Kötü koku yayan firmaya 58 bin TL’lik ceza!

Dilovası 11.07.2018 - 13:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Kötü koku yayan firmaya 58 bin TL’lik ceza!

Kocaeli Valiliği Dilovası’ndaki kokunun kaynağının tespiti ile ilgili açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada OSB’de faaliyet gösteren bir firmanın olduğu tespit edilip, firmanın mühürlendiği söyledi.

Son zamanlarda yazılı ve görsel basında yer alan Dilovası’ndaki kokunun kaynağının tespiti ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından çalışmalar başlatılarak kokunun kaynağının Dilovası OSB atıksu arıtma tesisiyle ilgili olduğu, soruna yol açan ve OSB’de faaliyet gösteren bir firmanın,  arıtma tesisinin çalışmasını olumsuz yönde etkilediği tespit edildi. VALİLİKTEN AÇIKLAMA Konuyla ilgili açıklama yapan Kocaeli Valiliği, “Söz konusu firmanın endüstriyel atık sularının DOSB kanalına bağlantısı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından mühürlenip, kanal kapatılarak arıtma tesisinden kaynaklı koku giderilmiştir. Dilovası OSB kanalizasyon hattına bağlantısı olan firmanın kontrol bacasına 24 saatlik kompozit numune alma cihazı kurulup, hat sürekli kontrol edilerek, akredite laboratuvarda analizler yapılmaktadır. Kokuya sebep olan firmaya 2872 sayılı Çevre Kanunu gereği 58.351,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.” dedi.
Kocaeli Valiliği Dilovası’ndaki kokunun kaynağının tespiti ile ilgili açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada OSB’de faaliyet gösteren bir firmanın olduğu tespit edilip, firmanın mühürlendiği söyledi.

Son zamanlarda yazılı ve görsel basında yer alan Dilovası’ndaki kokunun kaynağının tespiti ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından çalışmalar başlatılarak kokunun kaynağının Dilovası OSB atıksu arıtma tesisiyle ilgili olduğu, soruna yol açan ve OSB’de faaliyet gösteren bir firmanın,  arıtma tesisinin çalışmasını olumsuz yönde etkilediği tespit edildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan Kocaeli Valiliği, “Söz konusu firmanın endüstriyel atık sularının DOSB kanalına bağlantısı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından mühürlenip, kanal kapatılarak arıtma tesisinden kaynaklı koku giderilmiştir. Dilovası OSB kanalizasyon hattına bağlantısı olan firmanın kontrol bacasına 24 saatlik kompozit numune alma cihazı kurulup, hat sürekli kontrol edilerek, akredite laboratuvarda analizler yapılmaktadır. Kokuya sebep olan firmaya 2872 sayılı Çevre Kanunu gereği 58.351,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.