KSO TÜBİTAK MAM’DA TOPLANDI

Gebze 25.06.2018 - 12:40, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

KSO TÜBİTAK MAM’DA TOPLANDI

Kocaeli Sanayi Odası 8. Dönem 3. Yönetim Kurulu ve Meclis Toplantısı TÜBİTAK MAM‘da gerçekleştirildi.

80’e yakın Meclis Üyesinin katıldığı, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul’un yönettiği Meclis Toplantısında, Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu (DEİK Türk-Avusturalya İş Konseyi Başkanı, DEİK Türk-Yeni Zelanda iş Konseyi Başkan Yardımcısı, TACCI Yönetim Kurulu Üyesi, ICC / WCF Dünya Odalar Federasyonu Genel Konsey Üyesi) ekonomik değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında, işsizlik oranının kademeli olarak gerilediği vurgusunu yaptı. Zeytinoğlu, TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan’a ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. KOCAELİ TÜRKİYE’NİN ÜRETEN GÜCÜ TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan konuşmasında, Kocaeli Sanayisinin Türkiye’nin üreten gücü olduğunun altını çizerken Bilginin, Teknolojinin ve Sanayinin bütünleşik çizgisine vurgu yaptı. Türkiye’nin Sanayileşmesini hızlı bir ivme ile gerçekleştirdiğini ancak Yüksek Teknoloji ürünlerinin Dünya pazarına girmesiyle Ülkemizin çok daha güçlü, çok daha rekabetçi konuma geçebileceğini belirterek, Kocaeli Sanayi Odası Meclis Üyelerine TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezinin çalışmaları hakkında sunum şeklinde bilgi aktardı. TÜBİTAK MAM olarak Türk Sanayicisine kapılarının her daim açık olduğunu belirtti. Toplantı sonrasında Meclis Üyeleri, Enerji Enstitü TRİJEN Pilot Tesisi ve Batarya Laboratuvarı, Malzeme Enstitüsü Yüksek Sıcaklık Malzemeleri Laboratuvarı ve Sualtı Akustik Laboratuvarı ziyaretlerini gerçekleştirerek, işbirlikleri alanında neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulundular. Sanayiciler MAM ile daha hızlı iletişim kurabilmek için ‘irtibat ofisi’ talebinde bulundu.
Kocaeli Sanayi Odası 8. Dönem 3. Yönetim Kurulu ve Meclis Toplantısı TÜBİTAK MAM‘da gerçekleştirildi.

80’e yakın Meclis Üyesinin katıldığı, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul’un yönettiği Meclis Toplantısında, Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu (DEİK Türk-Avusturalya İş Konseyi Başkanı, DEİK Türk-Yeni Zelanda iş Konseyi Başkan Yardımcısı, TACCI Yönetim Kurulu Üyesi, ICC / WCF Dünya Odalar Federasyonu Genel Konsey Üyesi) ekonomik değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında, işsizlik oranının kademeli olarak gerilediği vurgusunu yaptı. Zeytinoğlu, TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan’a ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

KOCAELİ TÜRKİYE’NİN ÜRETEN GÜCÜ

TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan konuşmasında, Kocaeli Sanayisinin Türkiye’nin üreten gücü olduğunun altını çizerken Bilginin, Teknolojinin ve Sanayinin bütünleşik çizgisine vurgu yaptı. Türkiye’nin Sanayileşmesini hızlı bir ivme ile gerçekleştirdiğini ancak Yüksek Teknoloji ürünlerinin Dünya pazarına girmesiyle Ülkemizin çok daha güçlü, çok daha rekabetçi konuma geçebileceğini belirterek, Kocaeli Sanayi Odası Meclis Üyelerine TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezinin çalışmaları hakkında sunum şeklinde bilgi aktardı. TÜBİTAK MAM olarak Türk Sanayicisine kapılarının her daim açık olduğunu belirtti. Toplantı sonrasında Meclis Üyeleri, Enerji Enstitü TRİJEN Pilot Tesisi ve Batarya Laboratuvarı, Malzeme Enstitüsü Yüksek Sıcaklık Malzemeleri Laboratuvarı ve Sualtı Akustik Laboratuvarı ziyaretlerini gerçekleştirerek, işbirlikleri alanında neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulundular. Sanayiciler MAM ile daha hızlı iletişim kurabilmek için ‘irtibat ofisi’ talebinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.