bölgeselliğe uymayan araçlarla personel sözleşmesi yapılmaması konusunda uyarılmalıdır. 7148 sayılı kanunun son paragrafına göre bu tür korsan tabir edilen araçlardan hizmet alan personel de trafik para cezasına maruz kalacaktır. “ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.