KOÜ ÖĞRENCİLERİ DİLOVASI’NDA BİR ARAYA GELDİ

Dilovası 10.12.2015 - 10:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

KOÜ ÖĞRENCİLERİ DİLOVASI’NDA BİR ARAYA GELDİ

Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksekokulu’nda üniversite ve Dilovası İşkur işbirliği ile “İşbaşı Eğitim Programı”nın tanıtılması amacı ile bir seminer düzenlendi. Seminerde ki amaç ise öğrencilerin meslek ile ilgili olarak kendilerini geliştirmeleri ve bilgi sahibi olmaları. Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksekokulu’nda üniversite ve Dilovası İşkur işbirliği ile “İşbaşı Eğitim Programı”nın tanıtılması amacı ile bir seminer düzenlendi. Öğr.Gör.Uğur Yücel’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen seminere Öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından yoğun ilgi gösterildi. Dilovası İşkur  Şube Müdürü Ayhan Kutlu açılış konuşmasını yaparken, Tuğba Akın "İşkur'un Tanıtılması", Mustafa Orhan " İş Arama Becerileri" ve Çağrı Demir "İşbaşı Eğitim Programı" konularında katılımcılara bilgi verdi. İşbaşı Eğitim Programının amacı; mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan öğrencilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırılarak bu kişilerin istihdam edilebilirliklerinin arttırılması olduğu bildirildi.  Öte yandan Seminer soru cevap şeklinde devam ederken Okul Müdürü Prof.Dr.Harun Demirkaya’nın kapanış konuşması ve konuşmacılara teşekkür belgesi sunması ile seminer sona erdi.   MESLEKTE KENDİLERİNİ GELİŞTİRECEKLER Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksekokulu tarafından seminer ile ilgili olarak  yapılan açıklamada,“Program çerçevesinde öğrencilerimize ders saatleri dışındaki zamanlarında mesleklerinde kendilerini geliştirme imkanı bulabilecekleri, bir işyerinde çalışabilme imkanı sağlanacaktır. Çalışma esnasında iş yerine herhangi bir maddi yük getirilmeyip, öğrencilerimize günlük 38,50 TL ücret ödenecek ve sigortaları da İşkur tarafından yapılacaktır. Öğrencilerimiz staj yaparken dahi aynı imkanlardan faydalanacaktır. Ayrıca işverenin, program çerçevesinde çalıştırdığı öğrencilerimizi istihdam etmesi durumunda, 48 ay sigorta primi ödemeyecektir” denildi.   

Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksekokulu’nda üniversite ve Dilovası İşkur işbirliği ile “İşbaşı Eğitim Programı”nın tanıtılması amacı ile bir seminer düzenlendi.

Seminerde ki amaç ise öğrencilerin meslek ile ilgili olarak kendilerini geliştirmeleri ve bilgi sahibi olmaları. Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksekokulu’nda üniversite ve Dilovası İşkur işbirliği ile “İşbaşı Eğitim Programı”nın tanıtılması amacı ile bir seminer düzenlendi. Öğr.Gör.Uğur Yücel’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen seminere Öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından yoğun ilgi gösterildi. Dilovası İşkur  Şube Müdürü Ayhan Kutlu açılış konuşmasını yaparken, Tuğba Akın "İşkur'un Tanıtılması", Mustafa Orhan " İş Arama Becerileri" ve Çağrı Demir "İşbaşı Eğitim Programı" konularında katılımcılara bilgi verdi. İşbaşı Eğitim Programının amacı; mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan öğrencilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırılarak bu kişilerin istihdam edilebilirliklerinin arttırılması olduğu bildirildi.  Öte yandan Seminer soru cevap şeklinde devam ederken Okul Müdürü Prof.Dr.Harun Demirkaya’nın kapanış konuşması ve konuşmacılara teşekkür belgesi sunması ile seminer sona erdi.  

MESLEKTE KENDİLERİNİ GELİŞTİRECEKLER

Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksekokulu tarafından seminer ile ilgili olarak  yapılan açıklamada,“Program çerçevesinde öğrencilerimize ders saatleri dışındaki zamanlarında mesleklerinde kendilerini geliştirme imkanı bulabilecekleri, bir işyerinde çalışabilme imkanı sağlanacaktır. Çalışma esnasında iş yerine herhangi bir maddi yük getirilmeyip, öğrencilerimize günlük 38,50 TL ücret ödenecek ve sigortaları da İşkur tarafından yapılacaktır. Öğrencilerimiz staj yaparken dahi aynı imkanlardan faydalanacaktır. Ayrıca işverenin, program çerçevesinde çalıştırdığı öğrencilerimizi istihdam etmesi durumunda, 48 ay sigorta primi ödemeyecektir” denildi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.