KREDİ KARTI HIRSIZLARI YAKALANDI

Kocaeli 22.03.2016 - 14:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

KREDİ KARTI HIRSIZLARI YAKALANDI

Kocaeli'de kredi kartlarını kopyalarak binlerce kişinin kredi kartını kullanarak hırsızlık yapan 5 kişi Kocaeli il emniyet müdürlüğünün başarılı operasyonu ile yakalandı

Kocaeli il Emniyet müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle İl Emniyet Müdürlüğü’nün; Siber Suçlarla Mücadeleye yönelik yapmış olduğu çalışmalar kapsamında; Banka veya Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması: Kocaeli ili başta olmak üzere Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde değişik kart kopyalama olaylarına karışan M.Ç. - Ş.D. - M.H.- A.O.E. ve D.A. isimli (5) şahıs 11-16 Mart 2016 tarihleri arasında yapılan planlı operasyon neticesinde yakalanmış ve gözaltına alınmıştır.  Yakalanan şahısların üzerlerinde ve kullanmakta oldukları araçta yapılan arama neticesinde; Kart kopyalama eylemlerinde kullanılan 13 adet aparat, Kopyalanan kartlara ait olduğu değerlendirilen şifrelerin yazılı olduğu kağıt, Sahte olduğu değerlendirilen 122 adet manyetik şeritli kart, 1 adet kart bilgilerini okuyan ve bu bilgileri kopyalamaya yarayan MSR cihazı, 2 adet harddisk, 1 adet dizüstü bilgisayar, 2 adet USB bellek, 6 adet hafıza kartı çok sayıda kart kopyalama işlemlerinde kullanılan alet ve materyaller bulunmuştur. Banka veya Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması olayı ile ilgili şahıslar adli mercilere sevk edildikten sonra M.Ç. - Ş.D. - M.H.- A.O.E. ve D.A. isimli (5) şahıs mahkemece tutuklanmıştır.
Kocaeli'de kredi kartlarını kopyalarak binlerce kişinin kredi kartını kullanarak hırsızlık yapan 5 kişi Kocaeli il emniyet müdürlüğünün başarılı operasyonu ile yakalandı

Kocaeli il Emniyet müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle

İl Emniyet Müdürlüğü’nün; Siber Suçlarla Mücadeleye yönelik yapmış olduğu çalışmalar kapsamında; Banka veya Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması: Kocaeli ili başta olmak üzere Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde değişik kart kopyalama olaylarına karışan M.Ç. - Ş.D. - M.H.- A.O.E. ve D.A. isimli (5) şahıs 11-16 Mart 2016 tarihleri arasında yapılan planlı operasyon neticesinde yakalanmış ve gözaltına alınmıştır. 

Yakalanan şahısların üzerlerinde ve kullanmakta oldukları araçta yapılan arama neticesinde; Kart kopyalama eylemlerinde kullanılan 13 adet aparat, Kopyalanan kartlara ait olduğu değerlendirilen şifrelerin yazılı olduğu kağıt, Sahte olduğu değerlendirilen 122 adet manyetik şeritli kart, 1 adet kart bilgilerini okuyan ve bu bilgileri kopyalamaya yarayan MSR cihazı, 2 adet harddisk, 1 adet dizüstü bilgisayar, 2 adet USB bellek, 6 adet hafıza kartı çok sayıda kart kopyalama işlemlerinde kullanılan alet ve materyaller bulunmuştur.

Banka veya Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması olayı ile ilgili şahıslar adli mercilere sevk edildikten sonra M.Ç. - Ş.D. - M.H.- A.O.E. ve D.A. isimli (5) şahıs mahkemece tutuklanmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.