Köşker; “Gebze Sokakları Pazarı Kaldırmıyor”

Gebze 03.09.2018 - 11:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Köşker; “Gebze Sokakları Pazarı Kaldırmıyor”

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker pazarların kaldırılmasıyla ilgili olarak, “Bu kent artık sokaklarda Pazar yapmayı kaldırmıyor.” diye konuştu.

Gebze Belediyesi Eylül Ayı olağan meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi. Belediyesi meclis salonunda Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker başkanlığında gerçekleştirilen toplantı yoklama ile başladı. Meclisin raporlar olan birinci, ikinci ve üçüncü maddesi; parkların isimlendirilmesi, oybirliği ile kabul edildi. Gündemin dördüncü ve beşinci maddesi olan imar komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi. Meclisin 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15’inci maddeleri olan teklifleri oybirliği ile kabul edilerek ilgili komisyonlara havale edildi. YAPI KAYIT BELGELERİ ALINMALI Yavuz Selim ve Hürriyet Mahalleleri ile ilgili imar barışı hakkında bilgi veren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Yavuz Selim Mahallesi’nde 35 yıllık bir sorun vardı. Aralık ayına kadar bu tamamlayacağız. Orada satış yapılabilmesi için yapı kayıt belgesi mutlaka alması gerekiyor. Eğer son gün de yapı kayıt belgesi alınmazsa bir daha yer alma şansları yok. İmar barışı bittiği gün asla yer sahibi olamayacaklar. Eğer vatandaşlar yapı kayıta başvurmazsa hak temin edemez.” dedi. PAZARIN KALDIRILACAĞINI SÖYLEDİK Pazarların kaldırılması ile ilgili konuşan Başkan Köşker, “Cuma pazarında mahkeme kararı vatandaş imara açıkken almış. Mahkeme oradan dolayı vatandaşı haklı gördü. Biz Pazar yerini isteyerek kaldırmadık. Vatandaş haklı olduğu için mahkeme kararına istinaden yeri vermek zorunda kaldık. Cuma pazarının taşınacağını devamlı söyledik. İçeride on tane pazarcı var onlar gelip, provokatörlük yapıyorlar. Gündüz bir milyon nüfusumuz var, bu kent artık sokaklarda Pazar yapmayı kaldırmıyor.” diye konuştu. TANITIM OFİSİ OLACAK Başkan Köşker ayrıca Gebze Kent Meydanı ve Cumhuriyet Meydanlarının kapatılaması ile ilgili bilgi vererek, “Cumhuriyet Meydanı istasyon merkezi olacak. Cumhuriyet Meydanı inşaat güvenliği açısından kapatıldı. 12 ya da 16 istasyonu hemen açacaklar. Kent Meydanı’nda kapattığımız yer tanıtım ofisi olacak.” dedi. Gebze Belediyesi Ekim ayı meclisi 1 Ekim saat 16.00’da yapılma kararı alındı.     KÜBRA AKABALI
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker pazarların kaldırılmasıyla ilgili olarak, “Bu kent artık sokaklarda Pazar yapmayı kaldırmıyor.” diye konuştu.

Gebze Belediyesi Eylül Ayı olağan meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi. Belediyesi meclis salonunda Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker başkanlığında gerçekleştirilen toplantı yoklama ile başladı. Meclisin raporlar olan birinci, ikinci ve üçüncü maddesi; parkların isimlendirilmesi, oybirliği ile kabul edildi. Gündemin dördüncü ve beşinci maddesi olan imar komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi. Meclisin 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15’inci maddeleri olan teklifleri oybirliği ile kabul edilerek ilgili komisyonlara havale edildi.

YAPI KAYIT BELGELERİ ALINMALI

Yavuz Selim ve Hürriyet Mahalleleri ile ilgili imar barışı hakkında bilgi veren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Yavuz Selim Mahallesi’nde 35 yıllık bir sorun vardı. Aralık ayına kadar bu tamamlayacağız. Orada satış yapılabilmesi için yapı kayıt belgesi mutlaka alması gerekiyor. Eğer son gün de yapı kayıt belgesi alınmazsa bir daha yer alma şansları yok. İmar barışı bittiği gün asla yer sahibi olamayacaklar. Eğer vatandaşlar yapı kayıta başvurmazsa hak temin edemez.” dedi.

PAZARIN KALDIRILACAĞINI SÖYLEDİK

Pazarların kaldırılması ile ilgili konuşan Başkan Köşker, “Cuma pazarında mahkeme kararı vatandaş imara açıkken almış. Mahkeme oradan dolayı vatandaşı haklı gördü. Biz Pazar yerini isteyerek kaldırmadık. Vatandaş haklı olduğu için mahkeme kararına istinaden yeri vermek zorunda kaldık. Cuma pazarının taşınacağını devamlı söyledik. İçeride on tane pazarcı var onlar gelip, provokatörlük yapıyorlar. Gündüz bir milyon nüfusumuz var, bu kent artık sokaklarda Pazar yapmayı kaldırmıyor.” diye konuştu.

TANITIM OFİSİ OLACAK

Başkan Köşker ayrıca Gebze Kent Meydanı ve Cumhuriyet Meydanlarının kapatılaması ile ilgili bilgi vererek, “Cumhuriyet Meydanı istasyon merkezi olacak. Cumhuriyet Meydanı inşaat güvenliği açısından kapatıldı. 12 ya da 16 istasyonu hemen açacaklar. Kent Meydanı’nda kapattığımız yer tanıtım ofisi olacak.” dedi. Gebze Belediyesi Ekim ayı meclisi 1 Ekim saat 16.00’da yapılma kararı alındı.

 

 

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.