Külliyede Değerler Eğitimi Seminerleri

Gebze 10.10.2018 - 09:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Külliyede Değerler Eğitimi Seminerleri

Tarihi Çoban Mustafa Paşa Külliyesi İmarethane Has odasında her akşam seminerler düzenleniyor.

Gerçekleşen seminerler hakkında bilgi veren Gebze Çoban Mustafa Paşa Vakfı Müdürü Mehmet Çakır, “Bir Külliye (Üniversite) Mesabesinde olan ve İslami ilimlerin ders olarak yıllarca okutulduğu Tarihi İmarethane has odada medeniyet mirasımızın önemli eserleri seri programlar çerçevesinde halkımıza açık şekilde işlenmektedir. İnşa ettiriliş gayesine uygun olarak Aşevi hizmetleri başta olmak üzere Sosyal ve Kültürel Hizmetlerle halkımıza hizmet sunma gayesi ile Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce Çoban Mustafa Paşa Vakfı’na tahsis edilen tarihi külliyede gündüz vakitleri kadınlara yönelik olarak işlenen faaliyetler akşamları da erkeklere yönelik icra edilmekte. HALKA AÇIK Gebze bölgesinde alanında uzman ilahiyatçı öğretmenler nezaretinde halkımıza açık bir şekilde ve ecdadımıza olan bir vefa borcu olarak çay ve ikramlar eşliğinde; Pazartesi: Kur'an-ı Kerim Sohbetleri Salı günleri: Mevlana Celaleddin-i Rumi Mesnevi Okumaları, Çarşamba: İmam-Rabbani Mektubat-ı Rabbani, Perşembe: İsmail Hakkı Bursevi Ruh'ul Beyan, Cuma: Risale Okumaları, Pazar: İmam Gazali İhya Okumaları yapılmaktadır.” dedi. KÜBRA AKABALI
Tarihi Çoban Mustafa Paşa Külliyesi İmarethane Has odasında her akşam seminerler düzenleniyor.

Gerçekleşen seminerler hakkında bilgi veren Gebze Çoban Mustafa Paşa Vakfı Müdürü Mehmet Çakır, “Bir Külliye (Üniversite) Mesabesinde olan ve İslami ilimlerin ders olarak yıllarca okutulduğu Tarihi İmarethane has odada medeniyet mirasımızın önemli eserleri seri programlar çerçevesinde halkımıza açık şekilde işlenmektedir. İnşa ettiriliş gayesine uygun olarak Aşevi hizmetleri başta olmak üzere Sosyal ve Kültürel Hizmetlerle halkımıza hizmet sunma gayesi ile Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce Çoban Mustafa Paşa Vakfı’na tahsis edilen tarihi külliyede gündüz vakitleri kadınlara yönelik olarak işlenen faaliyetler akşamları da erkeklere yönelik icra edilmekte.

HALKA AÇIK

Gebze bölgesinde alanında uzman ilahiyatçı öğretmenler nezaretinde halkımıza açık bir şekilde ve ecdadımıza olan bir vefa borcu olarak çay ve ikramlar eşliğinde; Pazartesi: Kur'an-ı Kerim Sohbetleri Salı günleri: Mevlana Celaleddin-i Rumi Mesnevi Okumaları, Çarşamba: İmam-Rabbani Mektubat-ı Rabbani, Perşembe: İsmail Hakkı Bursevi Ruh'ul Beyan, Cuma: Risale Okumaları, Pazar: İmam Gazali İhya Okumaları yapılmaktadır.” dedi.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.